28/2/2022

Μάθηση, Χαρακτήρας, Πίστη και Ελευθερία, είναι η συνταγή για τον πολιτισμό που θέλουμε να διδάξουμε στο Mediterranean College!

Προπτυχιακά

 “Το μέλλον είναι πιο κοντά απ΄ όσο φαντάζεστε… κι έχει ήδη αρχίσει...!". Εμπνευσμένες από τη νέα καμπάνια επικοινωνίας του Mediterranean College, «The Future is Yours», ήταν οι Τελετές Αποφοίτησης του 1ου Πανεπιστημιακού Κολλεγίου στην Ελλάδα! Οι δύο λιτές (λόγω των υγειονομικών συνθηκών), αλλά εντυπωσιακές τελετές των Τάξεων του 2020 & 2021 πραγματοποιήθηκαν σε κλίμα συγκίνησης, την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, παρουσία των αποφοίτων (με live streaming για το συγγενικό & φιλικό τους περιβάλλον) και την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022 στο Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στην Αθήνα, παρουσία των αποφοίτων & περιορισμένου αριθμού συγγενών & φίλων τους.

«Η ακαδημαϊκή βαρύτητα, η παγκόσμια περιωπή, αλλά και το διεθνές κύρος των πτυχίων και των διπλωμάτων που σε λίγο θα παραλάβετε σε συνδυασμό με τη βιωματική σπουδαστική σας εμπειρία στο Mediterranean College, θα πρέπει να αποτελέσουν, έναυσμα για προβληματισμό, όσον αφορά στο αξιακό σύστημα, με το οποίο έχετε ήδη θωρακισθεί, ώστε στη σταδιοδρομία σας, να αντιμετωπίζετε αποτελεσματικά τις αναπόφευκτες δυσκολίες, εμπόδια ή τυχόν αποτυχίες,  αλλά   και να διαχειρίζεσθε με σύνεση τις επιτυχίες  και με ακόμη μεγαλύτερη σωφροσύνη και ταπεινότητα τις πολύ μεγάλες επιτυχίες σας…». Με αυτή τη χαρακτηριστική δήλωση καλωσόρισε του απόφοιτους της Τάξης του 2020 & 2021, ο Ιδρυτής & Επίτιμος Πρόεδρος του Mediterranean College, Καθηγητής & Συγγραφέας, κ. Σοφοκλής Ξυνής.

Εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων Βρετανικών Πανεπιστημίων παρευρέθηκαν στις δύο εκδηλώσεις. Χαιρετισμό στους νέους απόφοιτους απηύθυναν η Vice Chancellor & Chief Executive του University of Derby, Professor Kathryn Mitchell. «Θέλω να αναγνωρίσω τη προσήλωση και τις θυσίες που πολλοί από εσάς έχετε κάνει, για να αποκτήσετε αυτό το πτυχίο και να θυμάστε ότι η επιτυχία σας παίζει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία του πανεπιστημίου του Derby, αλλά και του Mediterranean College. Με την αυτοπεποίθηση και τη γνώση που αποκτήσατε, σας ζητάμε να κυνηγήσετε τώρα τους προσωπικούς σας στόχους και να πραγματοποιήσετε τις φιλοδοξίες σας. Κατανοούμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίσατε. Δείξατε όμως αντοχή & ψυχικό σθένος και ως νέοι απόφοιτοί μας γνωρίζουμε ότι έχετε τη δύναμη, την αποφασιστικότητα και την ανθεκτικότητα να αξιοποιήσετε τις ευκαιρίες που θα σας δοθούν, αλλά και να ανταποκριθείτε αποτελεσματικά στις προκλήσεις που θα συναντήσετε!», τόνισε εμφατικά η κ. Mitchell.

Μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, ο Vice Chancellor του Manchester Metropolitan University, Professor Malcom Press συνεχάρη τους απόφοιτους των τάξεων του 2020 & 2021, δίνοντάς τους πολύτιμες συμβουλές για την επαγγελματική τους εξέλιξη.

Χρήσιμες για την επαγγελματική εξέλιξη των νέων αποφοίτων, ήταν και οι συμβουλές από τους κεντρικούς ομιλητές των Τελετών Αποφοίτησης σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη: «Αισιοδοξία είναι ο τρόπος να αγωνιζόμαστε, όταν τα πράγματα είναι δύσκολα. Να ονειρεύεστε αλλά να κάνετε μικρά βήματα κάθε φορά που θα είναι υλοποιήσιμα. Πολλά μικρά βήματα μπορούν να φθάσουν στον μεγάλο στόχο. Ένας κύκλος της ζωής σας σήμερα ολοκληρώνεται, για να αρχίσουν νέοι κύκλοι από αύριο! Αυτό να εύχεστε και να έχετε δύναμη, αισιοδοξία, θετική διάθεση και με χαμόγελο, να τους αντιμετωπίσετε!» ευχήθηκε, με τη σειρά του, ο Συγγραφέας Δημήτρης Αντωνίου στους απόφοιτους της Θεσσαλονίκης.

Στα 4 κύρια στοιχεία - πυλώνες της φιλοσοφίας του Mediterranean College σήμερα, αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στη διάρκεια της Ομιλίας του, ο Προέδρος του Ακαδημαϊκού & Επιστημονικού Συμβουλίου του Mediterranean College, Καθηγητής Σπύρος Βλιάμος, Key-Note Speaker της Τελετής Αποφοίτησης της Τάξης του 2020: «Μάθηση, Χαρακτήρας, Πίστη και Ελευθερία: Ο ιδρυτής του Κολλεγίου είδε αυτά τα πράγματα όχι ως στοιχεία σε μια διακριτή λίστα, αλλά ως περιγραφή του πλήρους ανθρώπινου όντος και μιας καλά βιωμένης ανθρώπινης ζωής. Φυσικά τα κολέγια προχωρούν στην κατάρτιση με επιχειρήματα, και αποδείξεις. Κι εμείς ακολουθούμε αυτούς τους κανόνες. Κι εμείς αυτό κάνουμε. Όμως εμπλουτίζουμε τα γνωστικά αντικείμενα που διδάσκεσθε με τα θεμέλια της παιδείας: Την διαρκή ευγένεια και την αναγκαία αξιοπρέπεια για την πρόοδο της μάθησης και για τη διατήρηση της ελευθερίας. Είναι η συνταγή για τον πολιτισμό που θέλουμε να διδάξουμε…»

Για τη σημασία της Παιδείας στην ψηφιακή εποχή, μίλησε ο Key-Note Speaker της Τελετής Αποφοίτησης της Τάξης του 2021, κ. Ναπολέων Μαραβέγιας, Καθηγητής της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου Αθηνών. Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε «…στην εποχή της ταχύτητας & της «χρήσιμης πληροφορίας» φαίνεται ότι δεν είναι απαραίτητη  η γνώση. Έτσι, οι πολλοί μπορούν να αρκεστούν στην κατοχή πληροφοριών, ενώ μόνο λίγοι θα κατακτήσουν τη γνώση, η οποία για να κατακτηθεί χρειάζεται χρόνο, κόπο και κόστος…».

Παρουσία του Ιδρυτή & Επίτιμου Προέδρου του Mediterranean College, της Vice Chancellor & Chief Executive του University of Derby και μελών της Ακαδημαϊκής Διεύθυνσης του Κολλεγίου, απονεμήθηκαν τα πτυχία και διπλώματα Bachelor’s, Master’s, Higher National Diplomas και τίτλοι επαγγελματικής εξειδίκευσης Professional/ Executive Diplomas στους 1200 απόφοιτους των Τάξεων του 2020 & 2021, σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη.

Οι Απόφοιτοι ήταν από τις σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πληροφορικής, Ψυχολογίας, Επιστημών της Αγωγής, Τουρισμού & Φιλοξενίας, Μηχανικών και Επιστημών Υγείας & Αθλητισμού του Mediterranean College (MC)  και του Mediterranean Professional Studies (MPS).

Οι νέοι απόφοιτοι θα είναι πλέον πτυχιούχοι, κορυφαίων πανεπιστημίων και κάτοχοι διπλωμάτων από φορείς πιστοποίησης παγκοσμίου φήμης, έχοντας αποκομίσει όλες τις απαραίτητες επαγγελματικές δεξιότητες για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στην απαιτητική αγορά εργασίας.

Ακαδημαϊκές υποτροφίες απονεμήθηκαν στους αριστεύσαντες και ειδικές βραβεύσεις πραγματοποιήθηκαν σε καθηγητές και φοιτητές, που ξεχώρισαν κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2019-20 & 2020-21.

Mediterranean College
Αθήνα: Κοδριγκτώνος 13 & Πατησίων 94, 10434, Τ: +30 210 8899600
Αθήνα: Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, 11251, Τ: +30 210 8899600
Γλυφάδα: Αχιλλέως 33 & Λ. Βουλιαγμένης 65, 16675, Τ: +30 210 8899600
Θεσσαλονίκη: Ίωνος Δραγούμη 21, 54625, T: +30 2310 287779
Mediterranean College| info@medcollege.edu.gr

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.