29/09/2022

Το ταξίδι της γραφής - Κυκλοφόρησε το βιβλίο των αποφοίτων του Μεταπτυχιακού Δημιουργικής Γραφής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Μεταπτυχιακά

Περιλαμβάνει εννιά διηγήματα και κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα, προχώρησε μαζί με την «Κάπα Εκδοτική» στην έκδοση του βιβλίου «Το ταξίδι της γραφής», το οποίο περιλαμβάνει διηγήματα των αποφοίτων του Μεταπτυχιακού Δημιουργικής Γραφής που παρέχει το Κολλέγιο σε συνεργασία με το κορυφαίο Βρετανικό Πανεπιστήμιο Oxford Brookes University (ΟBU).

«Το ταξίδι της γραφής είναι πολλά ταξίδια. Είναι τα ταξίδια εννέα φοιτητών που τελείωσαν το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και με αυτό το πρώτο μικρό βήμα ανοίγονται στο πέλαγος της γραφής», σημειώνουν η επικεφαλής της Σχολής Πολιτισμού & Επικοινωνίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Μάγδα Ρεμούνδου, και ο Ακαδ. Υπεύθυνος του MA Creative Writing, Δρ. Γιάννης Μπασκόζος.

Στη συλλογή συμμετέχουν με διηγήματά τους οι: Ναταλία Αθηναίου, Δέσποινα Δήμα, Μαίρη Ρόζα Θέμελη, Ιωάννης Ευθυμίου, Χριστίνα Καρπούζα, Ευγενία Κούγια, Ναυσικά Παπαδασκαλοπούλου, Στεύη Τσούτση και Ασημίνα Χαχούλη.

Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο campus Ακαδημίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου (Ακαδημίας 42), παρουσία των καθηγητών και των αποφοίτων του μεταπτυχιακού. Στο πάνελ των ομιλητών συμμετείχαν ο Ακαδ. Υπεύθυνος του μεταπτυχιακού, Δρ. Γιάννης Μπασκόζος, και οι καθηγητές – συγγραφείς Μανίνα Ζουμπουλάκη και Χρήστος Κυθρεώτης.

Λίγα λόγια για το MA Creative Writing

Το MA Creative Writing είναι ένα από τα καλύτερα Μεταπτυχιακά Δημιουργικής Γραφής στον κόσμο. Βραβευμένοι εν ενεργεία συγγραφείς, όπως η Μανίνα Ζουμπουλάκη, ο Χρήστος Κυθρεώτης, η Αμάντα Μιχαλοπούλου, ο Γιάννης Μπασκόζος, ο Χρήστος Οικονόμου και η Κάλλια Παπαδάκη, αναλαμβάνουν να μυήσουν τους φοιτητές στα «μυστικά της γραφής», καθοδηγώντας τους έτσι ώστε να προσεγγίσουν διαφορετικά είδη Δημιουργικής Γραφής .

Το ΜΑ Creative Writing εστιάζει στην παραγωγή δημιουργικής γραφής έναντι της θεωρίας. Προσφέρει, μάλιστα,  την πρωτοποριακή υπηρεσία «Κέντρο Υποστήριξης Δημιουργικής Γραφής» που υποστηρίζει εξατομικευμένα κάθε φοιτητή. Επιπλέον, μέσα από έναν ετήσιο κύκλο παράλληλων workshops, παρέχει στους φοιτητές όλα τα απαραίτητα εφόδια για να σταδιοδρομήσουν ευρύτερα στον χώρο της Γραφής (στη διαφήμιση, στον δημόσιο λόγο, στη δημοσιογραφία, στην επιμέλεια κειμένων κ.ά.)

Τα νέα τμήματα στο MA Creative Writing αναμένεται να ξεκινήσουν στις 17 Οκτωβρίου. Εξασφάλισε τη θέση σου άμεσα, με προνομιακά δίδακτρα -40%, και ζήσε στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο μια ολοκληρωμένη εμπειρία Δημιουργικής Γραφής.

Για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το MA Creative Writing, κάντε κλικ εδώ ή μπείτε στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.