4/10/2022

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι Ημέρες Καριέρας Ναυτιλίας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Προπτυχιακά

Πλήθος φοιτητών και αποφοίτων της Σχολής Ναυτιλίας ήρθαν σε επαφή με εκπροσώπους μεγάλων ναυτιλιακών εταιρειών

Έχοντας σταθερά ως πρωταρχικό του μέλημα την επαγγελματική ενδυνάμωση και αποκατάσταση των φοιτητών και των αποφοίτων του, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα, πραγματοποίησε με επιτυχία τον θεσμό Shipping Career Fair 2022 (Ημέρες Καριέρας Ναυτιλίας), με στόχο τη διασύνδεση των φοιτητών και των αποφοίτων της Σχολής Ναυτιλίας με την αγορά εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με φυσική παρουσία στο campus Πειραιά (Κολοκοτρώνη 110, Πλατεία Τερψιθέας), δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ενισχύσουν το επαγγελματικό τους προφίλ μέσα από την επαφή και την επικοινωνία με στελέχη μεγάλων ναυτιλιακών εταιρειών, να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας ή πρακτικής, καθώς και να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις και απαιτήσεις του ναυτιλιακού κλάδου.

Στην εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία του Career Center του Μητροπολιτικού Κολλεγίου συμμετείχαν κορυφαίες ναυτιλιακές εταιρείες, οι οποίες έμειναν πολύ ευχαριστημένες από τις γνώσεις και τις δεξιότητες των φοιτητών και των αποφοίτων του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Μεταξύ των εταιρειών, ήταν οι:

  • Advanced Shipping and Trading S.A.
  • Lynx Freight & Trading S.A.
  • Ship Procurement Services S.A.
  • Diaplous Group Maritime Services
  • Diamond Shipbroking Ltd
  • Columbia Shipmanagement Greece Ltd
  • Prime Navigation Shipping
  • Wima Worldwide Industrial & Marine Association
  • YES FORUM / NAVIGATOR

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, πλήρως ευθυγραμμισμένο με τις φιλοδοξίες της νέας γενιάς, θα συνεχίσει να αναπτύσσει πρωτοβουλίες σαν κι αυτές, προκειμένου να βοηθήσει τους φοιτητές και τους αποφοίτους του να ξεκινήσουν την καριέρα τους με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Περισσότερα για το Shipping Career Fair από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο μπορείτε να δείτε εδώ ή στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Λίγα λόγια για τη Σχολή Ναυτιλίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Η Σχολή Ναυτιλίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα Ναυτιλιακής Εκπαίδευσης στη Νότια Ευρώπη, προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη πρόταση Ναυτιλιακών Σπουδών στην Ελλάδα. Τα προγράμματα σπουδών παρέχονται σε συνεργασία με το Solent University (Southampton), παγκόσμιο ηγέτη στις σπουδές ναυτιλίας, και συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων προγραμμάτων ναυτιλιακής εκπαίδευσης στον κόσμο. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι ο μοναδικός πάροχος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα που φέρει τόσο εξέχουσες πιστοποιήσεις ποιότητας στις σπουδές ναυτιλίας. Είναι ταυτόχρονα διαπιστευμένο από τους δύο πιο διακεκριμένους επαγγελματικούς συλλόγους του κλάδου παγκοσμίως: το Institute of Chartered Shipbrokers (ICS) και το Chartered Institute of Logistics and Transport (CILT). Επιπλέον, η Σχολή Ναυτιλίας είναι άνευ όρων πιστοποιημένη ως Maritime Training Provider από τον κορυφαίο νηογνώμονα παγκοσμίως DNV-GL, καθώς και από την Ακτοφυλακή του Ηνωμένου Βασιλείου-MCA. Παράλληλα, είναι Μέλος στις, διεθνώς, μεγαλύτερες ναυτιλιακές ενώσεις: INTERCARGO, IMarEST, IAMI, BIMCO, INTERTANCO και HΕLMEPA.

Περισσότερα στο: Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.