23/11/2022

Εντυπωσιακή η ανταπόκριση στο 2ο Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο Αποκατάστασης που διοργάνωσε το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Μεταπτυχιακά

Το Συνέδριο περιλαμβανόταν ανάμεσα στις δράσεις του World Rehabilitation Alliance, ενός διεθνούς δικτύου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που πρεσβεύει την κίνηση “Rehabilitation 2030”.

Με υψηλού επιπέδου παρουσιάσεις και σημαντικές επιστημονικές ομιλίες από ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του κλάδου της Υγείας με διεθνή εμπειρία, καθώς και με την παρουσία πλήθος κόσμου, εμπλεκόμενων φορέων, υποστηρικτών, φοιτητών και εθελοντών, ολοκληρώθηκε το 2ο Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο Αποκατάστασης (2nd International Rehabilitation Conference), που διοργάνωσε το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με πρωτοβουλία της Σχολής Υγείας του και κεντρικό θέμα “From Disability to Person and Quality of life”, στο Campus του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Μαρούσι (Σωρού 74).

Πιο συγκεκριμένα, το Συνέδριο περιλάμβανε ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις 22 ωρών, 4 παράλληλες αίθουσες, 15 συνεδρίες, 6 βασικές ομιλίες, 4 συνομιλίες ολομέλειας, 7 στρογγυλά τραπέζια, 34 προφορικές παρουσιάσεις, 30 παρουσιάσεις αφισών, 10 εργαστήρια, ενώ υπήρξαν 42 φοιτητές εθελοντές και πάνω από 400 συμμετέχοντες, στοιχεία που συνέβαλλαν τα μέγιστα στην ανάδειξη των σύγχρονων τάσεων και προκλήσεων του κλάδου της Αποκατάστασης, καθώς και της σημασίας της Διεπιστημονικότητας.

Επιπλέον, το Συνέδριο στήριξαν με την παρουσία τους 20 σημαντικοί φορείς του κλάδου της Υγείας και μερικά από τα σημαντικότερα κέντρα Αποκατάστασης: Roots Wellness Center, AKTIOS Medical Rehabilitation Center, BETA Medical Publishers Ltd, Sikiarideio Foundation, Kifidis Orthopedics, Attica Recovery & Rehabilitation Center, Theseus Physical Medicine & Rehabilitation Center, OSTEON, Med2Go, P.E.G.K.A.P.- NY, Amimoni, PLANET PHYSICS, The Smile of the Child, The Lighthouse for the Blind of Greece, EL.S.S.A., EPILOGI, ELEPAP, Rehab Care, BTL, AMISTIM.

Εισηγητές του Συνεδρίου ήταν διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες από τη διεθνή και εγχώρια επιστημονική κοινότητα, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε σημαντικά και σύγχρονα θέματα που άπτονται ευρύτερα της Αποκατάστασης, όπως η διαχείριση νευρολογικών – καρδιοαναπνευστικών – μυοσκελετικών παθήσεων, η ψυχολογία των ασθενών και των φροντιστών τους, καθώς και η διαχείριση του πόνου. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τις νέες τεχνολογίες στους τομείς της Αποκατάστασης και της Εμβιομηχανικής, ενώ υπήρξε και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την ισότιμη πρόσβαση όλων στην κοινωνία. Ειδικότερα, στο Συνέδριο κεντρικοί ομιλητές ήταν οι: 

  • Dr. Cathal Morgan, Technical Officer, WHO Regional Office for Europe, Rehabilitation, Disability Inclusion and Assistive Technology Heath Services
  • Professor Cathy Bulley, Co-Director of the Centre for Health, Activity and Rehabilitation Research, Queen Margaret University, Edinburgh, Scotland
  • Dr. Johnny Collett, Lead for Clinical exercise and rehabilitation research, Centre for Movement, Occupational and Rehabilitation Sciences, OxINMAHR, Oxford Brookes University
  • Dr. Maria Pyrgeli, Pediatric Rehabilitation Physiatrist
  • Agis D. Tsouros, International Adviser on Health Policy, Strategy and Diplomacy, Former Director, Policy and Governance for Health and Wellbeing at WHO Europe, Adjunct Professor, Global Health, University of Boston
  • Vaggelis Avgoulas, Lawyer, Member of the Board of Directors - Athens Bar Association | Chairman – NPO “Me Alla Matia” | Member of the Social Policy Committee of the Central Union of Municipalities (KEDE)

Σημειώνεται πως το Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο Αποκατάστασης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είναι το πρώτο και μοναδικό στην Ελλάδα που προσεγγίζει διεπιστημονικά τον ραγδαία αναπτυσσόμενο τομέα της Αποκατάστασης. Μάλιστα, με στόχο την προώθηση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο επιστημονικό πεδίο της Αποκατάστασης, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει το Mεταπτυχιακό στην Αποκατάσταση, MSc Rehabilitation, σε συνεργασία με το Βρετανικό Πανεπιστήμιο Οxford Brookes University, ενώ διατηρεί και το Ινστιτούτο Επιστήμης του Έργου και Αποκατάστασης (ΙΝΕΑΑΠ) που αποτελεί πρωτοβουλία της Σχολής Υγείας του.

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο, μπορείτε να βρείτε εδώ, καθώς και στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο & το Rehabconf.

Λίγα λόγια για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με ιστορία από το 1982, είναι σήμερα είναι το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών και ο μεγαλύτερος πάροχος Διακρατικής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, ενώ αποτελεί σταθερά την πρώτη επιλογή στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Διαθέτει 10 Ακαδημαϊκές Σχολές, 8 υπερσύγχρονα campuses [σε Αθήνα, Μαρούσι, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο, Λάρισα και Πάτρα], 30 πιστοποιήσεις από διεθνείς φορείς και οργανισμούς και προσφέρει περισσότερα από 70 αναγνωρισμένα bachelors, masters και διδακτορικά, σε συνεργασία με 7 κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια. Τα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών, που προσφέρονται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, καλύπτουν μεγάλο εύρος σύγχρονων επιστημονικών πεδίων και οδηγούν στην απόκτηση πτυχίων διεθνούς εμβέλειας, τα οποία απονέμονται απευθείας από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Επιπλέον, πρόκειται για το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα, που είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων Compostela Group of Universities. Η ιδιότητα μέλους στο εν λόγω δίκτυο προσφέρει διεθνή ακαδημαϊκή αναγνώριση και δικτύωση με κορυφαία Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα στο: Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.