2/2/2023

50% Υποτροφία στο ΜΑ in Art & Education για όλους τους εκπαιδευτικούς από τον ΑΚΤΟ

Μεταπτυχιακά

O ΑΚΤΟ προσφέρει 50% Υποτροφία στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και σε απόφοιτους παιδαγωγικών Σχολών, στο μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ελλάδα που ειδικεύεται στην Διδακτική των Εικαστικών Τεχνών.

Νέα Τμήματα Φεβρουάριος 2023, με Part Time φοίτηση!

Ως εκπαιδευτικό ίδρυμα ταυτόσημο με τις τέχνες και το design, για πάνω από 50 χρόνια, ο ΑΚΤΟ συμβάλλει για να εισέλθει η τέχνη σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας και σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Το MΑ in Art & Education προσφέρεται από τον ΑΚΤΟ με την επικύρωση του Middlesex University London. Είναι ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς, που θα τους προσφέρει υπεροπλία γνώσεων και εργαλείων για να διδάξουν τέχνη και, παράλληλα, ανταγωνιστικότητα στον ιδιωτικό εκπαιδευτικό τομέα, αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων, δυνατότητα μοριοδότησης ΑΣΕΠ, βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, το MA in Art & Education έρχεται να απαντήσει στην αυξανόμενη ανάγκη εξειδίκευσης σε ζητήματα διδακτικής των εικαστικών τεχνών στην σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα και εξετάζει:

  • Το παιδικό σχέδιο ως εκπαιδευτικό εργαλείο.
  • Σύγχρονα ζητήματα όπως η κυριαρχία του οπτικού πολιτισμού και η πολυπολιτισμικότητα.
  • Εναλλακτικούς τρόπους διδασκαλίας μέσω της χρήσης ΤΠΕ, οπτικοακουστικών και ψηφιακών μέσων.
  • Την σύνδεση θεωρίας και πράξης κυρίαρχων καλλιτεχνικών εκπαιδευτικών πρακτικών.
  • Δεξιότητες στην ακαδημαϊκή έρευνα.

Programme Leader του προγράμματος είναι η Εκπαιδευτικός τέχνης Δρ. Ουρανία Κούβου (PhD in Art Education, Oxford University). Η Ουρανία Κούβου είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης στην Διδακτική της Τέχνης, έχει αποκτήσει το μεταπτυχιακό της στην Θεωρία της Τέχνης στο Πολυτεχνείο του Μπέρμιγχαμ και το πτυχίο της στις Καλές Τέχνες στην Ακαδημία Καλών Τεχνών Φλωρεντίας. Διδάσκει την ενότητα της Διδακτικής της Τέχνης στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει διδάξει Θεωρία και Ιστορία της Τέχνης στο Αμερικάνικο Κολλέγιο της Ελλάδας-Deree. 

Για την ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟΔΟΧΗΣ παρακαλούμε επισκεφθείτε τον σύνδεσμο εδώ.

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.