24/02/2023

Ημερίδα για την Ψυχική Νόσο με την Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχιατρικής του Ε.Κ.Π.Α. Μαρίνα Οικονόμου στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Προπτυχιακά

Χαιρετισμό θα απευθύνει η κα. Ζωή Ράπτη, Υφυπουργός Υγείας, Αρμόδια για Θέματα Ψυχικής Υγείας.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα, διοργανώνει με πρωτοβουλία της Σχολής Ψυχολογίας Ημερίδα με θέμα «Ψυχική Νόσος: Στίγμα και Προκαταλήψεις», με στόχο να συμβάλει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα ψυχικής υγείας, καθώς και στην αντιμετώπιση του στίγματος που συνοδεύει περιπτώσεις ψυχικής νόσου. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Μαρτίου, 10:00- 14:00, στο αμφιθέατρο του campus Αμαρουσίου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου (Σωρού 74).

Στην Ημερίδα θα συμμετάσχουν έμπειροι και καταρτισμένοι επαγγελματίες. Πιο συγκεκριμένα θα μιλήσουν οι εισηγητές κ.κ.:

  • Μαρίνα Οικονόμου, Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχιατρικής, Ιατρική Σχολή Ε.Κ.Π.Α., Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Εταιρείας για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση (W.A.P.R.), Επιστημονική Υπεύθυνη της Μονάδας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχοκοινωνικής Φροντίδας του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας «Κώστας Στεφανής» (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.).
  • Αλεξάνδρα Πάλλη, Κλινικός Ψυχολόγος, PhD, Συνεργάτης Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας «Κώστας Στεφανής» (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.), Πρόεδρος του Ελληνικού Κλάδου της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Εταιρείας για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση (W.A.P.R.)
  • Λίλη Πέππου, Συντονίστρια της Μονάδας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχοκοινωνικής Φροντίδας του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας «Κώστας Στεφανής» (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.)
  • Κατερίνα Νομίδου, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Οργανώσεων για την Ψυχική Υγεία Π.Ο.Σ.Ο.Ψ.Υ.
  • Πόλυ Σκαλτσή, Εργοθεραπεύτρια, Συνεργάτης Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής Ε.Κ.Π.Α του Αιγινήτειου Νοσοκομείου, Καθηγήτρια Μητροπολιτικού Κολλεγίου
  • Δρ. Μαρία Ποθουλάκη, Δρ. Ψυχολογίας, Ψυχολόγος Υγείας, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη Μεταπτυχιακών προγραμμάτων Ψυχολογίας, Μητροπολιτικό Κολλέγιο
  • Παύλος Τσίμας, Δημοσιογράφος
  • Βίκυ Γκόλτση, Δρ. Ψυχολογίας, BPS Chartered Sport & Exercise Psychologist, Dean Σχολής Ψυχολογίας, Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Η Ημερίδα απευθύνεται σε φοιτητές και αποφοίτους προγραμμάτων σπουδών Ψυχολογίας, διεπιστημονικές ομάδες, γονείς, καθώς και κάθε επαγγελματία Ψυχολογίας με ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ με την ολοκλήρωσή της οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκτήσει σημαντικές γνώσεις για την ανάπτυξη της ψυχικής νόσου.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας, κάντε κλικ εδώ ή επισκεφθείτε το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Σημειώνεται πως η παρακολούθηση της Ημερίδας είναι δωρεάν, ενώ θα δοθούν και βεβαιώσεις συμμετοχής.

Λίγα λόγια για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο
Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με ιστορία από το 1982, είναι σήμερα είναι το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών και ο μεγαλύτερος πάροχος Διακρατικής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, ενώ αποτελεί σταθερά την πρώτη επιλογή στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Διαθέτει 10 Ακαδημαϊκές Σχολές, 8 υπερσύγχρονα campuses [σε Αθήνα, Μαρούσι, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο, Λάρισα και Πάτρα], 30 πιστοποιήσεις από διεθνείς φορείς και οργανισμούς και προσφέρει περισσότερα από 70 αναγνωρισμένα bachelors, masters και διδακτορικά, σε συνεργασία με 7 κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια. Τα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών, που προσφέρονται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, καλύπτουν μεγάλο εύρος σύγχρονων επιστημονικών πεδίων και οδηγούν στην απόκτηση πτυχίων διεθνούς εμβέλειας, τα οποία απονέμονται απευθείας από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Επιπλέον, πρόκειται για το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα, που είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων Compostela Group of Universities. Η ιδιότητα μέλους στο εν λόγω δίκτυο προσφέρει διεθνή ακαδημαϊκή αναγνώριση και δικτύωση με κορυφαία Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα στο: Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.