7/6/2024

Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα από την Ελληνική Εταιρία Φιλοσοφίας - Ψυχολογίας και Έρευνας

Προπτυχιακά

Το Studynow καλωσορίζει την Ελληνική Εταιρία Φιλοσοφίας - Ψυχολογίας και Έρευνας, ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό με σκοπό την μελέτη της ψυχολογίας της φιλοσοφίας και της συμβουλευτικής. Παρέχει επαγγελματική επιμόρφωση στην συμβουλευτική δια μέσου πιστοποιημένων προγραμμάτων και σεμιναρίων.
 
Η ΕΛ.Ε.ΦΙ.Ψ.Ε ιδρύθηκε το 2014 με στόχο την ανάπτυξη της συμβουλευτικής και της ψυχολογίας και της φιλοσοφικής συμβουλευτικής. Το 2017 ίδρυσε το εκπαιδευτικό κέντρο “Ύπαρξη” το οποίο από το 2018 είναι αναγνωρισμένο κέντρο (ΚΔΒΜ1) από το υπουργείο παιδείας με στόχο την ανάπτυξη της προσωποκεντρικής συμβουλευτικής στην Ελλάδα.
 
Η βασική θεώρηση είναι: ο άνθρωπος είναι ένα πολυσύνθετο ον και αντίστοιχη θα πρέπει να είναι και η ανάπτυξη του.
 
 
Το παρόν εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφορά την προσέγγιση της συναλλακτικής ανάλυσης και αποτελείται από τρεις εκπαιδευτικούς κύκλους, όπου η διάρκεια κάθε ενός είναι ένα ακαδημαϊκό έτος και η επιτυχής ολοκλήρωση οδηγεί στην απόκτηση πιστοποιητικού εξειδικευμένης επιμόρφωσης από το "Κέντρο Ύπαρξη".
 
Αντικείμενο του προγράμματος “Συναλλακτική ανάλυση” είναι η εκπαίδευση του σπουδαστή στην θεωρία, τις αρχές και τις τεχνικές της συναλλακτικής ανάλυσης και την προετοιμασία του για τις εξετάσεις της διεθνούς ενώσεως συναλλακτικής ανάλυσης (ITAA), μετά την τριετή εκπαίδευση τους στην συμβουλευτική.
 
Το πρόγραμμα απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε: ψυχολόγους, ψυχιάτρους, κοινωνικούς λειτουργούς και επαγγελματίες ψυχικής υγείας και υπό προϋποθέσεις και σε αποφοίτους άλλων ανθρωπιστικών επιστημών (εκπαιδευτικοί, κοινωνιολόγοι, ανθρωπολόγοι κλπ).
 
Τα επαγγελματικά αυτά προγράμματα είναι αναγνωρισμένα από την Ελληνική εταιρία συμβουλευτικής και την διεθνή εταιρία συναλλακτικής ανάλυσης. Οι απόφοιτοι των επαγγελματικών προγραμμάτων μπορούν να συνεχίσουν με μετεκπαίδευση στην ψυχοθεραπεία.
 
 

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.