9/7/2024

Μητροπολιτικό Κολλέγιο: Ο κρίσιμος ρόλος της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο επίκεντρο της συνάντησης του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου

Προπτυχιακά

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί και εξέχουσες προσωπικότητες από τα συνεργαζόμενα με τον οργανισμό βρετανικά πανεπιστήμια
εστίασαν σε στρατηγικά θέματα για την περαιτέρω ανάπτυξή του και την προώθηση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης
σε παγκόσμια κλίμακα.
 
Αθήνα, 8 Ιουλίου 2024 - Η καίρια συμβολή της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην κοινωνία, η αναγκαιότητα της ανάδειξής της σε παγκόσμια κλίμακα αλλά και οι στρατηγικές πρωτοβουλίες του Μητροπολιτικού Κολλεγίου για την βιώσιμη ανάπτυξή του στο μέλλον, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου, που διοργανώθηκε και φέτος από τον οργανισμό. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου στην Αθήνα παρουσία του Βρετανού Πρέσβη στην Ελλάδα, κ. Matthew Lodge και εστίασε, όπως κάθε χρόνο, στην προώθηση της ακαδημαϊκής πορείας του και την ενίσχυση της εκπαιδευτικής εμπειρίας των φοιτητών του. 
 
Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, διοικητικοί παράγοντες του Κολλεγίου, καθώς και εξέχουσες προσωπικότητες από τέσσερα βρετανικά πανεπιστήμια που συνεργάζονται με τον οργανισμό (University of East London, Queen Margaret University, Solent University, Oxford Brookes University) επικεντρώθηκαν σε θέματα στρατηγικής για την περαιτέρω ανάπτυξή του. Κύρια θεματολογία αποτέλεσαν οι εξελίξεις στην εκπαίδευση στη χώρα, η επέκταση του εύρους των βρετανικών ακαδημαϊκών προγραμμάτων σε περισσότερους Έλληνες και διεθνείς φοιτητές, η ενίσχυση της εκπαιδευτικής και φοιτητικής εμπειρίας και η ενδυνάμωση της σύνδεσης μεταξύ του ακαδημαϊκού χώρου και της αγοράς εργασίας. Επιπλέον, συζητήθηκε η προώθηση κοινών ερευνητικών συνεργασιών με στόχο την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων – μια πρωτοβουλία που αναμένεται, παράλληλα, να ενισχύσει την απήχηση της Βρετανικής Διακρατικής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος, η σύγκληση του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου αποτέλεσε την αφορμή για την διεξαγωγή ενός committee meeting στο οποίο συμμετείχαν, για πρώτη φορά, οι 4 μεγαλύτεροι πάροχοι βρετανικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
 
Η ετήσια συνάντηση που αποτελεί πρωτοβουλία του Μητροπολιτικού, στο πλαίσιο της δέσμευσής του για ακαδημαϊκή αριστεία και διαρκή εξέλιξη, προωθώντας, παράλληλα, την πανεπιστημιακή εκπαίδευση σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που υπογράμμισε στην ομιλία του και ο Βρετανός Πρέσβης. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με πάνω από 10.000 φοιτητές, αποτελεί τον μεγαλύτερο πάροχο Διακρατικής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Ευρώπη και έναν από τους κορυφαίους, σε ό,τι αφορά στην Βρετανική Διακρατική Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση παγκοσμίως. Μαζί με τα συνεργαζόμενα βρετανικά πανεπιστήμια, δημιουργεί το μεγαλύτερο κέντρο Βρετανικής Διακρατικής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Παγκοσμίως (UK TNE Hub), προωθώντας την καινοτομία στην εκπαίδευση  μέσω κοινών εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών, διεθνών προγραμμάτων ανταλλαγής φοιτητών και της εφαρμογής σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας.
 
Με προσήλωση και συνεπή στρατηγικό σχεδιασμό το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συνεχίζει να διαμορφώνει το μέλλον της ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα προωθώντας την καινοτομία και ενισχύοντας τη θέση της Ελλάδας ως εκπαιδευτικό προορισμό διεθνούς κλίμακας. 
 
Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.
 
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Λυδία Μπότση, V+O Communication / Senior Account Manager
τηλ. +30 210.7249000 | Mob. +30 6932237791 | Email: lbo @vando.gr
 
Σχετικά με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο: 
 
Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με ιστορία από το 1982, είναι σήμερα το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών και ο μεγαλύτερος πάροχος Διακρατικής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Μέσω των 12 Ακαδημαϊκών του Σχολών, προσφέρει περισσότερα από 70 αναγνωρισμένα Bachelors, Masters και Διδακτορικά, που καλύπτουν μεγάλο εύρος σύγχρονων επιστημονικών πεδίων, σε συνεργασία με  6 κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια. Έχει παρουσία σε 8 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, στην Αθήνα, το Μαρούσι, τον Πειραιά, την Πάτρα, τη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο και το Ηράκλειο Κρήτης, σε υπερσύγχρονα campuses υψηλών προδιαγραφών. Είναι μέλος περισσότερων από 30 διεθνών και ελληνικών επιστημονικών και επαγγελματικών οργανισμών και φορέων.

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.