25/7/2019

Το 1ο Summer School με θέμα ‘’Shipping in Action” από το HMC/ICS και το ALBA Graduate Business School ολοκληρώθηκε με επιτυχία!

Μεταπτυχιακά

Το 1ο Summer School με θέμα ‘’Shipping in Action”, που διοργανώθηκε από το Hellenic Management Centre/ICS Greek Branch  και Alba Graduate Business School, The American College of Greece (Alba) πραγματοποιήθηκε με επιτυχία!

Το Hellenic Management Centre/ICS Greek Branch  και το Alba διοργάνωσαν επιτυχώς το 1ο Summer School με θέμα ”Shipping in Action”, 8 - 12 Ιουλίου 2019, στις εγκαταστάσεις τους, σε Πειραιά και Αθήνα.

Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίσαμε 20 συμμετέχοντες από Ελλάδα και Εξωτερικό, οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία συνδυάζοντας διαλέξεις από διακεκριμένους στον τομέα τους ομιλητές και επισκέψεις σε μεγάλες ναυτιλιακές εταιρίες, συνδυάζοντας έτσι τη θεωρητική και πρακτική προσέγγιση της εμπορικής ναυτιλίας.

Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν μια σειρά διαλέξεων, από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου όπως τον κ. Ηλία Μπίσια, Εισηγητή του Alba και Διευθυντή του περιοδικού «Ναυτικά Χρονικά», τον Δρ. Γεώργιο Βαγγέλα, Εισηγητή του Alba και Διευθύνοντα Σύμβουλο, Ports and Shipping Advisory, τον κ. Simon Ward, FICS, Διευθυντή της Ursa Shipbrokers και Εισηγητή στο ICS Greek Branch και τον κ. τον Δρ. Αλέξανδρο Γλύκα, Εισηγητή του Alba και Διευθυντή της DYNAMARINE Co.

Κατά την διάρκεια του Summer School οι συμμετέχοντες απέκτησαν γνώσεις σε σημαντικά θέματα της ναυτιλιακής βιομηχανίας, ήρθαν σε επαφή με το διεθνές ναυτιλιακό περιβάλλον, τις νέες τεχνολογίες που διέπουν τη ναυτιλία, τις περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο χώρος, καθώς και προσέγγισαν το εμπορικό κομμάτι, όπως είναι οι ναυλώσεις και οι αγοραπωλησίες πλοίων.

Οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές επισκέψεις σε μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες, όπως -Tsakos Group, Laskaridis Shipping Company Ltd & Danaos Shipping Co. Ltd - όπου στελέχη τους  παρουσίασαν την ιστορία, την δομή και την λειτουργία των εταιρειών. Επισκέφτηκαν, επίσης, ένα από τα δεξαμενόπλοια της Seaven Tankers Management, το “EVIA PETROL II”, και ξεναγήθηκαν  στα σημαντικότερα μέρη του πλοίου όπως γέφυρα και μηχανοστάσιο, εξηγώντας τους τα κύρια χαρακτηριστικά και λειτουργίες τους.

Επίσης, επισκέφτηκαν την PCT COSCO, όπου περιηγήθηκαν στους τερματικούς σταθμούς του λιμένα από τον εμπορικό διευθυντή της PCT, κ. Τάσσο Βαμβακάδη, ο οποίος τους εξήγησε τις υπηρεσίες, τις προδιαγραφές και τους κανονισμούς.

Στο τέλος του Summer School πραγματοποιήθηκε ένα Workshop με θέμα “Networking for a Lifetime”, από την Κα. Μαρία Μαρόγιαννη, Διευθύντρια του Career Office στο Alba, δίνοντας τους σημαντικές  γνώσεις για την βελτίωση των δεξιοτήτων δικτύωσης καθώς και ιδέες στο πώς να προετοιμάσουν τα επόμενα βήματα της καριέρας τους.

Επιπλέον, όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Πλωτό Μουσείο «Hellas Liberty», το Μουσείο της Ακρόπολης καθώς και την Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτή τη συνεργασία καθώς και το Alba και το HMC /ICS Greek Branch,  είναι δυο από τους κορυφαίους οργανισμούς ναυτιλιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Το Alba, λειτουργεί ως ένας ανεξάρτητος μη κρατικός, μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός και προσφέρει τρία εξειδικευμένα μεταπτυχιακά προγράμματα στα ναυτιλιακά τα οποία έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με την ακαδημαϊκή και την επιχειρηματική κοινότητα της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Το HMC είναι ο αποκλειστικός πάροχος εκπαίδευσης του Institute of Chartered Shipbrokers στην Ελλάδα, μέσω του Professional Maritime Programme, το οποίο οδηγεί στην απόκτηση της επαγγελματικής πιστοποίησης του ICS,  ICS Membership, σημάδι επαγγελματισμού και καταξίωσης για τους ναυτιλιακούς επαγγελματίες διεθνώς.

Σύντομα θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες για το 2ο Summer School «Shipping in Action» το 2020!

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.