Προπτυχιακά: Μηχανολογία & Τεχνολογία

MEng/BEng (Hons) Civil Engineering and Construction

ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024
4-5 έτη
Bachelor
Πλήρους
Ελληνικά, Αγγλικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Tο πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους Λυκείου που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν ως Πολιτικοί Μηχανικοί.

Προϋποθέσεις & δικαιολογητικά εγγραφής:

  • Αντίγραφο απολυτηρίου Λυκείου ή ΕΠΑΛ
  • Συστατική επιστολή (1)
  • Ικανοποιητική γνώση Αγγλικών (επίπεδο pre-lower ή IELTS 4.5)
  • Ακαδημαϊκή Συνέντευξη
  • Φωτογραφίες (2)
  • Αντίγραφο ταυτότητας/ διαβατηρίου
  • Οι υποψήφιοι που δε διαθέτουν επίσημο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας από κάποιο φορέα, μπορούν να υποβληθούν στο εσωτερικό τεστ αξιολόγησης Αγγλικής γλώσσας του Mediterranean College (placement test).

Κάτοχοι διπλωμάτων ΙΕΚ ή HND, φοιτητές ΤΕΙ/ ΑΕΙ συγγενών ειδικοτήτων μπορούν να εισαχθούν σε προχωρημένο στάδιο του προγράμματος, μέσω της διαδικασίας αναγνώρισης μαθημάτων. Επιπλέον των ανωτέρω δικαιολογητικών απαιτείται η υποβολή:
- Διπλώματος ή αναλυτικής βαθμολογίας (academic transcript)
- Αναλυτικού οδηγού σπουδών (εφόσον είναι διαθέσιμος)

Περιγραφή

Η Σχολή Μηχανικών του Mediterranean College ιδρύθηκε το 2005 και είναι η μοναδική στην ιδιωτική εκπαίδευση που προσφέρει πενταετή κύκλο σπουδών Πολιτικού Μηχανικού. Το MEng/ BEng (Hons) Civil Engineering & Construction έχει σχεδιαστεί από το Mediterranean College και το University of Derby, TOP30 Βρετανικό Πανεπιστήμιο, σύμφωνα με την πανεπιστημιακή κατάταξη Guardian University Guide, 2020.

Το Derby είναι διακεκριμένο Πανεπιστήμιο σε σπουδές Μηχανικού, καθώς βρίσκεται στην καρδιά της Αγγλικής βιομηχανίας και διατηρεί συνεργασίες με επιχειρήσεις κολοσσούς, όπως Rolls Royce, Toyota, Bombardier, JCB. Το πρόγραμμα παρέχει προπτυχιακό κύκλο πενταετούς φοίτησης με ενσωματωμένο μεταπτυχιακό (Integrated Master’s), ώστε να οδηγεί τους απόφοιτους σε εγγραφή στο Institution of Civil Engineers της Βρετανίας (Chartered Engineer member) και σε πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα στην Ελλάδα (διαδικασία αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων).

Τι θα μάθεις
Το πρόγραμμα καλύπτει τους τέσσερις (4) τομείς Πολιτικών Μηχανικών – Δομοστατικών, Γεωτεχνικών, Υδραυλικών, Συγκοινωνιολόγων – έτσι όπως προσφέρονται στο πρόγραμμα του Πολυτεχνείου. Επίσης, είναι προσαρμοσμένο στα ελληνικά δεδομένα και πλούσιο σε μαθήματα Στατικής, Δυναμικής και Οπλισμένου Σκυροδέματος, ώστε να απλοποιεί τη διαδικασία αναγνώρισης πτυχίου και να σου δίνει διευρυμένες επαγγελματικές επιλογές σε δημόσια και ιδιωτικά έργα.

Θα διδαχθείς τεχνικό σχέδιο και σύνθεση με χρήση Η/Υ, σχεδιασμό και προσομοίωση κατασκευών, ώστε να διαθέτεις πρακτικά εφόδια και να είσαι λιγότερο εξαρτώμενος από άλλες κατευθύνσεις μηχανικού (π.χ. αρχιτέκτονα). Έμφαση δίνουμε στον Δομοστατικό Σχεδιασμό με χρήση λογισμικών AutoCAD, Beam2D, SAP2000/ARSA, MATLAB. Οι απαραίτητες, για τον σύγχρονο μηχανικό, γνώσεις σε Οικονομικά, Management & Διαχείριση Έργου, σου δίνουν τη δυνατότητα να αναπτύξεις αυτόνομη επιχειρηματική δραστηριότητα και να διεκδικήσεις διοικητικές θέσεις σε εταιρείες του τεχνικού κλάδου.

Τα εργαστηριακά μαθήματα διεξάγονται σε εσωτερικά ή εξωτερικά (συνεργαζόμενα) εργαστήρια: Μετρολογίας, Σκυροδέματος, Τοπογραφίας, Εδαφομηχανικής, Τεχνολογίας & Αντοχής Υλικών, Μηχανικής Ρευστών, Σχεδιασμού CAD. Το υψηλό επίπεδο του διδακτικού μας προσωπικού και το δίκτυο των συνεργαζόμενων εταιρειών σε φέρνουν σε διαρκή επαφή με τα τελευταία δεδομένα του κλάδου και της επιστημονικής έρευνας.

Πληροφορίες

Οι απόφοιτοι του προγράμματος, με βάση την ελληνική νομοθεσία, είναι κάτοχοι αναγνωρισμένου πανεπιστημιακού πτυχίου, ισοδύναμου των Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων. Εφόσον επιθυμούν, μπορούν και τυπικά να αναγνωρίσουν το πτυχίο τους από τις Ελληνικές αρχές.

Ως απόφοιτοι αναγνωρισμένου προγράμματος βρετανικού πανεπιστημίου μπορούν να κάνουν ατομική αίτηση εγγραφής στο αντίστοιχο επαγγελματικό επιμελητήριο της Βρετανίας (Institution of Civil Engineers) ως Chartered Engineers και να διεκδικήσουν πλήρη κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων στη Βρετανία και στην Ελλάδα.

Αφού ολοκληρώσουν το πρόγραμμα, οι απόφοιτοι μπορούν να συνεχίσουν για μεταπτυχιακό πρόγραμμα ειδίκευσης σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, για MBA στο Mediterranean College ή να επιλέξουν να βγουν άμεσα στην αγορά εργασίας.

Οι κάτοχοι πτυχίου MEng (Hons) Civil Engineering and Construction μπορούν να εργαστούν σε:

  • Τεχνικές/ κατασκευαστικές εταιρείες & γραφεία.
  • Μελετητικές εταιρείες & γραφεία.
  • Εταιρείες εμπορίας δομικών υλικών και μηχανημάτων.
  • Επισκευαστικές εταιρείες.
  • Εργαστήρια.
  • Εταιρείες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών.
  • Αλλά και ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.