Προπτυχιακά: Marketing & Επικοινωνία

BA Media Production / Journalism (Δημοσιογραφία)

Διοργανωτής:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024
3 έτη
Bachelor
Πλήρους
Ελληνικά

Περιγραφή

Το πρόγραμμα είναι ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών, σχεδιασμένο ώστε να καλύπτει πλήρως τους διάφορους τομείς του γνωστικού αντικειμένου της Δημοσιογραφίας, σε ακαδημαϊκό και πρακτικό επίπεδο. Το περιεχόμενο του προγράμματος εστιάζει σε μεγάλο βαθμό στην Ψηφιακή Τεχνολογία και γενικότερα στις Νέες Τεχνολογίες οι οποίες συνεχώς εξελίσσονται και εφαρμόζονται στην αγορά εργασίας των ΜΜΕ. Κατά τη διάρκεια της φοίτησης, οι φοιτητές δημιουργούν τον δικό τους φάκελο (portfolio) που περιλαμβάνει τις προσωπικές τους εργασίες projects, ξεκινώντας από ρεπορτάζ και φτάνοντας έως τη δημιουργία ιστοτόπου (blog) και ιστοσελίδας. Ο φάκελος (portfolio) με τις εργασίες, ο οποίος ολοκληρώνεται με την αποφοίτηση, είναι επαγγελματικών προδιαγραφών και υψηλού επιπέδου ώστε να αποτελεί ένα σημαντικό μέσο προώθησης του απόφοιτου στην αγορά εργασίας, αυξάνοντας τις ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι να αναπτύξει καταρτισμένους δημοσιογράφους, οι οποίοι διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις και επαγγελματικές δεξιότητες για να σταδιοδρομήσουν τόσο στα παραδοσιακά όσο και στα σύγχρονα μέσα μαζικής επικοινωνίας.

Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;

✓ Το μοναδικό πανεπιστημιακό προπτυχιακό πρόγραμμα (Bachelor) Δημοσιογραφίας και όχι Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, που παρέχεται στην Ελλάδα και εμπίπτει στις κείμενες διατάξεις περί της διαδικασίας αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων όπως αυτές ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία και το Υπουργείο Παιδείας.
✓ Δυνατότητα απευθείας κατάταξης στο τελευταίο έτος σπουδών κατόπιν αξιολόγησης προηγούμενης σχετικής εκπαίδευσης ή επαγγελματικής προϋπηρεσίας.
✓ Υποχρεωτική δημιουργία πραγματικών projects καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών (π.χ. δελτία ειδήσεων, ρεπορτάζ, δημοσκοπήσεις, debates, τηλεοπτικού magazine, εντύπου, ιστολογίου (blog) κ.λπ.) – δημιουργία επαγγελματικού portfolio στην αποφοίτηση που αυξάνει τις ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης.
✓ Διαλέξεις και σεμινάρια από καταξιωμένους ακαδημαϊκούς καθηγητές και γνωστούς επαγγελματίες δημοσιογράφους.
✓ Ενεργή συμμετοχή των φοιτητών σε ενημερωτικές, τηλεοπτικές εκπομπές.
✓ Εκπαιδευτικές επισκέψεις σε τηλεοπτικά, κινηματογραφικά studios και τηλεοπτικούς σταθμούς.

Πληροφορίες

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
Οι απόφοιτοι Δημοσιογράφοι μπορούν να απασχοληθούν σε έντυπα ΜΜΕ (εφημερίδες - περιοδικά) σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ (ηλεκτρονικές εφημερίδες - περιοδικά - διαδικτυακούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς - ιστότοπους), ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, γραφεία τύπου εταιρειών ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.
Επίσης, οι απόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.