Προπτυχιακά: Υγεία

BSc (Hons) Biomedical Sciences (Βιοϊατρικές Επιστήμες)

Διοργανωτής:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024
4 έτη
Bachelor
Πλήρους
Ελληνικά

Περιγραφή

Το πρόγραμμα συνδυάζει τη θεωρητική εκπαίδευση με την πρακτική και κλινική εξάσκηση και αποσκοπεί στην κατάρτιση των φοιτητών στην κατανόηση, διάγνωση και θεραπεία διαφόρων ασθενειών. Οι Βιοϊατρικοί Επιστήμονες στελεχώνουν τα σύγχρονα εργαστήρια των νοσοκομείων, διενεργώντας σύνθετες ερευνητικές τεχνικές και παρέχουν τις πληροφορίες που απαιτούνται για την κλινική διάγνωση των νόσων. Για αυτό το σκοπό, τα μαθήματα του προγράμματος των Βιοϊατρικών Επιστημών καλύπτουν όλες τις βασικές επιστήμες υγείας και προσφέρουν εκτενή εργαστηριακή εξάσκηση στις απαιτούμενες τεχνικές διαγνωστικών εργαστηρίων. Οι σπουδαστές - πέρα από τις βασικές γνώσεις Βιολογίας, Χημείας , Βιοχημείας, Μικροβιολογίας και Φυσιολογίας του Ανθρώπου - διδάσκονται τεχνικές Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής, καθώς και τις ιατρικές τους εφαρμογές. Έμφαση δίνεται επίσης στη μοριακή αιτιολογία των νόσων και στη διάγνωσή τους, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένες μεθόδους. Μεταξύ του 2ου και 3ου έτους σπουδών λαμβάνει χώρα η τοποθέτηση, για 1 έτος πρακτικής, σε αντίστοιχους πιστοποιημένους κλινικούς χώρους για την απόκτηση εμπειρίας και εξοικείωσης με το επαγγελματικό κλινικό περιβάλλον. Οι απόφοιτοι του προγράμματος έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για να αποκτήσουν επαγγελματικά δικαιώματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Συμβουλίου Επιστημών Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας (Health Professions Council - HPC) ή του Βρετανικού Ινστιτούτου Βιοϊατρικών Επιστημών (Institute of Biomedical Sciences - IBMS).

Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;

✓ Το πρώτο και μοναδικό προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Βρετανικού Πανεπιστημίου στις Βιοϊατρικές Επιστήμες που παρέχεται στην Ελλάδα και διαθέτει πιστοποίηση από το Institute of Biomedical Science (IBMS).
✓ Εμπίπτει στις κείμενες διατάξεις περί της διαδικασίας αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων όπως αυτές ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία και το Υπουργείο Παιδείας.
✓ Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος BSc (Hons) Biomedical Sciences στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο οδηγεί στην απόκτηση τίτλου σπουδών Bachelor of Science από το University of East London.
✓ Πλήρως ελληνόφωνο πρόγραμμα, που επιτρέπει τη μέγιστη κατανόηση της επιστήμης και ταυτόχρονα προσφέρει διεθνείς επαγγελματικές προοπτικές.
✓ Το Μητροπολιτικό είναι το μοναδικό Κολλέγιο με απόφοιτους επιστημών Υγείας οι οποίοι – ακολουθώντας την προβλεπόμενη από τη σχετική νομοθεσία διαδικασία – απέκτησαν την ιδιότητα του Μέλους του Βρετανικού Health and Care Professions Council (HCPC).
✓ Εκτενής εργαστηριακή εξάσκηση κατά τη διάρκεια των σπουδών στις απαιτούμενες τεχνικές των σύγχρονων διαγνωστικών κέντρων, η οποία λαμβάνει χώρα στα υπερσύγχρονα και άρτια εξοπλισμένα ιδιόκτητα εργαστήρια του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.
✓ Πλήθος επαγγελματικών ευκαιριών στον κλάδο της υγείας, π.χ. σε διαγνωστικά κέντρα, εργαστήρια νοσοκομείων, φαρμακευτικές εταιρείες κ.α.
✓ Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να εγγραφούν στο 2ο έτος προγραμμάτων σπουδών Ιατρικής σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Πληροφορίες

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
Οι απόφοιτοι του προγράμματος έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για να αποκτήσουν επαγγελματικά δικαιώματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Συμβουλίου Επιστημών Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας (Health and Care Professions Council - HCPC) ή του Βρετανικού Ινστιτούτου Βιοϊατρικών Επιστημών (Institute of Biomedical Sciences - IBMS).
Οι Βιοϊατρικοί Επιστήμονες μπορούν να εργαστούν σε εργαστήρια νοσοκομείων ή διαγνωστικών κέντρων, να ακολουθήσουν καριέρα στον χώρο της έρευνας, καθώς και σε φαρμακευτικές εταιρίες. Η ευρεία κατάρτισή τους στο γνωστικό πεδίο της Βιολογίας τους επιτρέπει επίσης να διδάξουν στην ιδιωτική εκπαίδευση. Επίσης, μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.