Προπτυχιακά: Art & Design

BA Media Production / Film Directing (Σκηνοθεσία Κινηματογράφου)

Διοργανωτής:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024
3 έτη
Bachelor
Πλήρους
Ελληνικά

Περιγραφή

Το πρόγραμμα είναι πολυβραβευμένο, καθώς ταινίες φοιτητών και αποφοίτων του έχουν διακριθεί και κερδίσει Πρώτα Βραβεία Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας σε Ελληνικά και Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Το πρόγραμμα σπουδών είναι σχεδιασμένο με σκοπό την σφαιρική κάλυψη των απαιτήσεων του γνωστικού αντικειμένου της Σκηνοθεσίας, τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Το περιεχόμενο του προγράμματος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην Ψηφιακή Τεχνολογία και εστιάζει στις Νέες Τεχνολογίες που συνεχώς εξελίσσονται και εφαρμόζονται στην αγορά εργασίας. Οι φοιτητές παρακολουθούν θεωρητικά μαθήματα κινηματογράφου και ΜΜΕ, καθώς και πρακτικά μαθήματα εφαρμογής της θεωρίας κατά τη δημιουργία αντίστοιχων projects, (συγγραφή σεναρίων, ταινίες μικρού μήκους, κινηματογραφήσεις σε studio και φυσικούς χώρους). Στα μαθήματα του προγράμματος σπουδών συμπεριλαμβάνεται η παραγωγή ταινιών μικρού μήκους κατά το πρώτο και δεύτερο έτος σπουδών, καθώς και η υποχρεωτική ολοκλήρωση πτυχιακής ταινίας μικρού μήκους (Applied Filmmaking Project). H πτυχιακή ταινία μπορεί να συμμετέχει σε διεθνή φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, παρέχοντας τη δυνατότητα αναγνώρισης των φοιτητών στην αγορά εργασίας, καθώς και την ευκαιρία επαγγελματικής αποκατάστασης.

Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;

✓ Το μοναδικό πανεπιστημιακό προπτυχιακό πρόγραμμα (Bachelor) Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου από Βρετανικό Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα.
✓ Πλήρως ελληνόφωνο αναγνωρισμένο πρόγραμμα σπουδών Βρετανικού Πανεπιστημίου (μέσω ΣΑΕΠ του Υπουργείου Παιδείας), που επιτρέπει τη μέγιστη κατανόηση της επιστήμης και ταυτόχρονα προσφέρει διεθνείς επαγγελματικές προοπτικές.
✓ Δυνατότητα απευθείας κατάταξης στο τελευταίο έτος σπουδών κατόπιν αξιολόγησης προηγούμενης σχετικής εκπαίδευσης ή επαγγελματικής προϋπηρεσίας.
✓ Υποχρεωτική δημιουργία πτυχιακής ταινίας μικρού μήκους διάρκειας έως 30 λεπτά.
✓ Συμμετοχή των ταινιών μικρού μήκους σε Ελληνικά και Διεθνή Κινηματογραφικά Φεστιβάλ και πλήθος διακρίσεων με Πρώτα Βραβεία πτυχιακών ταινιών.
✓ Διαλέξεις και σεμινάρια από καταξιωμένους επαγγελματίες σκηνοθέτες.
✓ Εκπαιδευτικές επισκέψεις σε τηλεοπτικά, κινηματογραφικά studios, τηλεοπτικούς σταθμούς για παρακολούθηση επαγγελματικών γυρισμάτων τηλεοπτικών σειρών μυθοπλασίας και τηλεοπτικών shows.
✓ Παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την παραγωγή των ταινιών μικρού μήκους.
✓ Παροχή τεχνικής υποστήριξης και τεχνογνωσίας στην διαδικασία παραγωγής των ταινιών από μεγάλες εταιρίες Κινηματογραφικών και Τηλεοπτικών Παραγωγών, καθώς και εταιρίες εξεύρεσης ηθοποιών (casting).

Πληροφορίες

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
Οι απόφοιτοι της Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου μπορούν να απασχοληθούν σε τηλεοπτικούς σταθμούς, εταιρείες παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων, εταιρείες παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, εταιρείες παραγωγής διαφημιστικών spots, διαφημιστικές εταιρείες και σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ (διαδικτυακούς τηλεοπτικούς σταθμούς).
Επίσης, έχουν τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.