Προπτυχιακά: Εκπαίδευση

BA (Hons) Special Educational Needs and Disabilities (Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες και Αναπηρίες)

Διοργανωτής:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024
3 έτη
Bachelor
Πλήρους
Ελληνικά

Περιγραφή

Το πρόγραμμα έχει ως βασικό στόχο την εκπαίδευση και ανάπτυξη άρτια καταρτισμένων επιστημόνων και επαγγελματιών ειδικών παιδαγωγών. Η Ειδική Αγωγή ως επιστήμη αναφέρεται στην μελέτη και την ένταξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες στο ευρύτερο εκπαιδευτικό και κοινωνικό πλαίσιο. Το πρόγραμμα σπουδών προσφέρει μια ευρεία γνώση των παιδαγωγικών, της εκπαίδευσης και κοινωνικοποίησης του παιδιού και απευθύνεται σε όσους/όσες θέλουν να προσφέρουν στον χώρο της Ειδικής Αγωγής. Στα πλαίσια του προγράμματος εξετάζεται η εφαρμογή της Ειδικής Αγωγής στην πράξη, υπό το πρίσμα της θεωρητικής προσέγγισης και του νομικού πλαισίου που την διέπει. Το πρόγραμμα βοηθάει τους φοιτητές να αναπτύξουν μια ανακλαστική προσέγγιση στην Ειδική Αγωγή, σε συνδυασμό με κριτική σκέψη η οποία θα τους χρειαστεί στην επαγγελματική τους πορεία, όπου με την κατάλληλη επιστημονική κατάρτιση, θα είναι σε θέση να προσφέρουν το έργο τους στην ομαλή ένταξη παιδιών με ειδικές ικανότητες στο κοινωνικό σύνολο αλλά και στην εκπαίδευσή τους. Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, οι φοιτητές έρχονται σε επαφή με το μελλοντικό τους επάγγελμα, μέσω διαλέξεων και σεμιναρίων από έμπειρους ειδικούς παιδαγωγούς, αλλά και μέσω της δυνατότητας για πρακτική άσκηση και προσφορά εθελοντικής εργασίας στο ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων δομών, σχολείων και φορέων ειδικής αγωγής.

Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;

✓ Το μοναδικό αναγνωρισμένο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Βρετανικού Πανεπιστημίου στην Ειδική Αγωγή, που παρέχεται στην Ελλάδα και εμπίπτει στις κείμενες διατάξεις περί της διαδικασίας αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων όπως αυτές ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία και το Υπουργείο Παιδείας.
✓ Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος BA (Hons) Special Educational Needs and Disabilities (Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες και Αναπηρίες) στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο οδηγεί στην απόκτηση τίτλου σπουδών Bachelor of Arts από το University of East London.
✓ Δυνατότητα ένταξης των αποφοίτων στους Πίνακες Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας.
✓ Πλήρως ελληνόφωνο πρόγραμμα, που επιτρέπει τη μέγιστη κατανόηση της επιστήμης και ταυτόχρονα προσφέρει διεθνείς επαγγελματικές προοπτικές.
✓ Δυνατότητα Πρακτικής Άσκησης στο ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων δομών, φορέων και σχολείων του Κολλεγίου.
✓ Συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Δυσλεξίας (ΕΕΔ) και χορηγός της European Dyslexia Association (EDA).
✓ Εφαρμογή της θεωρίας στην πράξη στο πρωτοποριακά σχεδιασμένο Εργαστήριο Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών, με προσομοίωση επαγγελματικού περιβάλλοντος.
✓ Παράλληλη παρακολούθηση σεμιναρίων και εκδηλώσεων από καταξιωμένους ειδικούς παιδαγωγούς.

Πληροφορίες

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να εργασθούν σε δημόσια και ιδιωτικά ειδικά σχολεία, ιδρύματα/συλλόγους και φορείς που ασχολούνται με την υποστήριξη του παιδιού, καθώς και να συνεργάζονται με χώρους όπου κρίνεται απαραίτητη η παρουσία και ενασχόληση ειδικών (νοσοκομεία, κέντρα αποκατάστασης κλπ).
Επίσης, μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο ή να κάνουν αίτηση για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Master in Special Educational Needs (MA), το οποίο προσφέρει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.