Προπτυχιακά: Art & Design

BSc (Hons) Music Technology and Production (Μουσική Τεχνολογία και Παραγωγή)

Διοργανωτής:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024
3 έτη
Bachelor
Πλήρους
Ελληνικά

Περιγραφή

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο ώστε να καλύπτει πλήρως όλους τους τομείς του γνωστικού αντικειμένου της Μουσικής Τεχνολογίας και Ηχοληψίας, τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Εστιάζει στην Ψηφιακή Τεχνολογία και τις Νέες Τεχνολογίες, προετοιμάζοντας τους φοιτητές για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις του 21ου αιώνα. Το πρόγραμμα αποτελεί ένα δυναμικό συνδυασμό μαθημάτων, βασισμένων στην μουσική δημιουργία - με την χρήση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών-, στη μουσική παραγωγή στο στούντιο και στο σχεδιασμό ήχου και μουσικής, ενώ παράλληλα καλύπτει διδακτικά όλα τα σύγχρονα είδη μουσικής (από πειραματικό rock έως ηλεκτρονική χορευτική μουσική). Η καθηγητική ομάδα του προγράμματος στελεχώνεται από επαγγελματίες μουσικούς, συνθέτες, παραγωγούς και performers, με πολυετή εμπειρία στην ακαδημαϊκή διδασκαλία, οι οποίοι συντελούν ουσιαστικά στη σύνδεση του προγράμματος με την μουσική βιομηχανία. Οι φοιτητές δημιουργούν τον προσωπικό τους φάκελο (portfolio) που περιλαμβάνει τις εργασίες τους (projects), οι οποίες συνθέτουν την δημιουργία του τελικού Music Project που θα τους οδηγήσει, ως πτυχιακή εργασία, στην αποφοίτηση. Ο φάκελος (portfolio) με τις εργασίες είναι επαγγελματικών προδιαγραφών υψηλού επιπέδου και αποτελεί το σημαντικότερο μέσο προώθησης του αποφοίτου στην αγορά εργασίας, αυξάνοντας τις ευκαιρίες επαγγελματικής του αποκατάστασης. Στο 3ο έτος σπουδών, το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρακτική άσκηση σε επαγγελματικούς χώρους, όπου οι φοιτητές εφαρμόζουν την αποκτηθείσα γνώση από τα προηγούμενα έτη σπουδών.

Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;

✓ Πλήρως ελληνόφωνο αναγνωρισμένο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Βρετανικού Πανεπιστημίου, που παρέχεται στην Ελλάδα και εμπίπτει στις κείμενες διατάξεις περί της διαδικασίας αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων όπως αυτές ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία και το Υπουργείο Παιδείας.
✓ Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος BA (Hons) Music Technology and Production στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο οδηγεί στην απόκτηση τίτλου σπουδών Bachelor of Arts από το University of East London.
✓ Δυνατότητα απευθείας κατάταξης στο τελευταίο έτος σπουδών, κατόπιν αξιολόγησης προηγούμενης σχετικής εκπαίδευσης ή επαγγελματικής προϋπηρεσίας.
✓ Υποχρεωτική δημιουργία πτυχιακής εργασίας - μουσικού project, που αποτελεί το διαβατήριο για την είσοδο στην αγορά εργασίας.
✓ Παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού και τεχνικής υποστήριξης στην χρήση των studios του Κολλεγίου για την παραγωγή των μουσικών projects.
✓ Διαλέξεις και σεμινάρια από καταξιωμένους ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας.

Πληροφορίες

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
Οι απόφοιτοι μπορούν να απασχοληθούν σε studios ηχογράφησης μουσικών παραγωγών, θέατρα, μουσικές σκηνές, σε κλειστούς και ανοιχτούς συναυλιακούς χώρους καθώς και σε εταιρίες παραγωγής, διαδικτυακούς, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.
Οι απόφοιτοι έχουν επίσης την δυνατότητα συνέχισης των σπουδών τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.