Προπτυχιακά: Τουρισμός

BA (Hons) International Hospitality Management

ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024, Φεβρουάριος 2025
3 έτη
Bachelor
Πλήρους
Ελληνικά, Αγγλικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους Λυκείου που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στο χώρο των Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού.

Προϋποθέσεις & δικαιολογητικά εγγραφής:
Αντίγραφο απολυτηρίου Λυκείου ή ΕΠΑΛ
Συστατική επιστολή (1)
Ικανοποιητική γνώση Αγγλικών (επίπεδο pre-lower ή IELTS 4.5) *
Ακαδημαϊκή Συνέντευξη
Φωτογραφίες (2)
Αντίγραφο ταυτότητας/ διαβατηρίου
*Το απαιτούμενο επίπεδο Αγγλικών για το αγγλόφωνο πρόγραμμα είναι αντίστοιχο με IELTS 6.0 ή lower.

Οι υποψήφιοι που δε διαθέτουν επίσημο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας από κάποιο φορέα, μπορούν να υποβληθούν στο εσωτερικό τεστ αξιολόγησης Αγγλικής γλώσσας του Mediterranean College (placement test).

Κάτοχοι διπλωμάτων ΙΕΚ ή HND, φοιτητές ΤΕΙ/ ΑΕΙ συγγενών ειδικοτήτων μπορούν να εισαχθούν σε προχωρημένο στάδιο του προγράμματος, μέσω της διαδικασίας αναγνώρισης μαθημάτων. Επιπλέον των ανωτέρω δικαιολογητικών απαιτείται η υποβολή:

  • Διπλώματος ή αναλυτικής βαθμολογίας (academic transcript)
  • Αναλυτικού οδηγού σπουδών (εφόσον είναι διαθέσιμος)

Περιγραφή

Το BA (Hons) International Hospitality Management έχει σχεδιαστεί από το University of Derby, κορυφαίο σε κατάταξη βρετανικό πανεπιστήμιο σε σπουδές Τουρισμού – 1ο στην Ελλάδα και ΤOP5 στη Βρετανία – σύμφωνα με την πανεπιστημιακή κατάταξη Guardian University Guide, 2020.

Είναι το μοναδικό στην Ελλάδα πιστοποιημένο από το UK Institute of Hospitality, που εξασφαλίζει ότι αυτά που θα διδαχτείς, ανταποκρίνονται σε όσα ζητούν οι εργοδότες σήμερα! Φιλοσοφία του είναι να αναπτύσσει εφαρμοσμένες γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες στους φοιτητές, μέσα από βιωματική διδασκαλία και ανάλυση πραγματικών περιπτώσεων, συνεργασία με καταξιωμένα στελέχη του τουριστικού κλάδου και πρακτική άσκηση σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Τι θα μάθεις
Το πρόγραμμα έχει διεθνή και εφαρμοσμένο προσανατολισμό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας – δεν είναι θεωρητικό πρόγραμμα Τουρισμού – ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες στελέχωσης ξενοδοχείων, μονάδων εστίασης, resorts, επιχειρήσεων που προσφέρουν χιλιάδες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και διεθνώς. Επίσης, αποτυπώνει τις σύγχρονες τάσεις που μετασχηματίζουν τον κλάδο του Τουρισμού: η έμφαση στη βιωσιμότητα και στις τεχνολογικές εξελίξεις, οι συνεχώς μεταβαλλόμενες προσδοκίες των πελατών και οι νέες μορφές πολυτελούς φιλοξενίας.

Κάνεις πρακτικά μαθήματα όπως, διαχείριση δωματίων, συστήματα κρατήσεων, διαχείριση εκδηλώσεων επισιτισμού, και αντιλαμβάνεσαι την έννοια της επιχειρηματικότητας και του διεθνούς προσανατολισμού της τουριστικής δραστηριότητας. Μέσα από εκπαιδευτικές επισκέψεις σε ξενοδοχεία, συμμετοχή σε κλαδικές εκθέσεις, mystery guests σε εστιατόρια & ξενοδοχεία, πρακτική συμμετοχή σε εκδηλώσεις, αναπτύσσεις τεχνογνωσία και επαγγελματικές δεξιότητες. Παράλληλα, κατανοείς το οικονομικό και επιχειρησιακό περιβάλλον, μέσα από πρόσφατα και επίκαιρα παραδείγματα επιχειρήσεων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Διδάσκεσαι από τους πρωταγωνιστές του κλάδου – ξενοδόχους, διευθυντές ξενοδοχείων & τμημάτων, συμβούλους ξενοδοχειακών επιχειρήσεων – οι οποίοι με τη χρήση μελετών περίπτωσης (case studies) & προσομοιώσεων (simulations), σε μυούν στα μυστικά του επαγγέλματος. Η έμμισθη πρακτική άσκηση σε ξενοδοχεία και resorts 5 αστέρων θα σε βοηθήσει να εφαρμόσεις στην πράξη αυτά που έχεις διδαχθεί.

Πληροφορίες

Οι απόφοιτοι του προγράμματος, με βάση την ελληνική νομοθεσία, είναι κάτοχοι αναγνωρισμένου πανεπιστημιακού πτυχίου, ισοδύναμου των ΤΕΙ/ΑΕΙ. Εφόσον επιθυμούν, μπορούν και τυπικά να αναγνωρίσουν το πτυχίο τους από τις Ελληνικές αρχές.

Αφού ολοκληρώσουν το BA (Hons) International Hospitality Management, οι απόφοιτοι μπορούν να συνεχίσουν για μεταπτυχιακό στο Mediterranean College ή σε πανεπιστήμια του εξωτερικού ή να επιλέξουν να βγουν άμεσα στην αγορά εργασίας. 

Οι πτυχιούχοι που θα επιλέξουν να εισέλθουν στην αγορά εργασίας, μπορούν να διεκδικήσουν θέσεις σε οποιοδήποτε επιχειρηματικό περιβάλλον στο χώρο της φιλοξενίας ή στον ευρύτερο χώρο του τουρισμού, στην Ελλάδα και διεθνώς. Πιο συγκεκριμένα, μπορούν να σταδιοδρομήσουν:

  • σε τουριστικές επιχειρήσεις
  • σε ξενοδοχεία & resorts
  • σε θεματικά πάρκα
  • σε κρουαζιερόπλοια
  • σε μονάδες εστίασης
  • σε tour operator και τουριστικά γραφεία
  • σε συμβουλευτικές εταιρείες
  • ως ελεύθεροι επαγγελματίες / επιχειρηματίες

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.