Προπτυχιακά:
Art & Design

BA in Product & Design Innovation

Μοιράσου το
Φορέας Εκπαίδευσης:
AKTO - Art & Design College
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2022, Φεβρουάριος 2023
3 έτη
Bachelor
Πλήρους , Εξ' Αποστάσεως
Ελληνικά

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Απολυτήριο Λυκείου

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

O Σχεδιαστής Βιομηχανικών Προϊόντων (Product Designer), αναζητά την αισθητική τελειότητα της φόρμας κάθε προϊόντος – αντικειμένου, που πρόκειται να παραχθεί, ενώ συγχρόνως μελετά σχολαστικά την εργονομία και τη λειτουργικότητά του. Διερευνά και λαμβάνει υπόψην, τις ανάγκες της αγοράς (marketing research), τα υλικά κατασκευής και την επίδρασή τους στο περιβάλλον, τις σύγχρονες σχεδιαστικές τάσεις, τον ανταγωνισμό, την πολλαπλότητα των εφαρμογών και το κόστος κατασκευής, για να δημιουργήσει νέα και πρωτότυπα προϊόντα αισθητικής και πρακτικής αξίας.

Στις κτιριακές υποδομές του ΑΚΤΟ υπάρχει εργαστήριο το οποίο επιτρέπει στους σπουδαστές να δημιουργήσουν ακριβή, πρωτότυπα και πιστά τεχνικά σχέδια και να τελειοποιήσουν τις ιδέες τους. Θα έρθετε σε επαφή με σχετικές θεωρίες, μέσα σε ένα διεθνές, ιστορικό, σύγχρονο και πολιτισμικό πλαίσιο και θα αναπτύξετε τις κριτικές σας ικανότητες σε σχέση με το Product Design. Το πρόγραμμα σας δίνει τη δυνατότητα να παρατηρείτε, να εντοπίζετε και να επιλύετε προβλήματα, να έχετε ορθή κρίση, να αναπτύξετε αναλυτικές ικανότητες και να προτείνετε εναλλακτικές λύσεις. Αυτό καθίσταται δυνατό με την εισαγωγή σας σε σύγχρονες προσεγγίσεις στο χώρο, μέσα από την δημιουργική εξοικείωσή σας με μία πληθώρα θεμάτων, με συστηματικό και επαγγελματικό τρόπο. Επίσης, μέσα από τη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο μπορείτε να αναζητήσετε τη δική σας θέση στην αγορά εργασίας και ενισχύοντάς σας στη δημιουργία του δικού σας επαγγελματικού μέλλοντος.

Tο πρόγραμμα συνδυάζει το εννοιολογικό, θεωρητικό και πρακτικό μέρος, ενώ ενθαρρύνει την πειραματική έρευνα και την απόκτηση γνώσεων μέσα από την αναζήτηση. Επίσης, ενδυναμώνει τις δεξιότητές σας στην προφορική και γραπτή επικοινωνία, όπως και την ικανότητά σας να παρουσιάζετε πρωτότυπες λύσεις βασισμένες σε διεθνείς πρακτικές. Σκοπός είναι η δημιουργία αποφοίτων, που είναι σε θέση να διαχειρίζονται ένα ευρύ φάσμα στόχων και προκλήσεων της σύγχρονης εποχής.

Στο πρόγραμμα ενσωματώνονται μια σειρά από μεταβιβάσιμες δεξιότητες για να σας υποστηρίξουν στην κατάκτηση μιας επιτυχούς καριέρας, όπως και στη συνεχή εξέλιξή σας ως καλλιτέχνες και επαγγελματίες. Η ελεύθερη σκέψη, η πρωτοτυπία των ιδεών και ο επαγγελματισμός είναι οι βασικές παράμετροι αυτού του προγράμματος, οι οποίες ενδυναμώνονται μέσα από τη διδακτέα ύλη και τις οργανωμένες επιπρόσθετες δραστηριότητες που διαμορφώνουν την εκπαιδευτική σας εμπειρία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το πρόγραμμα σπουδών είναι τριετές και οδηγεί σε πτυχίο Bachelor of Arts Honours Degree από το Middlesex University. Για την εισαγωγή στο πρόγραμμα αυτό, ενδέχεται να απαιτείται η παρακολούθηση ενός εντατικού προπαρασκευαστικού προγράμματος εισαγωγής (Intensive Foundation Course).

Επαγγελματική Αποκατάσταση
O Σχεδιαστής Βιομηχανικών Προϊόντων (Product Designer) εργάζεται σε βιομηχανίες και βιοτεχνίες κατασκευής επίπλου, φωτιστικών, ειδών οικιακού εξοπλισμού, διακοσμητικών αντικειμένων, παιχνιδιών, ειδών συσκευασίας, μηχανημάτων, μεταφορικών μέσων κλπ. Έχοντας υψηλή αισθητική και επιστημονική θεώρηση των μεθόδων έρευνας και σχεδιασμού, οι απόφοιτοι του ΑΚΤΟ μπορούν να εργαστούν και σε ευρύτερους επαγγελματικούς τομείς, όπως σύμβουλοι σε θέματα διακόσμησης χώρων, σύμβουλοι πελατών σε καταστήματα επίπλων, φωτιστικών και άλλων βιομηχανοποιημένων προϊόντων, σε αρχιτεκτονικά γραφεία, ακόμη και ως σύμβουλοι σε θέματα οπτικής επικοινωνίας και marketing. 

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας