Προπτυχιακά:
Art & Design

BA in Photography

Μοιράσου το
Φορέας Εκπαίδευσης:
AKTO - Art & Design College
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2022, Φεβρουάριος 2023
3 έτη
Bachelor
Πλήρους , Εξ' Αποστάσεως
Ελληνικά

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Απολυτήριο Λυκείου

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η Φωτογραφία (Photography) πέρα από την τεχνική της διάσταση, αναγνωρίζεται ως ένα από τα ευρύτερα διαδεδομένα μέσα επικοινωνίας του 21ου αιώνα καθώς και ως μία από τις πιο πολυδιάστατες μορφές τέχνης. Η εικόνα σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αποτελεί τον αμεσότερο τρόπο επικοινωνίας και έκφρασης. Η φωτογραφική παιδεία στον ΑΚΤΟ μελετά τη σύνθεση της εικόνας και τους κανόνες που διέπουν την οπτική επικοινωνία, τη θεωρία και τεχνική του μέσου, καθώς και τις εξειδικευμένες εφαρμογές του. Επιπλέον, αναπτύσσει τη δημιουργικότητα, την αισθητική καλλιέργεια και την κριτική σκέψη των σπουδαστών, ενώ ταυτόχρονα απαιτεί διαρκή ενημέρωση και άριστη γνώση στη χρήση του εξοπλισμού, στη σύγχρονη τεχνολογία και τα ψηφιακά μέσα.

Το πρόγραμμα αναπτύσσει την κριτική σας ικανότητα σε σχέση με τη Φωτογραφία και σας εξοπλίζει με τις απαραίτητες γνώσεις και την ικανότητα να διαχειρισθείτε μία πληθώρα μέσων και τεχνικών, παραδοσιακών και σύγχρονων. Στην ύλη περιλαμβάνεται και η ψηφιακή Φωτογραφία από την αρχή του προγράμματος, ώστε να αποκομίσετε τις απαραίτητες γνώσεις και την απαραίτητη πρακτική εξάσκηση. Παρακολουθώντας το πρόγραμμα θα αναπτύξετε την αντίληψή σας γύρω από τις δυνατότητες του Κλάδου ως μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης και επικοινωνίας, σε όλα τα επίπεδα, μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της οπτικής τέχνης και της επαγγελματικής πρακτικής.

Θα μπορείτε με ευχέρεια να παρατηρείτε, να εντοπίζετε και να επιλύετε προβλήματα, να αναπτύσσετε κριτική αντίληψη, θα αποκτήσετε αναλυτικές δεξιότητες και θα μπορείτε να παράγετε εναλλακτικές λύσεις. Θα έρθετε σε επαφή με τις κατάλληλες θεωρίες μέσα σε ένα διεθνές, ιστορικό, σύγχρονο πολιτισμικό πλαίσιο. Θα αποκτήσετε τις θεωρητικές και ιστορικές γνώσεις, την εννοιολογική αντίληψη και τη δυνατότητα, αφενός να εστιάζετε στη δουλειά σας και αφετέρου, να επεκτείνετε τους ορίζοντές σας. Συνδυάζοντας το εννοιολογικό, θεωρητικό με το πρακτικό μέρος, το πρόγραμμα ενδυναμώνει την εμπειρία σας, την απόκτηση γνώσεων μέσα από την αναζήτηση, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσει τις δεξιότητες σας στην προφορική και γραπτή επικοινωνία, καθώς και την ικανότητά σας να παρουσιάζετε πρωτότυπες λύσεις βασισμένες σε διεθνείς πρακτικές. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το πρόγραμμα σπουδών είναι τριετές και οδηγεί σε πτυχίο Bachelor of Arts Honours Degree από το Middlesex University. Για την εισαγωγή στο πρόγραμμα αυτό, ενδέχεται να απαιτείται η παρακολούθηση ενός εντατικού προπαρασκευαστικού προγράμματος εισαγωγής (Intensive Foundation Course).

Επαγγελματική αποκατάσταση
Με εφαρμογές στο χώρο της διαφήμισης και επικοινωνίας, στον τύπο, στη μόδα, στο πορτραίτο, στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, στον τουρισμό, στις εκδόσεις, στους επιμέρους τομείς του ρεπορτάζ (κοινωνικό, πολιτιστικό, αθλητικό, πολεμικό κ.ά.) και φυσικά στο διαδίκτυο (internet), οι απόφοιτοι του προγράμματος Φωτογραφίας (Photography) έχουν ένα ευρύτατο πεδίο επαγγελματικών εφαρμογών. Επίσης μπορούν να εργαστούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες φωτογράφοι δημιουργώντας το δικό τους φωτογραφικό studio ή εταιρεία, να εργαστούν σε φωτογραφικές ή διαφημιστικές επιχειρήσεις, σε περιοδικά, εφημερίδες, εκδοτικά συγκροτήματα, τεχνολογικά εργαστήρια, κινηματογράφο, τηλεόραση κ.ά. 

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας