Προπτυχιακά:
Art & Design

BA in Animation & Interactive Media

Μοιράσου το
Φορέας Εκπαίδευσης:
AKTO - Art & Design College
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2022, Φεβρουάριος 2023
3 έτη
Bachelor
Πλήρους
Ελληνικά

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Απολυτήριο Λυκείου

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Οι Animators είναι σκηνοθέτες χωρίς ηθοποιούς, οι οποίοι χρησιμοποιούν την τεχνική του stop-motion, το σχέδιο με το χέρι και ψηφιακές μορφές από υπολογιστή για να δημιουργήσουν μια εικονική πραγματικότητα. Είναι υπεύθυνοι για το σενάριο, το φωτισμό, τη σκηνοθεσία και τη μουσική επένδυση των θεμάτων τους, για τη δημιουργία ενός σχεδίου παραγωγής, το μοντάζ και την επεξεργασία post-production. Στην σημερινή εποχή, η εκτεταμένη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και η ραγδαία εξέλιξη τόσο της τεχνολογίας όσο και των σχεδιαστικών προγραμμάτων, έχει προσδώσει απεριόριστες δυνατότητες στο χώρο της κινούμενης εικόνας. Στην κυριαρχία ειδικά της οπτικής επικοινωνίας και πληροφόρησης το Animation διαδραματίζει σημαντικότατο ρόλο, διευρύνοντας σημαντικά τα πεδία εφαρμογών.

Α’ έτος
Οι βασικές αρχές σχεδιασμού και η γνωριμία με τον τρισδιάστατο χώρο, οι τρόποι σχεδίασης, οι διαφορετικές τεχνικές και οι βασικές αρχές καλλιτεχνικής σύνθεσης είναι τα από τα πρώτα πράγματα που θα διδαχτείτε. Αρχές σκηνοθεσίας, εισαγωγή στα εκφραστικά μέσα της οπτικοακουστικής παραγωγής με έμφαση στις δυνατότητες της κάμερας, η διαχείριση του τηλεοπτικού χρόνου, στοιχεία σεναρίου, σύνθεση και βασικά στοιχεία της εικόνας είναι ακόμη γνωστικά πεδία τα οποία θα μας απασχολήσουν στην διάρκεια του πρώτου έτους. Παράλληλα οι βασικές αρχές του ψηφιακού σχεδιασμού, της επεξεργασίας της εικόνας, η ψηφιακή μοντελοποίηση και οι βασικές τεχνικές του Animation είναι αντικείμενα διδασκαλίας που θα κατακτήσετε μέσα από ειδικές σχεδιαστικές εφαρμογές όπως το 3D Studio Max και το Photoshop. Ένα ιδιόκτητο τηλεοπτικό studio, εξοπλισμένο με τα πλέον σύγχρονα ψηφιακά μέσα, τίθεται στην διάθεση των σπουδαστών, προσφέροντάς τους υψηλό επίπεδο τεχνικής κατάρτισης και επαγγελματισμού.

Β’ έτος
Πλήρης και σε βάθος εξειδίκευση στο σύνολο των πεδίων του 3D Animation, του Post production και των Multimedia εφαρμογών, χαρακτηρίζει το δεύτερο έτος. Θα διδαχτείτε τεχνικές κίνησης σε προχωρημένο επίπεδο, Video editing και μοντάζ. Θα μάθετε πως δημιουργείται μια Multimedia εφαρμογή από τα πρώτα στάδια έως το τελικό προϊόν. Θα κάνετε εισαγωγή στην θεωρία του ήχου και της μουσικής και θα μάθετε σε βάθος προγράμματα ανάλυσης και επεξεργασίας ήχου όπως το Sound Forge και το Wave Lab. Character animation, οπτικά εφέ, video clip, trailer, DVD authoring, ψηφιακό μοντάζ, είναι μια σειρά εφαρμογών, που θα κατακτήσετε μέσα από την χρήση ειδικών σχεδιαστικών προγραμμάτων, όπως 3D Studio Max, After Effects, Painter, Premiere, Director, που ο ΑΚΤΟ περιλαμβάνει στο πρόγραμμα σπουδών του. Μέσα από ατομικά project καθ΄όλη την διάρκεια της διδακτικής χρονιάς οι σπουδαστές με την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, παρουσιάζουν ταινίες animation, διαφημιστικά spot, multimedia εφαρμογές, υψηλής αισθητικής και επαγγελματικού επιπέδου. Λόγω της ιδιαίτερης τεχνικής φύσης της ειδικότητας και των υψηλών απαιτήσεων σε τεχνογνωσία, ο ΑΚΤΟ προς βοήθεια και εξυπηρέτηση των σπουδαστών του, παρέχει ελεύθερη πρόσβαση, σε studio Η/Υ, στο τηλεοπτικό studio, σε ψηφιακές μονάδες μοντάζ, ενώ εξειδικευμένο προσωπικό υποστηρίζει τεχνικά και παρέχει πολύτιμες συμβουλές στους σπουδαστές του κλάδου.

Γ’ έτος
Στο τρίτο έτος έχετε τη δυνατότητα να ειδικευτείτε σε έναν τομέα της επιλογής σας και να συνδυάσετε όλα όσα έχετε μάθει. Στο πέμπτο εξάμηνο θα εκπονήσετε μια γραπτή ερευνητική μελέτη (dissertation) έκτασης 8,000 λέξεων πάνω σε ένα θέμα της επιλογής σας από το χώρο του 3D Animation ή του Multimedia Production. Θα την παρουσιάσετε ενώπιον των καθηγητών σας και των συναδέλφων σας και θα αξιολογηθείτε. Παράλληλα με την εκπόνηση της ερευνητικής εργασίας, θα ετοιμάσετε και ένα δημιουργικό project (subject) ως προετοιμασία της διπλωματικής σας εργασίας, μέσα από workshops που οργανώνονται από την σχολή. Στο έκτο εξάμηνο θα δουλέψετε και θα παρουσιάστε την διπλωματική σας εργασία (Main Project), σε θέμα της επιλογής σας. Θα συνοδευτεί από εγχειρίδιο, που θα δίνει πληροφορίες για την έρευνά σας, θα καταδεικνύει τον ελεύθερο πειραματισμό σας, θα εξηγεί τις δημιουργικές σας επιλογές και θα καθοδηγεί τον εξεταστή από τα στάδια της προετοιμασίας έως το ολοκληρωμένο έργο. Η τελική εργασία σας είναι ένα σύνθετο και πρωτότυπο project, κατάλληλα επεξεργασμένο, το οποίο ενσωματώνει όλες τις αποκτηθείσες γνώσεις κατά την διάρκεια του προγράμματος. Η εργασία παρουσιάζεται ενώπιον επιτροπής καθηγητών και κοινού. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Επαγγελματική αποκατάσταση
Οι απόφοιτοι του προγράμματος Animation & Interactive Media, δημιουργούν σήματα τηλεοπτικών σταθμών, σήματα και τίτλους εκπομπών, τηλεοπτικά εφε, video clips, κινούμενα σχέδια, διαφημιστικά spot και τηλεοπτικές παραγωγές, εταιρικές παρουσιάσεις, εικονικούς περιπάτους (virtual tour) και παραγωγές πολυμέσων. Επίσης ασχολούνται με τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη παιχνιδιών (game development), την μοντελοποίηση, τον τρισδιάστατο στερεοσκοπικό σχεδιασμό (3D Stereoscopic), το ψηφιακό μοντάζ, τα special effects και το DVD authoring. Εργάζονται σε τηλεοπτικούς σταθμούς, σε εταιρείες παραγωγής ταινιών και διαφημιστικών spot, σε δημιουργικά γραφεία και διαφημιστικές εταιρείες, σε τεχνικές εταιρείες και αρχιτεκτονικά γραφεία, ως ειδικοί συνεργάτες και σύμβουλοι σε στούντιο παραγωγής, σε ειδικά έντυπα του χώρου, ως ελεύθεροι επαγγελματίες. 

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας