Προπτυχιακά: Ναυτιλιακά

BSc (Hons) Shipping and Port Management (Διοίκηση Λιμένων και Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων)

Διοργανωτής:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024
3 έτη
Bachelor
Πλήρους
Αγγλικά

Περιγραφή

Το πρόγραμμα BSc (Hons) Shipping and Port Management είναι σχεδιασμένο με άξονα τις τελευταίες εξελίξεις στη βιομηχανία της Ναυτιλίας, η οποία ανθεί και θα αποτελεί πάντοτε βασικό πυλώνα της διεθνούς οικονομίας, καθώς αντιπροσωπεύει το 90% του διεθνούς εμπορίου.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η εμπέδωση εξειδικευμένων γνώσεων και η σφυρηλάτηση ζωτικών δεξιοτήτων απασχόλησης, οι οποίες αποτελούν διαβατήριο καριέρας στη διεθνή ναυτιλία. Οι φοιτητές κατά τα δύο πρώτα έτη σπουδών αποκτούν όλες τις βασικές ναυτιλιακές γνώσεις και στο τρίτο έτος σπουδών εξειδικεύονται Διοίκηση Λιμένων.

Το πρόγραμμα χαρακτηρίζεται από την πληρότητά του καθώς και από μια μοναδική ενσωμάτωση σύγχρονων ζητημάτων στο χώρο της ναυτιλίας. Μέσα από εργασίες και projects που εκτυλίσσονται σε πραγματικές συνθήκες, οι φοιτητές βιώνουν το «εδώ και τώρα» της ναυτιλίας, αναπτύσσοντας ερευνητικές δεξιότητες, επιχειρηματική ευφυΐα, ομαδικό πνεύμα και επικοινωνιακή δεινότητα.

Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;

✓ Αναγνωρισμένο πρόγραμμα σπουδών Βρετανικού Πανεπιστημίου στη Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων, που παρέχεται στην Ελλάδα και εμπίπτει στις κείμενες διατάξεις περί της διαδικασίας αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων όπως αυτές ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία και το Υπουργείο Παιδείας.
✓ Η ναυτιλία αποτελεί βιομηχανία παγκόσμιας εμβέλειας, με ιλιγγιώδη τζίρο και διαρκή διεύρυνση ευκαιριών καριέρας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
✓ Το Solent University αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στις σπουδές ναυτιλίας, ενώ στεγάζει και μια από τις κορυφαίες σχολές ναυτικής εκπαίδευσης στον κόσμο (Warsash Maritime Academy).
✓ Το πρόγραμμα συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων προγραμμάτων ναυτιλιακής εκπαίδευσης στον κόσμο και περιλαμβάνει σύγχρονα μαθήματα που καλύπτουν όλους τους τομείς της διοίκησης ναυτιλιακών επιχειρήσεων (επιχειρηματικότητα, διοίκηση, νομικά, εφοδιαστική αλυσίδα, ναυλώσεις, μάρκετινγκ, χρηματοοικονομικά κ.ά.)
✓ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι πιστοποιημένο από το το Institute of Chartered Shipbrokers-ICS και το Chartered Institute of Logistics and Transpor-CILT. Η ιδιότητα μέλους στους δύο οργανισμούς αποτελεί κορυφαία καταξίωση στη ναυτιλιακή βιομηχανία και συντελεί σε σημαντικά ευρύτερες επιλογές καριέρας.
✓ Το πρόγραμμα στελεχώνει μια από τις κορυφαίες ομάδες ακαδημαϊκών πανευρωπαϊκά, η οποία συνδυάζει ερευνητική αριστεία και πλούτο επιχειρηματικής γνώσης.
✓ Οι σπουδαστές θα αποκτήσουν άμεση εμπειρία της ναυτιλιακής βιομηχανίας μέσα από μια σειρά εκπαιδευτικές επισκέψεις και masterclasses από κορυφαία στελέχη της αγοράς.
✓ Δυνατότητα αλλαγής προγράμματος σπουδών και μετεγγραφής στο BSc Maritime Business ακόμα και στο τέλος του Β έτους σπουδών.
✓ Διεθνής αναγνώριση του τίτλου σπουδών και επαγγελματικές προοπτικές εντός και εκτός Ελλάδας, μέσω του γραφείου σταδιοδρομίας και του δικτύου συνεργαζόμενων επιχειρήσεων με το Κολλέγιο.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.