Προπτυχιακά: Υγεία

BSc (Hons) Podiatry (Ποδιατρική)

Διοργανωτής:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024
4 έτη
Bachelor
Πλήρους
Ελληνικά

Περιγραφή

Το πρόγραμμα BSc (Hons) Podiatry είναι το μοναδικό προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Ποδιατρικής που προσφέρεται στην Ελλάδα. Το πτυχίο απονέμεται απευθείας από το συνεργαζόμενο Βρετανικό Πανεπιστήμιο Queen Margaret University. Οι απόφοιτοι του προγράμματος θα μπορούν να αιτηθούν μέσω διεθνών διαδικασιών εγγραφή στο Health and Care Professions Council (HCPC), τον αρμόδιο φορέα στην Αγγλία για άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Το πρόγραμμα αποσκοπεί να δημιουργήσει Ποδιάτρους, που θα είναι ικανοί να εργάζονται με επίκεντρο τον ασθενή, θα έχουν εκτεταμένη πρακτική εμπειρία και θα προωθούν ενεργά τη μάθηση και την επαγγελματική ανάπτυξή τους. Το BSc (Hons) Podiatry περιλαμβάνει σύγχρονα μαθήματα που αναφέρονται σε έξι ευρείες επιστημονικές περιοχές, οι οποίες σχετίζονται άμεσα με το επάγγελμα του Ποδιάτρου: Κλινικές Σπουδές, Επιστήμη Κίνησης/Βάδισης, Φυσιολογία, Διαχείριση Παθήσεων, Διεπιστημονικότητα και ομαδικότητα και Υπηρεσίες Υγείας Βασισμένες σε Ενδείξεις.

Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;

✓ Το πρώτο και μοναδικό πανεπιστημιακό πρόγραμμα Ποδιατρικής στην Ελλάδα. Το πτυχίο απονέμεται απευθείας από το Queen Margaret University.
✓ Πλήρως ελληνόφωνο πρόγραμμα, που επιτρέπει τη μέγιστη κατανόηση της επιστήμης και ταυτόχρονα προσφέρει διεθνείς επαγγελματικές προοπτικές.
✓ Το πρόγραμμα πληροί τις προδιαγραφές για εγγραφή των αποφοίτων μέσω διεθνών διαδικασιών στο Health and Care Professions Council (HCPC), τον αρμόδιο φορέα στην Αγγλία για άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
✓ Υποχρεωτική κλινική άσκηση τουλάχιστον 1000 ωρών, στο δίκτυο συνεργαζόμενων κέντρων υγείας, νοσοκομείων και ποδιατρικών κλινικών, που οδηγεί σε απόκτηση εμπειρίας σε μεγάλο εύρος ποδιατρικών παθολογιών.
✓ Απόκτηση πρακτικής εμπειρίας στην αξιολόγηση και θεραπεία πραγματικών ασθενών, που λαμβάνει χώρα στην Ποδιατρική Κλινική του Μητροπολιτικού Κολλεγίου υπό την επίβλεψη έμπειρων Ποδιάτρων.
✓ Άμεση επαγγελματική αποκατάσταση με ευρείες προοπτικές καριέρας, σε μια νέα και ανερχόμενη ειδικότητα τόσο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
✓ Συμμετοχή σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια επιστημονικά συνέδρια και δημοσιεύσεις ερευνών σε επιστημονικά περιοδικά.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.