Προπτυχιακά: Ναυτιλιακά

BA (Hons) Business Management (Shipping)

ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024, Φεβρουάριος 2025
3 έτη
Bachelor
Πλήρους
Ελληνικά, Αγγλικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους Λυκείου που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στο χώρο της Ναυτιλίας.

Προϋποθέσεις & δικαιολογητικά εγγραφής:
Αντίγραφο απολυτηρίου Λυκείου ή ΕΠΑΛ
Συστατικές επιστολές (2)
Ικανοποιητική γνώση Αγγλικών (επίπεδο pre-lower ή IELTS 4.5) *
Ακαδημαϊκή Συνέντευξη
Φωτογραφίες (2)
Αντίγραφο ταυτότητας/ διαβατηρίουυ
*Το απαιτούμενο επίπεδο Αγγλικών για το αγγλόφωνο πρόγραμμα είναι αντίστοιχο με IELTS 6.0 ή lower.

Οι υποψήφιοι που δε διαθέτουν επίσημο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας από κάποιο φορέα, μπορούν να υποβληθούν στο εσωτερικό τεστ αξιολόγησης Αγγλικής γλώσσας του Mediterranean College (placement test).

Περιγραφή

Το BA (Hons) Business Shipping έχει σχεδιαστεί από τη Σχολή Ναυτιλιακών Σπουδών του Mediterranean College και το University of Derby, TOP10 Βρετανικό Πανεπιστήμιο σε σπουδές Business, σύμφωνα με την πανεπιστημιακή κατάταξη Guardian University Guide, 2020. Συνδυάζοντας αρχές Διοίκησης Επιχειρήσεων με πρακτικές της Ναυτιλίας, σου δίνει την ευελιξία να εργαστείς στον κλάδο της ναυτιλίας ή σε οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση.

Είναι το μοναδικό πρόγραμμα Ναυτιλιακής Διοίκησης στην Ελλάδα πιστοποιημένο από το UK CMI (Chartered Management Institute), το οποίο εξασφαλίζει ότι αυτά που θα διδαχτείς, ανταποκρίνονται σε όσα ζητούν οι εργοδότες σήμερα! Επιπλέον, γίνεσαι συνδεδεμένο μέλος στο CMI, έχεις πρόσβαση στην ψηφιακή βιβλιοθήκη του Συλλόγου και αποκτάς ένα επιπλέον δίπλωμα, το CMI Level 5 Diploma in Management & Leadership.

Παράλληλα με τις σπουδές σου, έχεις τη δυνατότητα να αποκτήσεις την περιζήτητη πιστοποίηση Internal Auditor ISM-ISPS-MLC για ναυτιλιακές επιχειρήσεις, σε συνεργασία με τον νορβηγο-γερμανικό νηογνώμονα DNV-GL, και να διδαχθείς μια 2η ξένη γλώσσα – Κινέζικα, Ισπανικά ή Ρωσικά.

Τι θα μάθεις
Ο κλάδος της Ναυτιλίας είναι συνεχώς αναπτυσσόμενος και ένας από τους πιο δυναμικούς της ελληνικής οικονομίας. Το πρόγραμμα είναι μοναδικό στο είδος του, καθώς θα εφαρμόσεις τη θεωρία & πρακτική του μάνατζμεντ στο ναυτιλιακό επιχειρησιακό περιβάλλον. Τα 2/3 του προγράμματος περιλαμβάνουν βασικές αρχές και πρακτικές οικονομικής θεωρίας & μάνατζμεντ, απαραίτητες για σταδιοδρομία σε οποιοδήποτε επιχειρησιακό περιβάλλον, ενώ το 1/3 δίνει έμφαση στη Ναυτιλιακή Διοίκηση.

Θα κατανοήσεις τις βασικές αρχές της Ναυτιλίας, έτσι ώστε να ανταποκρίνεσαι στις συνεχόμενες μεταβολές της. Θα μελετήσεις τον κλάδο των θαλάσσιων μεταφορών, ενώ παράλληλα θα εμβαθύνεις σε Διαχείριση Λιμένων, Logistics, Διοίκηση Πλοίου, Ναυτικό Δίκαιο και Ναυλώσεις. Αποκορύφωμα αποτελεί το μάθημα Business Consultancy Project, όπου θα έχεις την ευκαιρία να εφαρμόσεις στην πράξη όσα έχεις διδαχθεί, βασιζόμενος/η σε πραγματική ναυτιλιακή επιχείρηση.

Πληροφορίες

Οι απόφοιτοι του προγράμματος, με βάση την ελληνική νομοθεσία, είναι κάτοχοι αναγνωρισμένου πανεπιστημιακού πτυχίου, ισοδύναμου των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Εφόσον επιθυμούν, μπορούν και τυπικά να αναγνωρίσουν το πτυχίο τους από τις Ελληνικές αρχές.

Αφού ολοκληρώσουν το πρόγραμμα, οι απόφοιτοι μπορούν να συνεχίσουν για μεταπτυχιακό στο Mediterranean College ή σε πανεπιστήμια του εξωτερικού ή να επιλέξουν να βγουν άμεσα στην αγορά εργασίας.

Οι πτυχιούχοι που θα επιλέξουν να εισέλθουν στην αγορά εργασίας, μπορούν να διεκδικήσουν θέσεις στον κλάδο της Ναυτιλίας ή σε οποιοδήποτε επιχειρηματικό περιβάλλον ή να αναπτύξουν δική τους επιχειρηματική δράση, στην Ελλάδα και διεθνώς. Πιο συγκεκριμένα, μπορούν να σταδιοδρομήσουν σε:

  • Ναυτιλιακές επιχειρήσεις (εκμετάλλευσης επιβατηγών ή φορτηγών πλοίων)
  • Εταιρίες μεταφορών & logistics
  • Επιχειρήσεις διαχείρισης λιμένων
  • Τράπεζες & λοιπές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες
  • Υπηρεσίες (τεχνολογίας, εκπαίδευσης, συμβουλευτικής, κ.α.)
  • Βιομηχανίες
  • Εμπορικές επιχειρήσεις
  • ΜΚΟ

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.