Προπτυχιακά: Ψυχολογία

Ψυχολογία

Διοργανωτής:
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Οκτώβριος 2024, Φεβρουάριος 2025
4 έτη
Bachelor
Πλήρους, Εξ αποστάσεως
Ελληνικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Κύριο κριτήριο εισαγωγής ενός φοιτητή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι το Απολυτήριο Λυκείου.

Περιγραφή

Μάθετε τις δεξιότητες που χρειάζονται για να κατανοήσετε την επιστήμη της συμπεριφοράς και τις διανοητικές διαδικασίες για να βοηθήσετε άλλους

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ EUC

Ως φοιτητής Ψυχολογίας στο EUC μαθαίνετε να κατανοείτε γιατί οι άνθρωποι συμπεριφέρονται με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο ή πώς θα ξεπεράσουν τα αρνητικά πρότυπα συμπεριφοράς που θα μπορούσαν να τους αποτρέψουν από την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους. Βασισμένο στην πρακτική και τη θεωρία, το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην κατανόηση του τρόπου σκέψης, ανάπτυξης και αλληλεπίδρασης των ανθρώπων. Οι φοιτητές μαθαίνουν πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος, πώς αλλάζει με την ηλικία και πώς οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται και ερμηνεύουν συμπεριφορές. Το πρόγραμμα δίνει επίσης έμφαση στις κοινωνικές και εκπαιδευτικές πτυχές της ψυχολογίας, καθώς και στις ποιοτικές και ποσοτικές δεξιότητες που απαιτούνται για την έρευνα και την πρακτική στον τομέα.

Το πτυχίο παρέχει πρακτική κατάρτιση στην έρευνα, υπό την επίβλεψη καθηγητών του τμήματος. Οι απόφοιτοι μας είναι καλά προετοιμασμένοι για περαιτέρω σπουδές που τους επιτρέπουν να ειδικεύονται σε τομείς όπως η Κλινική Ψυχολογία, η Εκπαιδευτική Ψυχολογία, η Αναπτυξιακή Ψυχολογία, η Συμβουλευτική και η Καθοδήγηση. Οι φοιτητές μας που συνεχίζουν σε μεταπτυχιακές σπουδές μπορούν να εγγραφούν στο Συμβούλιο Εγγραφής Ψυχολόγων Κύπρου.

5 Αστέρια στην Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει λάβει την υψηλότερη διάκριση 5 Αστέρων στον τομέα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης στην αξιολόγηση του 2021 του διεθνούς οργανισμού QS Top Universities (QS Stars University Ratings). Το Πανεπιστήμιο εξασφάλισε ιδιαίτερα υψηλές βαθμολογίες σε ό,τι αφορά τη σχέση φοιτητών-καθηγητών, τις φοιτητικές υπηρεσίες, την τεχνολογία, και την αφοσίωση του οργανισμού σε θέματα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης.. Πέρα από την επιβεβαίωση αριστείας στον τομέα της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έλαβε την υψηλότερη διάκριση 5 Αστέρων (Rated For Excellence) για τη συνολική του απόδοση, όπως επίσης και για τους τομείς Διδασκαλίας, Απασχολησιμότητας, Διεθνοποίησης, Προγράμματος Ιατρικής, και Φοιτητικών Υπηρεσιών/Στήριξης Φοιτητών.

Συμβούλιο Εγγραφής Ψυχολόγων

Απόφοιτοι του κλάδου ψυχολογίας που θα συνεχίσουν σε μεταπτυχιακό επίπεδο θα μπορούν να εγγραφούν στο Συμβούλιο Εγγραφής ψυχολόγων. Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EUC στην Κλινική η/και Συμβουλευτική Ψυχολογία αναγνωρίζεται ως προσόν για εγγραφή στο Συμβούλιο Εγγραφής Ψυχολόγων Κύπρου.

Πρακτική εμπειρία

Ένα βασικό στοιχείο του πτυχίου Ψυχολογίας είναι η πρακτική εμπειρία που βιώνουν οι φοιτητές καθ’ 'όλη τη διάρκεια των σπουδών τους. Εκτός από την εμπειρία και τεχνογνωσία που αποκομίζουν οι σπουδαστές στο Συμβουλευτικό Κέντρο της πανεπιστημιούπολης, το πτυχίο παρέχει μια μοναδική ευκαιρία στους σπουδαστές να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους και τις γνώσεις του μέσω διάφορων εκδηλώσεων και εμπειριών εκτός πανεπιστημιούπολης. Ο εθελοντισμός, η επιτόπια εργασία, τα συνέδρια, shadowing, observations και οι εκπαιδευτικές επισκέψεις, βοηθούν τους φοιτητές να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους στην ψυχολογία και να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για να ενταχθούν στην αγορά εργασίας ή να συνεχίσουν για μεταπτυχιακές σπουδές.

Blackboard Learn

Το πρόγραμμα προσφέρεται στην εικονική πανεπιστημιούπολη (Virtual Campus), όπου χρησιμοποιείται η πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης Blackboard Learn που επιτρέπει την πρόσβαση σε πηγές μάθησης και καθιστά δυνατή την αλληλεπίδραση (σε σύγχρονη και ασύγχρονη μορφή). Σε αυτές επιδρούν άμεσα τρία θεμελιώδη στοιχεία, τα οποία βρίσκονται πάντα παρόντα και σε διάδραση στην εκπαιδευτική διαδικασία: τα μέσα (περιβάλλον μάθησης, περιεχόμενα, εργαλεία, κτλ.), η συνεργασία (μεταξύ φοιτητών, φοιτητών-καθηγητών) και η καθοδήγηση (από το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου).

Πληροφορίες

ECTS: 240

Τομείς Εργοδότησης Αποφοίτων:

  • Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας
  • Κλινική Ψυχολογία
  • Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού
  • Εκπαιδευτική Ψυχολογία
  • Εφαρμοσμένη ‘Έρευνα
  • Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.