Προπτυχιακά: Υγεία

Βιολογικές Επιστήμες (Κατεύθυνσης Γενικής Μικροβιολογίας)

Διοργανωτής:
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Οκτώβριος 2024, Φεβρουάριος 2025
4 χρόνια
Bachelor
Πλήρους
Ελληνικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Κύριο κριτήριο εισαγωγής ενός φοιτητή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι το Απολυτήριο Λυκείου.

Περιγραφή

Επιλέξτε κατεύθυνση Γενικής Βιολογίας ή Γενικής Μικροβιολογίας με πρακτική εκπαίδευση σε υπερσύγχρονα εργαστήρια

ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΣΤΟ EUC

Το Πτυχίο στις Βιολογικές Επιστήμες του EUC παρέχει στους φοιτητές την επιλογή κατεύθυνσης στη Γενική Βιολογία ή στη Γενική Μικροβιολογία.

Το πρόγραμμα σπουδών καλύπτει τα θεμέλια της βιολογίας και της μικροβιολογίας με ευκαιρίες εξερεύνησης ενός ευρέως φάσματος θεμάτων, όπως η γενετική βιολογία, η μοριακή βιολογία, η περιβαλλοντική βιολογία, η ιατρική βιολογία και η θαλάσσια βιολογία.

Είναι το μοναδικό πρόγραμμα στην Κύπρο που παρέχει τη δυνατότητα εξειδίκευσης στη Μικροβιολογία, βασιζόμενο στις κατευθυντήριες οδηγίες του Αμερικανικού Συνδέσμου Μικροβιολογίας (ASM). Οι φοιτητές εκπαιδεύονται σε υπερσύγχρονα εργαστήρια βιοχημείας, μοριακής βιολογίας και μικροβιολογίας και τοποθετούνται για ένα εξάμηνο σε κλινικά εργαστήρια τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα όπως στο Τμήμα Αλιείας, Τμήμα Δασών, Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εργαστήρια τροφίμων και νερού και φαρμακευτικές βιομηχανίες

Εξειδίκευση στη Μικροβιολογία

Οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να φοιτήσουν μέχρι τα δυο πρώτα έτη στο κοινό κορμό μαθήματων και να επιλέξουν το 3ο έτος την κατεύθυνση της Γενικής Βιολογίας η Μικροβιολογίας. Είναι το πρώτο πρόγραμμα στην Κύπρο που παρέχει τη δυνατότητα εξειδίκευσης στη Μικροβιολογία, βασιζόμενο στις κατευθυντήριες οδηγίες του Αμερικανικού Συνδέσμου Μικροβιολογίας (ASM).

Μαθήματα

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι απόφοιτοι έχουν κατάρτιση σε όλους τους επιμέρους κλάδους της Βιολογίας και Μικροβιολογίας όπως Μοριακή, Γενετική και Θαλάσσια Βιολογία, Περιβαλλοντική και Ιατρική Βιολογία

Εργαστήρια

Το πρόγραμμα της Βιολογίας είναι σχεδιασμένο με βάση τα πλέον σύγχρονα επιστημονικά πρότυπα με την εκπαίδευση των φοιτητών να γίνεται σε υπερσύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις όπως εργαστήριο Βιοχημείας, Κυτταρικής Βιολογίας και Μικροβιολογίας.

Πληροφορίες

ECTS: 240

Τομείς Εργοδότησης Αποφοίτων:

  • Ιατρική Τεχνολογία
  • Μικροβιολογία
  • Ερευνητικά Εργαστήρια
  • Φαρμακευτική Βιομηχανία
  • Εργαστήρια Τροφίμων και Νερού
  • Αλιευτικές Υπηρεσίες

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.