Προπτυχιακά: Ναυτιλιακά

BSc (Hons) Marine Operations Management (Εκπαίδευση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού)

Διοργανωτής:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024
5 έτη
Bachelor
Πλήρους
Αγγλικά

Περιγραφή

Πάνω από το 90% των παγκόσμιων αγαθών μεταφέρονται δια θαλάσσης, καθιστώντας τη ναυτιλία ζωτικό μέρος του παγκόσμιου εμπορίου. «Εμπορικό ναυτικό» είναι το όνομα που αποδίδεται στη διεθνή εμπορική ναυτιλία. Αποτελείται από μεγάλο αριθμό ναυτιλιακών εταιρειών που προσλαμβάνουν πολίτες ως πλήρωμα. Η Ελλάδα αποτελεί την κορυφαία πλοιοκτήτρια χώρα στον κόσμο, ενώ ελέγχει περίπου το 50% του εμπορικού στόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μητροπολιτικού Κολλεγίου παρέχεται κατόπιν συμφωνίας δικαιόχρησης (franchise) με την παγκοσμίως γνωστή Ναυτική Ακαδημία Warsash, η οποία αποτελεί τμήμα του Πανεπιστημίου Southampton Solent. Τo πρόγραμμα θα διδαχθεί στα αγγλικά, σε νέες εγκαταστάσεις στον Πειραιά, από έμπειρο και διαπιστευμένο προσωπικό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 6 διαδοχικές φάσεις εκπαίδευσης, εναλλασσόμενες μεταξύ του χρόνου που διανύεται στο Κολλέγιο και του χρόνου που διανύεται στη θάλασσα. Στα τελικά στάδια του προγράμματος, η εκπαίδευση περιλαμβάνει περίοδο 6 εβδομάδων κατά την οποία οι φοιτητές θα βρεθούν στην ίδια τη Ναυτική Ακαδημία Warsash στο Σαουθάμπτον για να παρακολουθήσουν εξειδικευμένη κατάρτιση και να δώσουν περιορισμένο αριθμό εξετάσεων.

Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα:

  • Η Ναυτική Ακαδημία Warsash είναι ο κορυφαίος πάροχος ναυτιλιακής εκπαίδευσης και κατάρτισης παγκοσμίως. Η ποιότητα, η εμβέλεια και το βάθος εκπαίδευσης που προσφέρει η Warsash είναι ασύγκριτες. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει τα προγράμματά της για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
  • Οι απόφοιτοι του προγράμματος αποκτούν διεθνώς αναγνωρισμένο πτυχίο bachelor από το διακεκριμένο Βρετανικό Πανεπιστήμιο Solent University, σπουδάζοντας στην Ελλάδα.
  • Η Ακαδημία Warsash αναγνωρίζεται παγκοσμίως και οι απόφοιτοι αποκτούν σημαντικό πλεονέκτημα στην αναζήτησή τους για μια εγχώρια ή διεθνή καριέρα.
  • Το πρόγραμμα στελεχώνει μια κορυφαία ομάδα εισηγητών, η οποία συνδυάζει ακαδημαϊκή αριστεία και πλούτο επαγγελματικής εμπειρίας. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες σχολές ναυτιλίας στην Ελλάδα, που διαθέτει ισχυρούς δεσμούς με τη βιομηχανία και τους Έλληνες εργοδότες. Επιπλέον, είναι εταιρικό μέλος (Marine Member) του Institute of Marine Engineering, Science and Technology (IMarEST), της πιο έγκριτης και πολυσυλλεκτικής διεθνούς ένωσης επιστημόνων-επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στους τομείς της ναυτικής μηχανικής, επιστήμης και τεχνολογίας.
  • Επαγγελματικές Προοπτικές
  • Το πρόγραμμα σπουδών BSc (Hons) Marine Operations Management Ι Διοίκηση Ναυτικών Λειτουργιών – Πλοίαρχοι Εμπορικού Ναυτικού είναι σχεδιασμένο ώστε να καλύπτει όλο το εύρος των απαιτούμενων γνώσεων Ναυτικής Επιστήμης: ναυσιπλοΐα και χειρισμό πλοίου, ασφαλή λειτουργία και διαχείριση πλοίου, ώστε οι απόφοιτοι του προγράμματος να μπορούν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά και επιτυχημένα στα πολύπλευρα καθήκοντα που θα τους ανατεθούν στο πλοίο.
  • Οι απόφοιτοι του προγράμματος φέρουν το βαθμό του Γ’ Αξιωματικού Καταστρώματος (Ανθυποπλοιάρχου), και μπορούν να προσδοκούν σε άμεση επαγγελματική αποκατάσταση στη θάλασσα και εξέλιξη αργότερα στην ξηρά, καθώς η ναυτιλία προσφέρει απεριόριστες ευκαιρίες για τα στελέχη που έχουν δοκιμαστεί επιτυχώς στο πλοίο.
  • Στην πορεία προς την απόκτηση του πτυχίου BSc (Hons) Marine Operations Management, οι φοιτητές θα βρεθούν στη Ναυτική Ακαδημία Warsash στο Southampton για να παρακολουθήσουν εξειδικευμένη κατάρτιση, να δώσουν εξετάσεις και να αποκτήσουν το Αποδεικτικό Ναυτικής Ικανότητας (Certificate of Competency) από τη Βρετανική Ακτοφυλακή (Maritime and Coastguard Agency -MCA).
  • Το πρόγραμμα εκπαίδευσης περιλαμβάνει αμειβόμενη πρακτική άσκηση επί πλοίου σε κορυφαίες ναυτιλιακές εταιρίες της Ελλάδας με τις οποίες συνεργάζεται το Μητροπολιτικό Κολλέγιο
  • Η διεθνής ναυτιλιακή βιομηχανία προσφέρει ευρείες και καλά αμειβόμενες προοπτικές επαγγελματικής σταδιοδρομίας.
  • Ενώ πολλοί φιλοδοξούν να φτάσουν στις τάξεις του Α’ Μηχανικού, άλλοι μπορεί να αποφασίσουν να μετακινηθούν στην ξηρά. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες ευκαιρίες για έμπειρους πτυχιούχους αξιωματικούς στη στεριά, στη διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.