Προπτυχιακά: Εκπαίδευση

BA (Hons) Early Childhood Education (Προσχολική Εκπαίδευση)

Διοργανωτής:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024
3 έτη
Bachelor
Πλήρους
Ελληνικά

Περιγραφή

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσες κι όσους θέλουν να προσφέρουν στα παιδιά στην πιο ευαίσθητη και σημαντική ηλικία της ζωής τους, στην ηλικία που το παιδί αναζητά, αναπτύσσεται σε όλα τα επίπεδα, εξερευνά και ξεκινά να συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία της μάθησης. Βασίζεται στις πλέον σύγχρονες θεωρητικές και ακαδημαϊκές προσεγγίσεις και στις επαγγελματικές απαιτήσεις ενός ολοένα διευρυνόμενου τομέα, προσαρμοσμένες στις ανάγκες του 21ου αιώνα, ενώ παράλληλα, καλλιεργεί και προάγει την Παιδαγωγική επιστήμη μέσω της ακαδημαϊκής διδασκαλίας και της έρευνας. Συνδυάζει τη θεωρία με την πράξη και εστιάζει στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και του ερευνητικού πνεύματος των φοιτητών, ενώ είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας. Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να εργαστούν σε κέντρα προσχολικής αγωγής (βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης κλπ), καθώς και να συνεργάζονται με χώρους, όπου κρίνεται απαραίτητη η παρουσία και ενασχόληση των παιδαγωγών προσχολικής ηλικίας.

Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;

✓ Αναγνωρισμένο πρόγραμμα σπουδών Βρετανικού Πανεπιστημίου στην Αγωγή στην Προσχολική Ηλικία, που παρέχεται στην Ελλάδα και εμπίπτει στις κείμενες διατάξεις περί της διαδικασίας αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων όπως αυτές ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία και το Υπουργείο Παιδείας.
✓ Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος BA (Hons) Early Childhood Education (Προσχολική Εκπαίδευση) στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο οδηγεί στην απόκτηση τίτλου σπουδών Bachelor of Arts από το University of East London.
✓ Πλήρως ελληνόφωνο πρόγραμμα, που επιτρέπει τη μέγιστη κατανόηση της επιστήμης και ταυτόχρονα προσφέρει διεθνείς επαγγελματικές προοπτικές.
✓ Μαθήματα σε ένα πρωτοποριακά σχεδιασμένο Εργαστήριο Παιδαγωγικών, το οποίο προσομοιώνει τις πραγματικές συνθήκες εργασίας ενός παιδικού σταθμού/νηπιαγωγείου.
✓ AMC Creativity Lab: μια καινοτομία του Κολλεγίου! Ένα online εργαστήριο για την ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης.
✓ Σχεδιασμός και εφαρμογή παιδαγωγικών προγραμμάτων κατά τη διάρκεια των σπουδών – δημιουργία χαρτοφυλακίου (portfolio) με την αποφοίτηση.
✓ Παράλληλη παρακολούθηση σεμιναρίων και εκδηλώσεων από καταξιωμένους παιδαγωγούς και βρεφονηπιοκόμους.
✓ Πρακτική άσκηση και εθελοντισμός, στο ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων δομών, φορέων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών του Κολλεγίου.

Πληροφορίες

Επαγγελματικές Προοπτικές
Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να ιδρύουν ή/και να διευθύνουν Κέντρα Προσχολικής Αγωγής ευρέος φάσματος (Βρεφικούς ή/και βρεφονηπιακούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης κλπ), να διδάσκουν σε αντίστοιχα κέντρα, καθώς και να συνεργάζονται με χώρους όπου κρίνεται απαραίτητη η παρουσία και ενασχόληση ειδικών στις ηλικίες 0-8 έτη (νοσοκομεία, κέντρα αποκατάστασης κλπ). Επίσης, μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.