Προπτυχιακά: Πληροφορική

BSc (Hons) Information Technology for Business (Διοίκηση Τεχνολογίας Πληροφοριών για Επιχειρήσεις)

Διοργανωτής:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Οκτώβριος 2024
3 έτη
Bachelor
Πλήρους
Ελληνικά, Αγγλικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που επιθυμούν να εξελιχθούν επαγγελματικά στον χώρο της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών.

Δικαιολογητικά Εγγραφής:

  • Απολυτήριο Λυκείου
  • Συστατικές Επιστολές από καθηγητές Λυκείου
  • Αστυνομική Ταυτότητα
  • Φωτογραφίες ταυτότητας
  • Πτυχίο / πιστοποιητικό γνώσης Αγγλικής γλώσσας (μόνο όπου απαιτείται)
  • Άλλοι τίτλοι σπουδών (εάν υπάρχουν)
  • Αίτηση Εγγραφής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου
  • Την αξιολόγηση των παραπάνω δικαιολογητικών συμπληρώνει η προσωπική συνέντευξη επιλογής των υποψηφίων.

Οι περιπτώσεις των υποψηφίων οι οποίοι έχουν αποδεδειγμένες πρότερες γνώσεις στο γνωστικό αντικείμενο - εκτός της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης - εξετάζονται κατά περίπτωση.

Περιγραφή

 Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;

✓ Αναγνωρισμένο πρόγραμμα σπουδών στη Διοίκηση Τεχνολογίας Πληροφοριών για Επιχειρήσεις από το κορυφαίο Βρετανικό Πανεπιστήμιο Oxford Brookes University, που παρέχεται στην Ελλάδα και εμπίπτει στις κείμενες διατάξεις περί της διαδικασίας αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων όπως αυτές ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία και το Υπουργείο Παιδείας.
✓ Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος BSc (Hons) Information Technology for Business στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο οδηγεί στην απόκτηση τίτλου σπουδών Bachelor of Science από το Oxford Brookes University.
✓ Απόκτηση τεχνικών γνώσεων για την ανάπτυξη εργαλείων και εφαρμογών που είναι χρήσιμα για κάθε επιχείρηση.
✓ Πλήρως ελληνόφωνο πρόγραμμα που επιτρέπει τη μέγιστη κατανόηση των επιστημών της Πληροφορικής και της Διοίκησης Επιχειρήσεων.
✓ Η μεγαλύτερη επένδυση σε πλήρως εκσυγχρονισμένα εξειδικευμένα εργαστήρια Η/Υ.
✓ Διεθνής αναγνώριση του τίτλου σπουδών και δυνατότητα άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης στο ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων εταιριών.
✓ Παρακολούθηση σεμιναρίων και συνεχής επιμόρφωση με στόχο την ανάπτυξη των απαραίτητων δεξιοτήτων για τον κλάδο της Πληροφορικής.
✓ Συμβουλευτική υποστήριξη από το Career Office του Κολλεγίου για τη συγγραφή βιογραφικού έως και την συμμετοχή σε επαγγελματική συνέντευξη.
✓ Δυνατότητα απόκτησης πιστοποιήσεων της CISCO και της Oracle κατά τη διάρκεια των σπουδών.
✓ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συνεργάζεται με την κορυφαία εταιρία τεχνολογικών λύσεων Microsoft.
✓ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το 1ο Κολλέγιο στην Ελλάδα το οποίο έχει λάβει “Academic Membership” από το British Computer Society (BCS). Επιπλέον, είναι μέλος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), partner του EC-Council Academia, μέλος του διεθνούς δικτύου SAP University Alliances και μέλος του δικτύου GitHub Education.
 

Περιγραφή προγράμματος
Το πρόγραμμα σπουδών BSc (Hons) Information Technology for Business σχεδιάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες των επιχειρήσεων για στελέχη ικανά να διαχειρίζονται τις τεχνολογικές λειτουργίες και απαιτήσεις ενός σύγχρονου επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Η συνεχής εξέλιξη της τεχνολογίας και ο τρόπος λειτουργίας μιας σύγχρονης επιχείρησης καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για στελέχη που είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται το αμιγώς πληροφοριακό τεχνικό κομμάτι, αλλά και τη σημασία των νέων τεχνολογιών, τόσο για τη βελτίωση της εσωτερικής λειτουργίας μιας εταιρίας, όσο και για τη διατήρηση ενός ισχυρού ανταγωνιστικού προφίλ στον κλάδο της Πληροφορικής. Το πρόγραμμα σπουδών προσφέρει μια ισορροπημένη αναλογία μαθημάτων που καλύπτουν βασικά θέματα της επιστήμης της Πληροφορικής, όπως Προγραμματισμός, Βάσεις Δεδομένων, Δίκτυα Η/Υ, αλλά και σύγχρονα μαθήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων, όπως Επιχειρηματική Ανάλυση, Στρατηγική, Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακή Επιχειρηματικότητα.

Πληροφορίες

Επαγγελματικές Προοπτικές
Το πρόγραμμα BSc (Hons) Information Technology for Business προσφέρει τα απαραίτητα προσόντα σε όσους θέλουν να εξελιχθούν επαγγελματικά στον κλάδο των Νέων Τεχνολογιών και της Διοίκησης Επιχειρήσεων και να σταδιοδρομήσουν σε ένα ευρύ φάσμα εταιριών, τόσο ελληνικών, όσο και πολυεθνικών ως:

  • Σύμβουλοι Επιχειρήσεων
  • Αναλυτές Συστημάτων Πληροφορικής

Επιπλέον, μπορούν να:
Δραστηριοποιηθούν ως Σύμβουλοι Επιχειρήσεων σε θέματα τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, σε εταιρείες κάθε μεγέθους, στον χώρο του εμπορίου, αλλά και σε διάφορους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.
Να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακά πανεπιστημιακά προγράμματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.