Προπτυχιακά: Ναυτιλιακά

BSc (Hons) Maritime Law and Business (Ναυτιλιακό Δίκαιο και Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων)

Διοργανωτής:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Οκτώβριος 2023
3 έτη
Bachelor
Πλήρους
Αγγλικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που επιθυμούν να εξελιχθούν επαγγελματικά στον χώρο στον χώρο των ναυτιλιακών επιχειρήσεων.

 • Απολυτήριο Λυκείου 10/20
 • Αστυνομική Ταυτότητα
 • Φωτογραφίες ταυτότητας
 • Επίπεδο Αγγλικών Β2 (Lower) πιστοποιημένο από πτυχίο που αναγνωρίζεται από το Solent University ή επιτυχής επίδοση (≥ 5.5) στο MC Achievement Test.
 • Άλλοι τίτλοι σπουδών (εάν υπάρχουν)
 • Αίτηση Εγγραφής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου
 • Την αξιολόγηση των παραπάνω δικαιολογητικών συμπληρώνει η προσωπική συνέντευξη επιλογής των υποψηφίων.

Περιγραφή

Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;

✓ Αναγνωρισμένο πρόγραμμα σπουδών Βρετανικού Πανεπιστημίου στη Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων, που παρέχεται στην Ελλάδα και εμπίπτει στις κείμενες διατάξεις περί της διαδικασίας αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων όπως αυτές ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία και το Υπουργείο Παιδείας.
✓ Η ναυτιλία αποτελεί βιομηχανία παγκόσμιας εμβέλειας, με ιλιγγιώδη τζίρο και διαρκή διεύρυνση ευκαιριών καριέρας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
✓ Το Solent University αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στις σπουδές ναυτιλίας, ενώ στεγάζει και μια από τις κορυφαίες σχολές ναυτικής εκπαίδευσης στον κόσμο (Warsash Maritime Academy).
✓ Το πρόγραμμα συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων προγραμμάτων ναυτιλιακής εκπαίδευσης στον κόσμο και περιλαμβάνει σύγχρονα μαθήματα που καλύπτουν όλους τους τομείς της διοίκησης ναυτιλιακών επιχειρήσεων (επιχειρηματικότητα, διοίκηση, νομικά, εφοδιαστική αλυσίδα, ναυλώσεις, μάρκετινγκ, χρηματοοικονομικά κ.ά.).
✓ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι πιστοποιημένο από το το Institute of Chartered Shipbrokers-ICS και το Chartered Institute of Logistics and Transpor-CILT. Η ιδιότητα μέλους στους δύο οργανισμούς αποτελεί κορυφαία καταξίωση στη ναυτιλιακή βιομηχανία και συντελεί σε σημαντικά ευρύτερες επιλογές καριέρας.
✓ Το πρόγραμμα στελεχώνει μια από τις κορυφαίες ομάδες ακαδημαϊκών πανευρωπαϊκά, η οποία συνδυάζει ερευνητική αριστεία και πλούτο επιχειρηματικής γνώσης.
✓ Οι σπουδαστές θα αποκτήσουν άμεση εμπειρία της ναυτιλιακής βιομηχανίας μέσα από μια σειρά εκπαιδευτικές επισκέψεις και masterclasses από κορυφαία στελέχη της αγοράς.
✓ Δυνατότητα αλλαγής προγράμματος σπουδών και μετεγγραφής στο BSc Maritime Business ακόμα και στο τέλος του Β έτους σπουδών.
✓ Διεθνής αναγνώριση του τίτλου σπουδών και επαγγελματικές προοπτικές εντός και εκτός Ελλάδας, μέσω του γραφείου σταδιοδρομίας και του δικτύου συνεργαζόμενων επιχειρήσεων με το Κολλέγιο.

Περιγραφή προγράμματος
Το πρόγραμμα BSc (Hons) Maritime Law & Business έχει στόχο να εφοδιάσει τους φοιτητές με ένα ισχυρό υπόβαθρο κατανόησης των βασικών κανόνων και λειτουργιών της βιομηχανίας της Ναυτιλίας και είναι το μοναδικό στο είδος του πρόγραμμα στην Ελλάδα που συνδυάζει Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων με προχωρημένες γνώσεις ναυτιλιακού δικαίου. Η διεθνής ναυτιλία περιλαμβάνει ένα τεράστιο εύρος δραστηριοτήτων και υπηρεσιών ενώ σημαντικές υπηρεσίες ναυτιλιακού χαρακτήρα προσφέρονται από εταιρείες όπως ασφαλιστικές εταιρείες, δικηγορικά γραφεία που εξειδικεύονται στη ναυτιλία, εταιρείες υπηρεσιών μεσιτείας, κ.α.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πειραιάς αποτελεί έδρα για 45 νομικές εταιρείες (εκ των οποίων οι 10 είναι Βρετανικές), 8 από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες παγκοσμίως και 23 P&I Clubs (τα περισσότερα Βρετανικά), καθώς και 200 περίπου μεσιτικά γραφεία. Οι φοιτητές κατά τα δύο πρώτα έτη σπουδών αποκτούν όλες τις βασικές ναυτιλιακές γνώσεις και στο τρίτο έτος σπουδών εξειδικεύονται στο Ναυτικό Δίκαιο και τη Δικαστική Επίλυση Ναυτικών Διαφορών. Το πρόγραμμα χαρακτηρίζεται από την πληρότητά του καθώς και από μια μοναδική ενσωμάτωση σύγχρονων ζητημάτων στο χώρο της ναυτιλίας.

Πληροφορίες

Επαγγελματικές Προοπτικές
Το πρόγραμμα ΒSc (Hons) Maritime Law & Business προσφέρει τα απαραίτητα προσόντα σε όσους θέλουν να εξελιχθούν επαγγελματικά στη Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων. Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να ασχοληθούν, μεταξύ άλλων, με:

 • Τη Ναυτιλιακή Χρηματοοικονομική
 • Τη Ναυλομεσιτεία
 • Τις Ναυλώσεις
 • Τη Δικαστική και Εξωδικαστική Επίλυση Ναυτιλιακών Διαφορών
 • Τις Ναυτασφαλίσεις
 • Τα P&I clubs

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.