Προπτυχιακά: Διοίκηση Επιχειρήσεων

BSc (Hons) International Logistics Management (Διοίκηση Διεθνούς Εφοδιαστικής Αλυσίδας)

Διοργανωτής:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Οκτώβριος 2024
3 έτη
Bachelor
Πλήρους
Αγγλικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που επιθυμούν να εξελιχθούν επαγγελματικά στον χώρο στον χώρο των ναυτιλιακών Logistics.

  • Απολυτήριο Λυκείου 10/20
  • Συστατικές Επιστολές από καθηγητές Λυκείου
  • Αστυνομική Ταυτότητα
  • Φωτογραφίες ταυτότητας
  • Επίπεδο Αγγλικών Β2 (Lower) πιστοποιημένο από πτυχίο που αναγνωρίζεται από το Solent University ή επιτυχής επίδοση (≥ 5.5) στο MC Achievement Test
  • Άλλοι τίτλοι σπουδών (εάν υπάρχουν)
  • Αίτηση Εγγραφής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου
  • Την αξιολόγηση των παραπάνω δικαιολογητικών συμπληρώνει η προσωπική συνέντευξη επιλογής των υποψηφίων.

Περιγραφή

Οι Μεταφορές και τα Logistics αναγνωρίζονται σήμερα ως κομβικοί κλάδοι της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας. Με δεδομένο ότι σχεδόν το 90% του παγκόσμιου όγκου εμπορίου μεταφέρεται δια θαλάσσης, είναι εύκολα αντιληπτό πόσο σημαντικό είναι το μεγάλο ειδικό βάρος των θαλάσσιων μεταφορών για το διεθνές εμπόριο και την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας. Παράλληλα, οι επιχειρήσεις κατανοούν ολοένα και περισσότερο τον πρωτεύοντα ρόλο των Logistics για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας τους τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Το πρόγραμμα BSc (Hons) Maritime Transport & International Logistics στοχεύει στη διαμόρφωση μελλοντικών στελεχών της Ναυτιλίας, που όχι μόνο θα είναι ειδικοί στις μεταφορές ή στη διαχείριση αποθεμάτων, αλλά θα μπορούν να σχεδιάζουν συνολικά και να λαμβάνουν αποφάσεις σε ολόκληρο το φάσμα δραστηριοτήτων του κλάδου των μεταφορών και των Logistics.

Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;

-   Αναγνωρισμένο πρόγραμμα σπουδών Βρετανικού Πανεπιστημίου, που παρέχεται στην Ελλάδα και εμπίπτει στις κείμενες διατάξεις περί της διαδικασίας αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων όπως αυτές ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία και το Υπουργείο Παιδείας.
-   Η ναυτιλία αποτελεί βιομηχανία παγκόσμιας εμβέλειας, με ιλιγγιώδη τζίρο και διαρκή διεύρυνση ευκαιριών καριέρας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
-   Το Solent University αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στις σπουδές ναυτιλίας, ενώ στεγάζει και μια από τις κορυφαίες σχολές ναυτικής εκπαίδευσης στον κόσμο (Warsash Maritime Academy).
-   Το πρόγραμμα συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων προγραμμάτων ναυτιλιακής εκπαίδευσης στον κόσμο και περιλαμβάνει σύγχρονα μαθήματα που καλύπτουν όλους τους τομείς της διοίκησης ναυτιλιακών επιχειρήσεων και διοίκησης logistics (επιχειρηματικότητα, διοίκηση, νομικά, εφοδιαστική αλυσίδα, ναυλώσεις, μάρκετινγκ, χρηματοοικονομικά κ.ά.).
-   Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα πιστοποιημένο από το Chartered Institute of Logistics and Transpor (CILT). Οι απόφοιτοι θα απαλλαγούν από ακαδημαϊκές υποχρεώσεις που συνοδεύουν την ανάδειξή τους ως επίσημων μελών του CILT –η ιδιότητα μέλους του CILT αποτελεί κορυφαία καταξίωση στη ναυτιλιακή βιομηχανία και συντελεί σε σημαντικά ευρύτερες επιλογές καριέρας.
-   Το πρόγραμμα στελεχώνει μια από τις κορυφαίες ομάδες ακαδημαϊκών πανευρωπαϊκά, η οποία συνδυάζει ερευνητική αριστεία και πλούτο επιχειρηματικής γνώσης.
-    Οι σπουδαστές θα αποκτήσουν άμεση εμπειρία της ναυτιλιακής βιομηχανίας μέσα από μια σειρά εκπαιδευτικές επισκέψεις και masterclasses από κορυφαία στελέχη της αγοράς.
-    Δυνατότητα αλλαγής προγράμματος σπουδών και μετεγγραφής στο τέλος του A έτους.
-    Διεθνής αναγνώριση του τίτλου σπουδών και επαγγελματικές προοπτικές εντός και εκτός Ελλάδας, μέσω του γραφείου σταδιοδρομίας και του δικτύου συνεργαζόμενων επιχειρήσεων με το Κολλέγιο.

Πληροφορίες

Επαγγελματικές Προοπτικές
Το πρόγραμμα BSc (Hons) International Logistics Management προσφέρει τα απαραίτητα προσόντα σε όσους επιθυμούν να εξελιχθούν επαγγελματικά με τη Ναυτιλιακή Εφοδιαστική Αλυσίδα. Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να ασχοληθούν, μεταξύ άλλων, με:

  • Τη Ναυτιλιακή Χρηματοοικονομική
  • Τη Ναυλομεσιτεία
  • Τις Ναυλώσεις
  • Τα Logistics και τη διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας
  • Την ανάπτυξη συστημάτων παραγωγής
  • Τη διαχείριση διανομής

 

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.