Προπτυχιακά: Art & Design

Πτυχίο στις Κινηματογραφικές Σπουδές

ΑΘΗΝΑ
Οκτώβριος 2024
3 έτη (full Time)/ 6 έτη (part time)
Bachelor
Πλήρους, Μερικής
Αγγλικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Απολυτήριο Λυκείου

Περιγραφή

Το πανεπιστημιακό πρόγραμμα για το πτυχίο Bachelor of Arts (BA Hons) του κρατικού Βρετανικού Πανεπιστημίου UNIVERSITY OF GREENWICH, με ειδικότητα στην Κινηματογραφία (Film Studies) με σπουδές εξ ολοκλήρου στο New York College στην Ελλάδα, είναι ένα τριετές Πρόγραμμα πλήρους φοίτησης (ή εξαετές πρόγραμμα μερικής φοίτησης) που διδάσκεται στην Αγγλική.

Το Τμήμα Κινηματογραφικών Σπουδών (Film Studies Department) του New York College είναι η πρώτη σχολή Κινηματογραφίας στην Ελλάδα που αναβάθμισε τις σπουδές κινηματογράφου σε πανεπιστημιακό επίπεδο σε συνεργασία με το UNIVERSITY OF GREENWICH του Λονδίνου. Το Τμήμα προσφέρει στους σπουδαστές του πλήρη κάλυψη σε υλικοτεχνική υποδομή (κάμερες, ηχητικά μηχανήματα, φώτα, μοντάζ, κλπ.) και οι σπουδές καλύπτουν συγχρόνως όλον τον οπτικοακουστικό χώρο, ήτοι Σενάριο, Ιστορία και Αισθητική Κινηματογράφου, Φωτογραφία, Ήχο, Μοντάζ, Παραγωγή, Υποκριτική. Κάθε χρόνο δεκάδες ταινίες των φοιτητών του Τμήματος Κινηματογραφικών Σπουδών του Κολλεγίου συμμετέχουν σε διεθνή φεστιβάλ.

Πρόγραμμα Σπουδών
ΕΤΟΣ Α

  • SCREEN NOW Η σκηνοθεσία σήμερα, ο κινηματογράφος τώρα. Συνδυάζοντας θεωρία και πρακτική, το μάθημα αυτό εισάγει τους σπουδαστές στην τέχνη του κινηματογράφου, προσφέροντάς τους γνώσεις και κριτική σκέψη για να δημιουργήσουν τις δικές τους ταινίες.
  • SCREEN HISTORIES Εισαγωγή στην ιστορία του κινηματογράφου, από τις αρχές της τέχνης μέχρι σήμερα. Τα κινηματογραφικά ρεύματα, οι δημιουργοί, οι ταινίες, μέσα από ένα μάθημα που στοχεύει στην ανάλυση και κατανόηση της τέχνης του κινηματογράφου.
  • STORYTELLING FOR FILM & TV Οι βασικές αρχές συγγραφής σεναρίου. Η ανάπτυξη της ιδέας, η διαμόρφωσή της σε ιστορία, η πλοκή, η οικονομία της αφήγησης, οι χαρακτήρες, οι σκηνές. Η κατανόηση της εικόνας ως μέσο αφήγησης.
  • MEDIA TECHNOLOGIES Εργαστηριακό μάθημα πρακτικών εφαρμογών κινηματογράφου. Γύρισμα μικρών σκηνών για την κατανόηση της γλώσσας του σινεμά.

ΕΤΟΣ Β

  • INDEPENDENT FILMMAKING PRACTICES Πώς η γνώση και η έμπνευση αναπληρώνουν την έλλειψη χρημάτων. Μια ολοκληρωμένη εμπειρία παραγωγής ταινιών low- budget, από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι την τελική επεξεργασία.
  • TRANSNATIONAL SCREENS Συνδυασμός θεωρίας και πράξης για την κατανόηση του κινηματογραφικού ύφους, του στιλ, και γενικότερα της προσωπικότητας του σκηνοθέτη-δημιουργού. Πρακτικές εφαρμογές.
  • WRITING FOR THE SCREEN Εργαστηριακό μάθημα σεναρίου που εμβαθύνει και εξελίσσει τις τεχνικές αφήγησης μέσα από workshops και συγγραφή σεναρίων για κινηματογράφο, TV και Web series σε επαγγελματικό επίπεδο.
  • RETHINKING DOCUMENTARY Θεωρητική και πρακτική προσέγγιση του ντοκιμαντέρ και γενικότερα του μη αφηγηματικού κινηματογράφου. Παραγωγή μικρών σπουδαστικών ταινιών.

Γ ΕΤΟΣ

  • ADVANCED PROJECTS Η πτυχιακή ταινία των σπουδαστών (από την ιδέα της ταινίας έως την ολοκλήρωσή της) υλοποιείται στη διάρκεια της χρονιάς, με 2 θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα, που αφορούν δύο παράλληλα στάδια διαδικασίας: • ιδέα / treatment / σενάριο, • σκηνοθεσία / παραγωγή
  • CINEMA & TIME O χρόνος στον κινηματογράφο. Οι διάφορες έννοιες του χρόνου μέσα από την προβολή και ανάλυση ταινιών, καθώς και οι τρόποι εφαρμογής τους στον κινηματογράφο. Θεωρητικές και πρακτικές εργασίες.
  • CINEMA & SPACE Τι σημαίνει ο χώρος (space) στον κινηματογράφο: όχι μόνο ο τοπικός, αρχιτεκτονικός ή γεωγραφικός χώρος, αλλά και ο χώρος που δημιουργεί έννοιες και συναισθήματα. Θεωρητικές και πρακτικές εργασίες.

Διάρκεια

Η διάρκεια BA (Hons) Κινηματογραφικών Σπουδών είναι τρία (3) πανεπιστημιακά έτη.

Πληροφορίες

Καριέρα
Οι απόφοιτοι αυτού του πτυχίου έχουν ένα ευρύτατο φάσμα ειδικοτήτων να ακολουθήσουν, τόσο στον θεωρητικό όσο και τον πρακτικό και τεχνικό τομέα. Ενδεικτικά αναφέρουμε: σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, παραγωγοί, διευθυντές φωτογραφίας, μοντέρ, θεωρητικοί και κριτικοί κινηματογράφου, καθηγητές, σύμβουλοι σε πολλαπλά μέσα επικοινωνίας, και γενικότερα, μια επαγγελματική καριέρα στον οπτικοακουστικό χώρο.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • Πτυχίο Bachelor of Arts (BA Hons) του παγκοσμίου αναγνωρισιμότητας κρατικού Βρετανικού Πανεπιστημίου UNIVERSITY OF GREENWICH.
  • Προσφέρει το μοναδικό στον ελληνικό χώρο τριετές πτυχίο Bachelor in Film Studies, αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
  • Ευρύ φάσμα επαγγελματικών δυνατοτήτων για τους δημιουργικούς αποφοίτους του προγράμματος στην αγορά εργασίας σε M.M.E., διαφημιστικές εταιρείες κλπ.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.