Προπτυχιακά: Διοίκηση Επιχειρήσεων

BA (Hons) Business Management (Supply Chain & Logistics)

ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024, Φεβρουάριος 2025
3 έτη
Bachelor
Πλήρους
Ελληνικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Το πρόγραμμα είναι κατάλληλο για σένα, αν είσαι απόφοιτος Λυκείου ανεξαρτήτου κατεύθυνσης με ικανοποιητική γνώση Αγγλικών και στοχεύεις να σταδιοδρομήσεις στο χώρο των Επιχειρήσεων και ειδικότερα στο πεδίο της Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας.

Το απαιτούμενο επίπεδο Αγγλικών για το δίγλωσσο πρόγραμμα είναι αντίστοιχο με IELTS 4.5 (Β1) και για το αγγλόφωνο πρόγραμμα με IELTS 6.0 (Β2). Εάν δε διαθέτεις πιστοποιητικό γλωσσομάθειας, θα συμμετέχεις στο διαγνωστικό τεστ Αγγλικής γλώσσας του Κολλεγίου.

Επιπλέον, θα σου ζητηθεί να καταθέσεις συστατική επιστολή από καθηγητή και θα κληθείς σε ακαδημαϊκή συνέντευξη με τον υπεύθυνο σπουδών.

Εάν είσαι κάτοχος διπλώματος ΙΕΚ, φοιτητής Πανεπιστημίου ή Κολλεγίου σε συναφή ειδικότητα, μπορείς να εισαχθείς σε προχωρημένο στάδιο του προγράμματος, μέσω διαδικασίας αναγνώρισης μαθημάτων.

Περιγραφή

Το Business School του Mediterranean College είναι από τα πρώτα που ιδρύθηκαν στην Ελλάδα (1977) και το 1ο που προσέφερε MBA (Master Διοίκησης Επιχειρήσεων) το 1989. Το BA (Hons) Business Management έχει σχεδιαστεί από το University of Derby, TOP10 Βρετανικό Πανεπιστήμιο σε σπουδές Management, σύμφωνα με την πανεπιστημιακή κατάταξη Guardian University Guide, 2020.

Είναι το μοναδικό, δίγλωσσο πρόγραμμα στην Ελλάδα πιστοποιημένο από το UK CMI (Chartered Management Institute), που εξασφαλίζει ότι αυτά που θα διδαχτείς, ανταποκρίνονται σε όσα ζητούν οι εργοδότες σήμερα! Επιπλέον, γίνεσαι συνδεδεμένο μέλος στο CMI, έχεις πρόσβαση στην ψηφιακή βιβλιοθήκη του Συλλόγου και αποκτάς ένα επιπλέον δίπλωμα, το CMI Level 5 Diploma in Management & Leadership.

 Τι θα μάθεις
Μέσα απ’ το πρόγραμμα θα αποκτήσεις θεωρητικό και πρακτικό υπόβαθρο σε όλες τις λειτουργίες μιας επιχείρησης, ενώ παράλληλα θα διευρύνεις την αντίληψή σου για τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας, μέσα από πρόσφατα και επίκαιρα παραδείγματα, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Τα Logistics είναι ένας ταχύτατα ανερχόμενος κλάδος, καθώς μπορεί να οδηγήσει στη μείωση των δαπανών μιας επιχείρησης και στην απόκτηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος. Στη διάρκεια των σπουδών σου, θα εξειδικευτείς στον σχεδιασμό, την υλοποίηση και τον έλεγχο της αποδοτικής οικονομικά ροής και αποθήκευσης πρώτων υλών, της απογραφής διεργασιών, των τελικών προϊόντων και των σχετικών πληροφοριών από το σημείο προέλευσης έως το σημείο κατανάλωσης, με σκοπό την συμμόρφωση στις απαιτήσεις του πελάτη.

Το πρόγραμμα διεξάγεται με διαλέξεις – κάποιες από επισκέπτες καθηγητές – σεμινάρια, ατομικές ή ομαδικές συζητήσεις με καθηγητές και ανεξάρτητη μάθηση. Προσομοιώσεις, επίκαιρα case-studies, projects εργοδοτών και επιχειρησιακά παίγνια, όλα προσφέρουν ρεαλιστικά σενάρια στα οποία θα δοκιμάσεις τις ιδέες σου και θα καλλιεργήσεις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, λήψης αποφάσεων και ηγεσίας. Στο 3ο έτος, θα αναλάβεις ένα πραγματικό συμβουλευτικό project σε συνεργαζόμενη επιχείρηση, όπου θα εφαρμόσεις δεξιότητες έρευνας και διαχείρισης έργου, προκειμένου να βελτιώσεις την επιχειρησιακή απόδοση.

Πληροφορίες

Καριέρα
Ως πτυχιούχος μπορείς να σταδιοδρομήσεις σε οποιαδήποτε μεσαία ή μεγάλη εμπορική, βιομηχανική ή μεταφορική επιχείρηση, σε τμήματα:

  • Ανάλυσης & σχεδιασμού εφοδιαστικής αλυσίδας.
  • Αγοράς, παραγωγής, αποθήκευσης, διανομής και εξαγωγής πρώτων υλών & προϊόντων.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.