Προπτυχιακά: Νομική

LLB (Hons) Bachelor of Laws Νομική

Διοργανωτής:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024
3 έτη
Bachelor
Πλήρους
Ελληνικά, Αγγλικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Το πρόγραμμα σπουδών Νομικής απευθύνεται σε αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή φοιτητές ή αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στον χώρο της Νομικής επιστήμης ή/και σε όσους θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους στο γνωστικό αντικείμενο της νομικής επιστήμης ανεξαρτήτως επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Δικαιολογητικά Εγγραφής:

  • Απολυτήριο Λυκείου
  • Πτυχίο / πιστοποιητικό γνώσης Αγγλικής γλώσσας
  • Συστατικές Επιστολές από καθηγητές Λυκείου
  • Αστυνομική Ταυτότητα
  • Φωτογραφίες ταυτότητας
  • Άλλοι τίτλοι σπουδών (εάν υπάρχουν)
  • Αίτηση Εγγραφής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Την αξιολόγηση των παραπάνω δικαιολογητικών συμπληρώνει η προσωπική συνέντευξη επιλογής των υποψηφίων.

Περιγραφή

Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;

✓ Αναγνωρισμένο πρόγραμμα σπουδών στη Νομική από το κορυφαίο Βρετανικό Πανεπιστήμιο Oxford Brookes University, που παρέχεται στην Ελλάδα και εμπίπτει στις κείμενες διατάξεις περί της διαδικασίας αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων όπως αυτές ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία και το Υπουργείο Παιδείας.
✓ Σύγχρονο ακαδημαϊκό πρόγραμμα σπουδών στη Νομική επιστήμη το οποίο εφαρμόζει τη θεωρία στην πράξη και παρέχει στους φοιτητές τις νομικές δεξιότητες που θα τους προετοιμάσουν για τη μελλοντική τους ακαδημαϊκή καριέρα ή πρακτική άσκηση.
✓ Πλήρως ελληνόφωνο πρόγραμμα που επιτρέπει τη μέγιστη κατανόηση του αντικειμένου των σπουδών.
✓ Εκπαίδευση σε Αγγλικό, Ευρωπαϊκό, Διεθνές, Ελληνικό Δίκαιο.
✓ Πρόγραμμα που πληροί τις ακαδημαϊκές προϋποθέσεις για τη συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα με τα οποία ολοκληρώνεται η επαγγελματική κατάρτιση ενός δικηγόρου στην Αγγλία.
✓ Μαθήματα που προσφέρουν στον φοιτητή την ανάπτυξη θεμελιωδών επαγγελματικών δεξιοτήτων όπως νομική σκέψη, επικοινωνιακή ευχέρεια και διαχείριση νομικών εργασιών.
✓ Διαδραστική εκπαίδευση η οποία αποσκοπεί στην ανάπτυξη και πρακτικών δεξιοτήτων, όπως με συμμετοχή των φοιτητών σε εικονική δίκη, σύνταξη νομικών εγγράφων και αιτήσεων, επαφή με την ελληνική νομοθεσία και δικηγορική πρακτική κ.α.
✓ Το πτυχίο πληροί και τις απαιτήσεις του Bar Standards Board's, αναφορικά με την ακαδημαϊκή εκπαίδευση των υποψήφιων.
✓ Αναγνωρισμένο πτυχίο Νομικής (Qualifying Law Degree) από την Solicitors Regulation Authority της Αγγλίας και της Ουαλίας.
✓ Διεθνής αναγνώριση του τίτλου σπουδών και επαγγελματικές προοπτικές εντός και εκτός Ελλάδας, μέσω του γραφείου σταδιοδρομίας και του δικτύου συνεργατών του Κολλεγίου.
✓ Δυνατότητα παρακολούθησης αγγλόφωνου προγράμματος για όσους στοχεύουν να ακολουθήσουν καριέρα στο εξωτερικό.
✓ Παράλληλη παρακολούθηση σεμιναρίων από διακεκριμένα στελέχη επιχειρήσεων αλλά και δικηγόρους, με στόχο την επαφή των φοιτητών με την πραγματικότητα του νομικού επαγγέλματος, στο Ελληνικό και διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον.

Περιγραφή
Το πρόγραμμα σπουδών Νομικής, LLB (Hons) Bachelor of Laws, στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρεται σε συνεργασία με το διακεκριμένο Πανεπιστήμιο Oxford Brookes University (OBU International Programmes) και αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα ακαδημαϊκά προγράμματα σπουδών στη Νομική επιστήμη.

Εφαρμόζοντας τη θεωρία στην πράξη, παρέχει στους φοιτητές τις νομικές δεξιότητες που θα τους προετοιμάσουν για τη μελλοντική τους ακαδημαϊκή καριέρα ή πρακτική άσκηση.

Το πρόγραμμα προσφέρει ρεαλιστικές εμπειρίες στους φοιτητές ώστε να κατανοήσουν την πολυπλοκότητα των νομικών ζητημάτων και να έρθουν σε επαφή με την πραγματικότητα του νομικού επαγγέλματος, στο Ελληνικό και διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, ενθαρρύνονται να συμμετέχουν σε εικονικές δίκες, να συντάσσουν νομικά έγγραφα και αιτήσεις, να έρχονται σε επαφή με την ελληνική νομοθεσία και δικηγορική πρακτική κ.α.

Πληροφορίες

Επαγγελματικές Προοπτικές
Οι απόφοιτοι του προγράμματος LLB (Hons) Bachelor of Laws του Μητροπολιτικού Κολλεγίου γίνονται μέλη μίας ομάδας διακεκριμένων νομικών (δικηγόρων, δικαστών κ.λπ.), ανά τον κόσμο, οι οποίοι απέκτησαν γνώσεις και πτυχίο νομικής από το Πανεπιστήμιο του Oxford Brookes. Με την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να σταδιοδρομήσουν ως:

  • Δικηγόροι και νομικοί σύμβουλοι, σε επιχειρήσεις και οργανισμούς του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα,
  • ελεύθεροι επαγγελματίες (ανοίγοντας το δικό τους γραφείο),
  • μέλη διαιτητικών επιτροπών και διαμεσολαβητές,
  • νομικοί σε ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς.

*Για την άσκηση του επαγγέλματος στην Ελλάδα, απαιτείται αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων από τις αρμόδιες εθνικές αρχές, ολοκλήρωση της περιόδου άσκησης και επιτυχία στις σχετικές εξετάσεις για την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.

Επιπλέον μπορούν να:

  • συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακά πανεπιστημιακά προγράμματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
  • να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στην Αγγλία, ως Barristers ή Solicitors, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης και την επιτυχία στις σχετικές εξετάσεις.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.