Προπτυχιακά: Μηχανολογία & Τεχνολογία

BArch (Hons) Architecture (Αρχιτεκτονική)

Διοργανωτής:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024
3 - 4 έτη
Bachelor
Πλήρους
Ελληνικά, Αγγλικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

 Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που επιθυμούν να εξελιχθούν επαγγελματικά στον χώρο της Αρχιτεκτονικής.

  • Συστατικές Επιστολές από καθηγητές Λυκείου
  • Αστυνομική Ταυτότητα
  • Φωτογραφίες ταυτότητας
  • Πτυχίο / πιστοποιητικό γνώσης Αγγλικής γλώσσας (μόνο όπου απαιτείται)
  • Άλλοι τίτλοι σπουδών (εάν υπάρχουν)
  • Αίτηση Εγγραφής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Την αξιολόγηση των παραπάνω δικαιολογητικών συμπληρώνει η προσωπική συνέντευξη επιλογής των υποψηφίων.
Οι περιπτώσεις των υποψηφίων οι οποίοι έχουν αποδεδειγμένες πρότερες γνώσεις στο γνωστικό αντικείμενο - εκτός της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης - εξετάζονται κατά περίπτωση.

Οι γνώσεις Γραμμικού ή Ελεύθερου Σχεδίου θεωρούνται σημαντικό προσόν, αλλά δεν είναι προαπαιτούμενα για την εισαγωγή στο πρόγραμμα. Το ετήσιο εισαγωγικό πρόγραμμα Foundation in Art & Media Practice είναι υποχρεωτικό για απόφοιτους λυκείου χωρίς μεταλυκειακές σπουδές σε αντίστοιχο αντικείμενο. Για απευθείας ένταξη των υποψηφίων με μεταλυκειακές σπουδές σε σχετικό αντικείμενο στο πρώτο έτος του bachelor απαιτείται συνέντευξη portfolio.

Περιγραφή

 Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;

✓ Τα προγράμματα σπουδών Αρχιτεκτονικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου έχουν πιστοποιηθεί επιτυχώς στο επίπεδο Part 1 & Part 2 από το Royal Institute of British Architects (RIBA). Το γεγονός αυτό καθιστά το Μητροπολιτικό Κολλέγιο τον μοναδικό εκπαιδευτικό φορέα στην Ελλάδα που κατακτά πιστοποίηση Royal Institute of British Architects RIBA Part 1 & Part 2.
✓ Τα προγράμματα σπουδών Αρχιτεκτονικής αναγνωρίζονται ως επαγγελματικά ισοδύναμα με τα αντίστοιχα των ελληνικών δημοσίων Πανεπιστημίων, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του 5ετούς κύκλου σπουδών (Bachelor & Master). Δείτε εδώ τη σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.
✓ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι 1 από τα 7 εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ευρώπη και 1 από τα 25 εκπαιδευτικά ιδρύματα Διεθνώς που έχουν πιστοποιημένα προγράμματα από το Royal Institute of British Architects.
✓ Η φιλοδοξία των προγραμμάτων, ως τμήμα μιας αναδυόμενης ανεξάρτητης Σχολής Αρχιτεκτονικής, είναι η δημιουργία ενός δυναμικού κοσμοπολίτικου περιβάλλοντος όπου σύγχρονα ζητήματα και προκλήσεις διέπουν τη σχεδιαστική δημιουργία και φιλοσοφική συζήτηση, καθώς η αρχιτεκτονική αναδύεται και αναπτύσσεται με την κοινωνία.
✓ Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος BArch (Hons) Architecture στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο οδηγεί στην απόκτηση τίτλου σπουδών Bachelor of Architecture από το Oxford Brookes University.
✓ Δείτε εδώ το Αnniversary Βook με αντιπροσωπευτικό υλικό από το έργο των φοιτητών της Σχολής Αρχιτεκτονικής.
✓ Πρόγραμμα που οδηγεί σε δικαίωμα υποβολής αιτήματος για επαγγελματική ισοδυναμία από το Βρετανικό επαγγελματικό φορέα ARB (Architects Registration Board).
✓ Πλήρως ελληνόφωνο πρόγραμμα, που επιτρέπει τη μέγιστη κατανόηση της επιστήμης και ταυτόχρονα προσφέρει διεθνείς επαγγελματικές προοπτικές.
✓ Η μεγαλύτερη επένδυση σε σύγχρονα εξειδικευμένα εργαστήρια: Εργαστήριο Επεξεργασίας Ξύλου, Μετάλλου, Πλαστικού, Μικρής Κλίμακας, Μεγάλης Κλίμακας 1:1, Εκμαγείων, Αρχιτεκτονικής Σύνθεσης κ.λπ.
✓ Εκπαιδευτικές επισκέψεις για προσομοίωση του εργασιακού περιβάλλοντος, σε τοποθεσίες (sites) και οικισμούς με σκοπό την ανάληψη αρχιτεκτονικού project.
✓ Εργασίες με πραγματικά οικοδομικά υλικά και αντίστοιχες κατασκευαστικές διαδικασίες σε κλίμακα 1:1, όχι μόνο σε μακέτα.
✓ Ετήσια έκθεση (Year Show) με τα έργα των φοιτητών ανοιχτή στο κοινό και τα media στο τέλος κάθε ακαδημαϊκού έτους.
✓ Δυνατότητα συνέχισης σπουδών στο μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα Αρχιτεκτονικής που προσφέρεται από Βρετανικό Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα.

Περιγραφή
Σήμερα, που η ταχύτητα της εξέλιξης των ιδεών, των τεχνικών και κοινωνικών σχέσεων μεταβάλλει συνεχώς τους τρόπους που διαχειριζόμαστε τα ζητήματα του κτισμένου χώρου και επιβάλλει σημαντικές αλλαγές στους τρόπους διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος, είναι επιτακτική η ανάγκη πλήρως καταρτισμένων επαγγελματιών Αρχιτεκτόνων οι οποίοι θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της εποχής.

Ολοένα και περισσότερο γίνεται ευρέως αντιληπτή η ανάγκη για σωστή σχεδίαση των χώρων διαβίωσης ή εργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός το οποίο εξασφαλίζει την προοπτική άμεσης αποκατάστασης των μελλοντικών αποφοίτων της Αρχιτεκτονικής. Βασικός σκοπός του προγράμματος BArch (Hons) Architecture είναι η πλήρης κατάρτιση και εκπαίδευση αρχιτεκτόνων, οι οποίοι θα έχουν συγκροτημένες απόψεις για την αρχιτεκτονική, θα κατανοούν σε βάθος το κοινωνικό πεδίο που θα κληθούν να εργαστούν, θα έχουν κατακτήσει τις απαιτούμενες τεχνικές γνώσεις και θα έχουν οξύνει τις αισθήσεις και το κριτικό πνεύμα τους, ώστε να είναι ικανοί να ανταποκρίνονται στις εξελίξεις της επιστήμης τους.

Το πρόγραμμα προωθεί την πνευματική καλλιέργεια και τον δημιουργικό χειρισμό των σύγχρονων τεχνολογικών και συμβατικών εργαλείων που συμβάλλουν στην διαμόρφωση ολοκληρωμένων αρχιτεκτονικών έργων, ενώ παράλληλα συνδυάζει τη θεωρητική με τη σχεδιαστική προσέγγιση της Αρχιτεκτονικής

Διάρκεια: 3 - 4 έτη
Στο 4ετές πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται το προπαρασκευαστικό Foundation in Art & Media Practice..
Τo 3ετές πρόγραμμα ισχύει για υποψήφιους με μεταλυκειακές σπουδές σε σχετικό αντικείμενο.

Πληροφορίες

Επαγγελματικές Προοπτικές
Το πρόγραμμα BArch (Hons) Architecture προσφέρει τα απαραίτητα προσόντα σε όσους θέλουν να εξελιχθούν επαγγελματικά στον κλάδο της Αρχιτεκτονικής.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να εξασκήσουν το επάγγελμα του Αρχιτέκτονα, είτε εργαζόμενοι σε αρχιτεκτονικά γραφεία και γραφεία μελετών, είτε ανοίγοντας το δικό τους αρχιτεκτονικό γραφείο / επιχείρηση.

Για την κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων απαιτείται η επιτυχής ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού προγράμματος Αρχιτεκτονικής, διάρκειας 2 ετών

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.