Προπτυχιακά: Ψυχολογία

Πτυχίο στην Ψυχολογία

ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024
4 έτη
Bachelor
Πλήρους
Αγγλικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Απολυτήριο Λυκείου
Αγγλική Γλώσσα Επιπέδου IELTS 5.0 ή αντίστοιχο

Περιγραφή

Γνωσιακά Αποτελέσματα:
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος σπουδών, οι φοιτητές θα είναι σε θέση να:

  • Περιγράφουν την φύση της ψυχολογίας ως αρχή.
  • Περιγράφουν τα βασικά χαρακτηριστικά μιας συγκεκριμένης μεθόδου όπως αυτή ορίζεται στην ψυχολογία.
  • Ακολουθούν τον Κώδικα Ηθικής ΑΡΑ στην μεταχείριση των ανθρώπινων ή μη συμμετεχόντων στον σχεδιασμό, την συλλογή στοιχείων, στην ερμηνεία, και την αναφορά μιας ψυχολογικής έρευνας.
  • Ερευνούν και αξιολογούν συγκεκριμένα στοιχεία για ψυχολογικές απαιτήσεις.
  • Κατανοούν τις αξίες στην ψυχολογία.
  • Μαθαίνουν πώς να εφαρμόζουν τις ψυχολογικές γνώσεις, ικανότητες και αξίες στις επαγγελματικές τους επιδιώξεις σε διάφορους τομείς.

Ικανότητες:
Σαν αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης των σπουδών τους, οι φοιτητές θα έχουν αποκτήσει τις ακόλουθες ικανότητες και αξίες:

  • Αποτελεσματικές, γραπτές και προφορικές, επικοινωνιακές ικανότητες.
  • Αποτελεσματικές ικανότητες διαπροσωπικής επικοινωνίας και προσωπικής ανάπτυξης.
  • Ποσοτική και Ποιοτική παιδεία.
  • Κοινωνικο-πολιτιστική και διεθνή επίγνωση.
  • Αποτελεσματική χρήση των επικοινωνιών και της τεχνολογίας της πληροφορίας σε εφαρμογές του χώρου των επιχειρήσεων.
  • Αποτελεσματική αυτοδιαχείριση από πλευράς χρόνου, σχεδιασμού και συμπεριφοράς, καθώς και ανάληψη πρωτοβουλιών και διαμόρφωση επιχειρηματικού πνεύματος
  • Αυτεπίγνωση, χαρακτήρας ανοιχτός και ευαίσθητος στην διαφορετικότητα σε σχέση με τους ανθρώπους, τις κουλτούρες και τις επιχειρήσεις.

Πληροφορίες

Καριέρα

Το πρόγραμμα της ψυχολογίας προσφέρει ένα σταθερό υπόβαθρο για μια ποικιλία μετέπειτα επαγγελματικής αποκατάστασης αλλά και εκπαιδευτικών επιλογών. Για εκείνους τους φοιτητές που σχεδιάζουν να εισέλθουν απευθείας στην ενεργό αγορά εργασίας, το πτυχίο αυτό παρέχει ένα βασικό στοιχείο για μια σειρά ειδικοτήτων στον τομέα της Ψυχολογίας.

Οι φοιτητές που ολοκληρώνουν το προπτυχιακό πρόγραμμα του NYC/Empire State College έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλές επαγγελματικές επιλογές όπως (για να αναφέρουμε μερικές) ειδικός κοινωνικών υπηρεσιών, προσωπικός αναλυτής , ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής, ειδικός σύμβουλος ψυχομετρικής ανάπτυξης.

Όλοι οι φοιτητές της ειδικότητας της ψυχολογίας, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους, έχουν την δυνατότητα να αιτηθούν για να γίνουν μέλη στο Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων (BPS) ή στον Αμερικανικό Σύλλογο Ψυχολόγων (APA) και να παραλάβουν τον τίτλο Καταχωρημένων-Εγγεγραμμένων ψυχολόγων.

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα του NYC προετοιμάζουν τους φοιτητές να συνεχίζουν περεταίρω τις σπουδές τους σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω ειδικότητες αλλά και σε άλλους τομείς.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • Οι πτυχιούχοι αυτού του τετραετούς προγράμματος μπορούν να λάβουν αναγνώριση του πτυχίου τους από το ATEEN, αποκτώντας επιτυχώς την άδεια επαγγέλματος ως Ψυχολόγοι βάσει της ελληνικής νομοθεσίας
  • Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρακτική άσκηση (συνήθως κατά το τελευταίο εξάμηνο), ενισχύοντας την καταλληλότητα πρόσληψης όπως και την αποδοχή σε μεταπτυχιακά προγράμματα κατάρτισης.
  • Ευέλικτο πρόγραμμα – οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν τον αριθμό μαθημάτων που επιθυμούν στο κάθε εξάμηνο. Υπάρχει ευελιξία ως προς τη σειρά των μαθημάτων και τις επιλογές τους ως προς αυτά. Μπορούν να συνδυάσουν το πρόγραμμά με την εργασία τους καθώς υπάρχουν πρωινά και βραδινά μαθήματα.
  • Οι φοιτητές οι οποίοι ολοκληρώνουν το προπτυχιακό πρόγραμμα του NYC/ EMPIRESTATECOLLEGE, έχουν πολλές επαγγελματικές επιλογές που μπορούν να επιλέξουν: ειδικοί σε ανθρώπινες εργασίες, αναλυτές προσωπικού, ψυχολόγοι-ψυχοθεραπευτές, ειδικοί ψυχομετρικής ανάπτυξης και σύμβουλοι μεταξύ άλλων.
  • Όλοι οι φοιτητές με ειδικότητα στη Ψυχολογία, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να εγγραφούν στο APA (AmericanPsychologicalSociety) ή στο BPS (BritishPsychologySociety) ως πτυχιούχοι και να αποκτήσουντην άδεια επαγγέλματος ως αναγνωρισμένοι Ψυχολόγοι.

STATE UNIVERSITY OF NEW YORK/ ESU, U.S.A.
Το κρατικό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης STATE UNIVERSITY OF NEW YORK είναι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στις Ηνωμένες Πολιτείες με 64 πανεπιστημιουπόλεις και 400.000 φοιτητές. Το Empire State University είναι ένα από τα 64 κολλέγια και πανεπιστήμια του STATE UNIVERSITY OF NEW YORK με περίπου 20.000 φοιτητές. Tο New York College έχει σύμβαση franchise agreement σύμφωνα με τη νομοθεσία του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας και το πτυχίο που θα λάβετε στο τέλος των σπουδών σας απονέμεται από το ίδιο το Πανεπιστήμιο.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.