Προπτυχιακά: Art & Design

Βυζαντινή Μουσική - Ψαλτική Τέχνη

Διοργανωτής:
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Οκτώβριος 2024, Φεβρουάριος 2025
4 έτη
Bachelor
Πλήρους, Εξ αποστάσεως
Ελληνικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Κύριο κριτήριο εισαγωγής ενός φοιτητή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι το Απολυτήριο Λυκείου. 

ΕΙΔΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΙΣΔΟΧΗΣ:

Ακρόαση, κατά την οποία οι υποψήφιοι/ες θα αποδίδουν εκ πρώτης όψεως ένα πολύ απλό μουσικό κείμενο σε βυζαντινή σημειογραφία (παραλλαγή και μέλος) και ακολούθως, θα απαντούν σε ερωτήσεις στοιχειώδους μουσικής θεωρίας.

Περιγραφή

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε έναν ευρύτατο χώρο επιστημονικών ενδιαφερόντων, ενώ παράλληλα καλύπτει ένα σημαντικό κενό στις τρέχουσες εκπαιδευτικές ανάγκες στο χώρο της Βυζαντινής Μουσικής - Ψαλτικής Τέχνης.

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ - ΨΑΛΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΣΤΟ EUC

Το Ακαδημαϊκό Πρόγραμμα «Βυζαντινή Μουσική καλύπτει το νευραλγικό γνωστικό αντικείμενο της Ανατολικής Εκκλησιαστικής Μουσικής στο τρίπτυχο της ιστορίας, θεωρίας και πράξης. Ψαλτική, η εκκλησιαστική μουσική, η Βυζαντινή Μουσική όπως είναι ευρύτερα γνωστή, αποτελεί μέγα κεφάλαιο της ορθόδοξης χριστιανικής λατρείας και, ευρύτερα, της ζωής της Εκκλησίας. Συνιστά το πιο χαρακτηριστικό ηχητικό ένδυμα του λόγου, που μας κληροδότησαν οι αξεπέραστοι ποιητές και υμνογράφοι.

Το Πρόγραμμα Σπουδων θα συνεισφέρει ουσιαστικά ώστε να διαφυλαχθεί το ύφος και η παρακαταθήκη της εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής - Ψαλτικής Τέχνης.

5 Αστέρια στην Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει λάβει την υψηλότερη διάκριση 5 Αστέρων στον τομέα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης στην αξιολόγηση του 2021 του διεθνούς οργανισμού QS Top Universities (QS Stars University Ratings). Το Πανεπιστήμιο εξασφάλισε ιδιαίτερα υψηλές βαθμολογίες σε ό,τι αφορά τη σχέση φοιτητών-καθηγητών, τις φοιτητικές υπηρεσίες, την τεχνολογία, και την αφοσίωση του οργανισμού σε θέματα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης.. Πέρα από την επιβεβαίωση αριστείας στον τομέα της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έλαβε την υψηλότερη διάκριση 5 Αστέρων (Rated For Excellence) για τη συνολική του απόδοση, όπως επίσης και για τους τομείς Διδασκαλίας, Απασχολησιμότητας, Διεθνοποίησης, Προγράμματος Ιατρικής, και Φοιτητικών Υπηρεσιών/Στήριξης Φοιτητών.

Πληροφορίες

 ECTS: 240

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.