Προπτυχιακά: Πληροφορική

BSc (Hons) Computer Science (Επιστήμη της Πληροφορικής)

Διοργανωτής:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2023
3 έτη
Bachelor
Πλήρους
Ελληνικά, Αγγλικά

Περιγραφή

Το πρόγραμμα είναι ένα από τα πιο άρτια προγράμματα σπουδών πληροφορικής που προσφέρονται στην Ελλάδα. Οι ανάγκες της αγοράς παγκοσμίως αναπτύσσονται ραγδαία όσον αφορά εξειδικευμένους επαγγελματίες στον χώρο της Πληροφορικής και των Νέων Τεχνολογιών. Μια μεγάλη γκάμα συστημάτων Η/Υ, προγραμμάτων και εφαρμογών αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας, με συστήματα σχεδιασμένα στην εντέλεια, συχνά κρίσιμα για την ομαλή λειτουργία και την επιβίωση ενός οργανισμού. Είναι εύλογο συμπέρασμα ότι οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες οι οποίοι σχεδιάζουν, εφαρμόζουν αλλά και συντηρούν τα εν λόγω συστήματα είναι πολύτιμοι για κάθε επιχείρηση. Παρέχει συνδυαστική γνώση από τα βασικά γνωστικά πεδία της επιστήμης όπως Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης, Δίκτυα Υπολογιστών, Τεχνολογίες Internet, Προγραμματισμό και Ασφάλεια Επικοινωνιακών Συστημάτων. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει στους φοιτητές τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις της επιστήμης της πληροφορικής και ταυτόχρονα να καλλιεργήσει τις πρακτικές δεξιότητες που απαιτούνται για μια επιτυχημένη καριέρα στον κλάδο της Πληροφορικής. Οι απόφοιτοι είναι ανταγωνιστικοί στη σύγχρονη αγορά εργασίας και μπορούν να αναλάβουν επιχειρηματικά projects όπως ο σχεδιασμός πληροφοριακών συστημάτων, η δημιουργία πλατφόρμας για την ηλεκτρονική μετάδοση δεδομένων, η ανάπτυξη συστημάτων διαδικτύου και κινητών συσκευών και άλλα.

Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;

✓ Αναγνωρισμένο πρόγραμμα σπουδών Βρετανικού Πανεπιστημίου στην Επιστήμη της Πληροφορικής, που παρέχεται στην Ελλάδα και εμπίπτει στις κείμενες διατάξεις περί της διαδικασίας αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων όπως αυτές ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία και το Υπουργείο Παιδείας.
✓ Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος BSc (Hons) Computer Science στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο οδηγεί στην απόκτηση τίτλου σπουδών Bachelor of Science από το University of East London.
✓ Δυνατότητα απόκτησης των πιστοποιήσεων CISCO κατά τη διάρκεια των σπουδών. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το 1ο ελληνικό Κολλέγιο που αναγνωρίσθηκε ως επίσημο πιστοποιημένο κέντρο από τη CISCO.
✓ Δυνατότητα απόκτησης πιστοποιήσεων της Oracle κατά τη διάρκεια των σπουδών. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχει ενταχθεί στο Oracle Workforce Development Program ως Oracle University Workforce Development Program Partner στην Ελλάδα.
✓ Έμφαση στους τομείς της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Ανάπτυξης Λογισμικού για κινητές συσκευές.
✓ Πλήρως ελληνόφωνο πρόγραμμα που επιτρέπει τη μέγιστη κατανόηση των επιστημών της Πληροφορικής και της Διοίκησης Επιχειρήσεων.
✓ Η μεγαλύτερη επένδυση σε σύγχρονα εξειδικευμένα εργαστήρια Η/Υ.
✓ Διεθνής αναγνώριση του τίτλου σπουδών και δυνατότητα άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης στο ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων εταιριών όπου κάνουν Πρακτική Άσκηση οι τελειόφοιτοι του προγράμματος.
✓ Παρακολούθηση σεμιναρίων και συνεχής επιμόρφωση με στόχο την ανάπτυξη των απαραίτητων δεξιοτήτων για τον κλάδο της Πληροφορικής.
✓ Δυνατότητα συνέχισης σπουδών στο μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ηλεκτρονική Εγκληματολογία στην Ελλάδα.
✓ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συνεργάζεται με την κορυφαία εταιρία τεχνολογικών λύσεων Microsoft.
✓ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το 1ο Κολλέγιο στην Ελλάδα το οποίο έχει λάβει “Academic Membership” από το British Computer Society (BCS). Επιπλέον, είναι μέλος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), partner του EC-Council Academia, μέλος του διεθνούς δικτύου SAP University Alliances και μέλος του δικτύου GitHub Education.

Πληροφορίες

Επαγγελματικές Προοπτικές
Οι απόφοιτοι του προγράμματος έχουν τη δυνατότητα άμεσης εύρεσης εργασίας στους τομείς Πληροφορικής, Παροχής Υπηρεσιών Διαδικτύου, Διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων, Ανάπτυξης Εφαρμογών, Διαχείρισης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Μάρκετινγκ, Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων, σε πολυεθνικές εταιρίες, στον γενικότερο χώρο του εμπορίου, αλλά και σε διάφορους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.
Επιπλέον, έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν επαγγελματική διαπίστευση από τους παγκοσμίως αναγνωρισμένους Βρετανικούς φορείς IMIS (Institute for the Management of Information Systems) και BCS (British Computing Society). Με την αποφοίτησή τους, μπορούν να προχωρήσουν στη μεταφορά των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων από τη χώρα έκδοσης του πτυχίου τους, ενώ παράλληλα το πτυχίο τους αναγνωρίζεται σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.
Τέλος, έχουν τη δυνατότητα εισαγωγής σε μεταπτυχιακά προγράμματα στους τομείς Πληροφορικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων, καθώς και άλλες τεχνικές και επιχειρησιακές κατευθύνσεις.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.