Προπτυχιακά:
Μηχανολογία & Τεχνολογία

MEng Electrical and Electronic Engineering | Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Συστημάτων

Μοιράσου το
Φορέας Εκπαίδευσης:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ
Οκτώβριος 2022
4 ή 5 έτη
Bachelor
Πλήρους
Ελληνικά, Αγγλικά

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο Ηλεκτρολόγος και Ηλεκτρονικός Μηχανικός βρίσκεται στον πυρήνα της αποκαλούμενης πέμπτης βιομηχανικής επανάστασης και οι απόφοιτοι των ειδικοτήτων αυτών έχουν μεγάλη ζήτηση τόσο στην εγχώρια, όσο και στη διεθνή αγορά. Είναι o επαγγελματίας μηχανικός που ασχολείται με την ανάλυση, σχεδίαση και κατασκευή κάθε φύσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συστημάτων σε επίπεδο εγκατάστασης ή μη σταθερού μηχανήματος.

Η επιστήμη του ηλεκτρολόγου μηχανικού ασχολείται με προβλήματα που συνδέονται με τα μεγάλης κλίμακας ηλεκτρικά συστήματα, όπως η μετάδοση ισχύος, οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα συστήματα ελέγχου ηλεκτρικών μηχανών, ενώ η συναφής επιστήμη του ηλεκτρονικού μηχανικού εξετάζει θέματα που αφορούν συστήματα ηλεκτρονικών διατάξεων, όπως για παράδειγμα, οι μικροεπεξεργαστές, τα συστήματα πλοήγησης και αυτοματισμών.

Το πρόγραμμα σπουδών MEng Electrical and Electronic Engineering είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες της Ελληνικής βιομηχανίας και ανάπτυξης, που παρέχει τις θεμελιώδεις γνώσεις και θεωρίες της επιστήμης και εκπαιδεύει τους φοιτητές στο να εφαρμόσουν με επιτυχία τις γνώσεις αυτές στην πράξη, ενώ ταυτόχρονα είναι πλήρως εναρμονισμένο και ακολουθεί αυτό του συνεργαζόμενου Βρετανικού πανεπιστημίου. Είναι σε μεγάλο βαθμό συμμετοχικό και περιλαμβάνει υποχρεωτικά εργαστηριακά μαθήματα, τα οποία πραγματοποιούνται στις πλήρως εξοπλισμένες, υπερσύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;

✓ Το μοναδικό στην Ελλάδα πρόγραμμα σπουδών Βρετανικού Πανεπιστημίου στην επιστήμη των Ηλεκτρολόγων - Ηλεκτρονικών Μηχανικών πλήρους 5-ετούς φοίτησης, που εμπίπτει στις κείμενες διατάξεις περί της διαδικασίας αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων όπως αυτές ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία και το Υπουργείο Παιδείας.
✓ Το πρόγραμμα οδηγεί στην απόκτηση διπλώματος integrated Masters Μηχανικών (MEng) από το University of East London, όπως και τα αντίστοιχα προγράμματα Μηχανικών των Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Πολυτεχνικών Σχολών.
✓ Με την επιτυχή ολοκλήρωση της 5-ετούς φοίτησης οι απόφοιτοι του προγράμματος αποκτούν ταυτόχρονα προπτυχιακό και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην επιστήμη των Ηλεκτρολόγων - Ηλεκτρονικών Μηχανικών.
✓ Δυνατότητα επιλογής του πλήρως ελληνόφωνου προγράμματος, που επιτρέπει τη μέγιστη κατανόηση της επιστήμης.
✓ Η μεγαλύτερη επένδυση σε σύγχρονα εξειδικευμένα εργαστήρια, όπου εκτελούνται οι εργαστηριακές ασκήσεις του προγράμματος.
✓ Πλήθος ευκαιριών επαγγελματικής αποκατάστασης σε μεγάλο εύρος διαφορετικών τομέων τεχνολογιών αιχμής με υψηλή ζήτηση στην αγορά (π.χ. ανάπτυξη Ενσωματωμένων Υπολογιστικών Συστημάτων, Τηλεπικοινωνιακών και Ηλεκτρονικών Συστημάτων, Συστημάτων Ρομποτικής και Αυτοματισμού).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Επαγγελματικές Προοπτικές
Το πρόγραμμα MEng Electrical and Electronic Engineering προσφέρει τα απαραίτητα προσόντα σε όσους θέλουν να εξελιχθούν επαγγελματικά στον κλάδο των Ηλεκτρολόγων - Ηλεκτρονικών Μηχανικών. Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να:

Δραστηριοποιηθούν ως Ηλεκτρολόγοι - Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί είτε απασχολούμενοι σε εταιρείες είτε δραστηριοποιούμενοι ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Οι επαγγελματικές δραστηριότητες του Ηλεκτρολόγου - Ηλεκτρονικού Μηχανικού σχετίζονται με τις διάφορες επί μέρους πτυχές της ειδικότητας (υποειδικότητες), όπως:

  • Εκπόνηση μελετών που έχουν ως αντικείμενο τη σχεδίαση της ασφαλούς λειτουργίας πάσης φύσεως εξοπλισμού, κύριου ή βοηθητικού, συστατικού ή παραρτήματος, μιας εγκατάστασης ή μη σταθερού μηχανήματος.
  • Επίβλεψη και έλεγχο της καλής λειτουργίας της εγκατάστασης, επιτήρησης, επισκευής και συντήρησής καθώς και του χειρισμού εξοπλισμού εγκατάστασης, παροχής τεχνικών υπηρεσιών και πραγματοποίησης πραγματογνωμοσυνών επί εγκαταστάσεων ή και εξοπλισμού.
  • Σχεδιασμό και ανάπτυξη Ενσωματωμένων Υπολογιστικών Συστημάτων, Τηλεπικοινωνιακών και Ηλεκτρονικών Συστημάτων, Συστημάτων Ρομποτικής και Αυτοματισμού.
  • Να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακά πανεπιστημιακά προγράμματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας