ΙΕΚ: Μαγειρική

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef)

ΑΘΗΝΑ, ΒΟΛΟΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΞΑΝΘΗ, ΠΑΤΡΑ, ΧΑΝΙΑ
Οκτώβριος 2024, Φεβρουάριος 2025
2 έτη
Πλήρους
Ελληνικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Απολυτήριο Λυκείου

Περιγραφή

Στις μέρες μας η Μαγειρική αποτελεί ένα από τα πλέον περιζήτητα και αναγνωρισμένα επαγγέλματα, προσφέροντας σε όσους την επιλέξουν υψηλές απολαβές και ανεξάντλητες επαγγελματικές δυνατότητες για καριέρα σε κουζίνες μεγάλων εστιατορίων και ξενοδοχείων, αλλά και σε προσωπική επιχείρηση. Η δημιουργικότητα και η σκληρή δουλειά επιβραβεύονται ακόμα και με διεθνείς διακρίσεις, όπως τα αστέρια Michelin!

Ο Chef χρησιμοποιεί τις γνώσεις του, την εμπειρία και τη φαντασία ώστε να:

  • Οργανώνει και διοικεί την ομάδα των μαγείρων, αναθέτοντας ρόλους και ελέγχοντας το τελικό αποτέλεσμα
  • Συντάσσει το μενού της επισιτιστικής επιχείρησης και πραγματοποιεί την κοστολόγηση των πιάτων
  • Δημιουργεί πρωτότυπα πιάτα με όλων των ειδών τις πρώτες ύλες, βασισμένα στις επιμέρους ιδιαιτερότητες κάθε κουζίνας
  • Αναλαμβάνει την παρουσίαση των πιάτων με εντυπωσιακό food styling
  • Δημιουργεί εστιατορικά επιδόρπια
  • Προετοιμάζει τις πρώτες ύλες με τον σωστό τεμαχισμό των κρεάτων, πουλερικών και ψαριών
  • Ασκεί ποιοτικό έλεγχο στις πρώτες ύλες και φροντίζει για την καλύτερη δυνατή συντήρηση και αξιοποίηση τους
  • Τηρεί τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στην κουζίνα

Το IEK ΔΕΛΤΑ 360⁰ είναι το πρώτο ΙΕΚ που από το 1998 εισήγαγε και λειτουργεί την ειδικότητα του «Τεχνικού Μαγειρικής Τέχνης» στη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση. Εδώ και 23 χρόνια αποτελεί την κορυφαία σχολή μαγειρικής στην Ελλάδα, έχοντας καταρτίσει ένα υψηλού επιπέδου πρόγραμμα σπουδών.

Εργαστήρια
Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰ διαθέτει την καταλληλότερη υλικοτεχνική υποδομή για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του, με εξοπλισμό πολύ πέρα των τυπικών απαιτήσεων:

  • Κουζίνες - Μαγειρεία επαγγελματικών προδιαγραφών με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, όπως φούρνοι steamer και επαγωγικές εστίες
  • Σύγχρονα εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας
  • Κουζίνα επιδείξεων με high end εξοπλισμό των εταιριών Miele και Kenwood και επένδυση από Corian
  • Πρότυπο εργαστήριο τεμαχισμού κρεάτων
  • Αίθουσα εστιατορικής
  • Αποθήκες υλικών, με ψυγεία, καταψύκτες και σύγχρονες συσκευές για την διατήρηση των πρώτων υλών σε κενό αέρος, "Vacuum"
  • Σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας
  • Αίθουσα οινολογίας
  • Εργαστήριο Σύγχρονων Τεχνικών Γαστρονομίας με τον αντίστοιχο εξοπλισμό Vaccum, Roner, Thermomix, Pacojet, Blastchiller

Πληροφορίες

Σήμερα ο Chef αποτελεί ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα, περιζήτητα και υψηλά αμειβόμενα επαγγέλματα. Οι επαγγελματίες - απόφοιτοι του κλάδου έχουν τη δυνατότητα να σταδιοδρομήσουν σε μεγάλες κουζίνες εστιατορίων και ξενοδοχείων, και να μαθητεύσουν στο πλευρό διάσημων Chef.

Το πρώτο βήμα για μια επιτυχημένη καριέρα ξεκινά μέσω του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰, το οποίο εξασφαλίζει αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε 5άστερα ξενοδοχεία της χώρας για όλους τους σπουδαστές.

Επιπρόσθετα, ο Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης μπορεί να εργαστεί σε:

  • Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις
  • Επιχειρήσεις εστίασης
  • Εταιρείες catering
  • Κρουαζιερόπλοια
  • Casino
  • Σκάφη πολυτελείας
  • Δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα
  • Δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα
  • Βιομηχανίες τροφίμων & ποτών
  • Προσωπικές επιχειρήσεις ως ιδιοκτήτης / ελεύθερος επαγγελματίας

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.