Μεταπτυχιακά: Εκπαίδευση

MA Education: Leadership and Management

ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024, Φεβρουάριος 2025
1 έτος full-time ή 2 έτη part-time
Master
Πλήρους, Μερικής
Αγγλικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Το πρόγραμμα απευθύνεται:
- Σε εργαζόμενους παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και των βαθμίδων εκπαίδευσης, ψυχολόγους, συμβούλους
- Σε απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ, Κολεγίων και Πανεπιστημίων της αλλοδαπής ανεξαρτήτως ειδικότητας, οι οποίοι θέλουν να σταδιοδρομήσουν στο χώρο της εκπαίδευσης
- Σε μη πτυχιούχους, κατόχους πιστοποιητικών επαγγελματικής εξειδίκευσης (ΙΕΚ ή HND ή αντίστοιχο) και σημαντική εργασιακή εμπειρία στην εκπαίδευση

Δικαιολογητικά εγγραφής:
- Αντίγραφο τελευταίου τίτλου σπουδών (επικυρωμένο) *
- Βιογραφικό σημείωμα (στα αγγλικά)
- Συστατικές επιστολές (2)
- Καλή γνώση Αγγλικών (επίπεδο IELTS 6.5 ή αντίστοιχο) **
- Ακαδημαϊκή Συνέντευξη
- Φωτογραφίες (4)
- Αντίγραφο ταυτότητας/ διαβατηρίου (επικυρωμένο)
- Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου

*Υποψήφιοι που δε διαθέτουν πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών ενθαρρύνονται να κάνουν αίτηση στο πρόγραμμα. Παράγοντες όπως, κατοχή επαγγελματικών πιστοποιήσεων, αποδεδειγμένη εμπειρία στην εκπαίδευση και ένδειξη δέσμευσης για πανεπιστημιακές σπουδές (υποβολή ακαδημαϊκού δοκιμίου) συντελούν στην αποδοχή μη πτυχιούχων στο MΑ.

**Υποψήφιοι που δε διαθέτουν επίσημο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας από κάποιο φορέα και επιθυμούν να παρακολουθήσουν το αγγλόφωνο πρόγραμμα, μπορούν να υποβληθούν στο εσωτερικό τεστ αξιολόγησης Αγγλικής γλώσσας του Mediterranean College (placement test).

Περιγραφή

Η Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση αποτελούν βασικές έννοιες για τη κατανόηση της οργάνωσης και λειτουργίας ενός εκπαιδευτικού οργανισμού. Η Ηγεσία αποτελεί καθοριστικό παράγοντα ανάπτυξης επιτυχημένων διαπροσωπικών σχέσεων, οι οποίες βρίσκονται στο επίκεντρο του αποτελεσματικού μάνατζμεντ. Το μεταπτυχιακό Εκπαιδευτικής Ηγεσίας & Διοίκησης έχει σχεδιαστεί από το University of Derby, TOP-20 βρετανικό πανεπιστήμιο στις Επιστήμες της Αγωγής (Guardian University Guide, 2020) και ενώνει την επιστήμη της Εκπαίδευσης με το Management, αποσκοπώντας να εξελίξει την πρακτική των συμμετεχόντων, από το διδακτικό στο διοικητικό και ηγετικό επίπεδο.

Εάν θέλεις να καλλιεργήσεις ηγετικές δεξιότητες, ώστε να ανταποκρίνεσαι καλύτερα στις προκλήσεις της δουλειάς σου, αν ονειρεύεσαι να αναπτύξεις τον εκπαιδευτικό οργανισμό στον οποίο εργάζεσαι ή αν αναζητάς ανώτερες, διοικητικές θέσεις στον εκπαιδευτικό κλάδο, το πρόγραμμα αυτό αποτελεί εξαιρετική επιλογή επαγγελματικής εξέλιξης.

Τι θα μάθεις
Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο κυρίως για όσους έχουν εργασιακή εμπειρία σε σχολεία, φροντιστήρια, πανεπιστήμια ή άλλα εκπαιδευτικά πλαίσια και αναζητούν βαθύτερη κατανόηση για το πώς η εκπαιδευτική ηγεσία επηρεάζει την εμπειρία εκπαιδευτικών και εκπαιδευόμενων. Το περιεχόμενο των μαθημάτων βασίζεται σε τελευταία έρευνα από το βρετανικό, το ελληνικό και το διεθνές πλαίσιο.

Μέσα από το πρόγραμμα θα κατανοήσεις τις διαφορετικές πρακτικές ηγεσίας σε εθνικό και διεθνές κοινωνικό, πολιτισμικό, πολιτικό και κανονιστικό επίπεδο. Θα ενισχύσεις τις γνώσεις σου επάνω στην ηγεσία και τη διοίκηση της αλλαγής, ενώ θα έρθεις σε επαφή με την πλέον σύγχρονη έρευνα σε θέματα Εκπαιδευτικής Ηγεσίας. Η μελέτη των μαθημάτων θα σου επιτρέψει να κατανοήσεις βαθύτερα τον οργανισμό/ το εκπαιδευτικό πλαίσιο στο οποίο εργάζεσαι και να αξιολογήσεις κριτικά, τόσο το δικό σου στυλ ηγεσίας όσο και των συνεργατών/ συναδέλφων σου.

Επιπρόσθετα, θα μάθεις να διοικείς και να συντονίζεις λειτουργίες ως διοικητικό στέλεχος εκπαιδευτηρίων, να σχεδιάζεις και να εφαρμόζεις πρωτοβουλίες επαγγελματικής ανάπτυξης για το διοικητικό και διδακτικό προσωπικό και να εισάγεις μεταρρυθμίσεις.

Πληροφορίες

Οι απόφοιτοι είναι κάτοχοι αναγνωρισμένου μεταπτυχιακού τίτλου, επαγγελματικά ισοδύναμου με μεταπτυχιακό εγχώριου Πανεπιστημίου. Μπορούν να αποκτήσουν επαγγελματική ισοδυναμία του πτυχίου τους μέσω του ΣΑΕΠ (Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων).

Ως διπλωματούχοι στη Διοίκηση Εκπαιδευτικών Οργανισμών μπορούν να διεκδικήσουν ανώτερες διοικητικές, συντονιστικές και διευθυντικές θέσεις στον κλάδο της Εκπαίδευσης, στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα:

  • σε κέντρα προσχολικής αγωγής
  • σε φροντιστήρια και σχολεία
  • σε πανεπιστήμια, κολλέγια, κέντρα δια βίου μάθησης
  • σε κυβερνητικούς οργανισμούς και φορείς

Όσοι το επιθυμούν, μπορούν να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή τους πορεία για την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος PhD

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.