Μεταπτυχιακά: Τουρισμός & Ναυτιλιακά

MSc International Hospitality Management

ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024, Φεβρουάριος 2025
1 έτος full-time ή 2 έτη part-time
Master
Πλήρους, Μερικής
Αγγλικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Οι υποψήφιοι για το πρόγραμμα αναμένεται να έχουν πρόσφατα αποκτήσει πρώτο πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών από οποιοδήποτε επιστημονικό πεδίο. Αυτό καθιστά το MSc in International Hospitality Management ιδανική επιλογή για πτυχιούχους από τουριστικές σχολές αλλά και από πολύ διαφορετικές ειδικότητες, οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν μεταπτυχιακό τίτλο με εφαρμοσμένη προσέγγιση και να διεκδικήσουν με αξιώσεις διοικητικές θέσεις σε επιχειρήσεις του κλάδου φιλοξενίας και τουρισμού.

Επιπλέον, το πρόγραμμα αποτελεί άριστη επιλογή για όλους όσους εργάζονται ήδη στον τομέα της Φιλοξενίας και Τουρισμού και επιθυμούν να αποκτήσουν ένα μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο αντικείμενο.

Δικαιολογητικά εγγραφής:

  • Αντίγραφο τελευταίου τίτλου σπουδών, ανεξαρτήτου ειδικότητας
  • Βιογραφικό σημείωμα (στα αγγλικά)
  • Συστατικές επιστολές (2)
  • Καλή γνώση Αγγλικών (επίπεδο IELTS 6.5 ή αντίστοιχο) *
  • Ακαδημαϊκή Συνέντευξη
  • Φωτογραφίες (2)
  • Αντίγραφο ταυτότητας/ διαβατηρίου


*Υποψήφιοι που δε διαθέτουν επίσημο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας από κάποιο φορέα μπορούν να υποβληθούν στο εσωτερικό τεστ αξιολόγησης Αγγλικής γλώσσας του Mediterranean College (placement test).

Περιγραφή

Το MSc International Hospitality Management έχει σχεδιαστεί από το University of Derby, TOP5 Βρετανικό Πανεπιστήμιο σε σπουδές Τουρισμού, σύμφωνα με την πανεπιστημιακή κατάταξη Guardian University Guide, 2020.

Έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με επιτυχημένες πολυεθνικές επιχειρήσεις φιλοξενίας και έχει πιστοποιηθεί από το βρετανικό Institute of Hospitality (IoH), επιβεβαιώνοντας την εγκυρότητα και τη σύνδεσή του με την αγορά. Στόχος του είναι να μετατρέψει πτυχιούχους κάθε επιστημονικής κατεύθυνσης σε εξειδικευμένα στελέχη του Τουρισμού, που προορίζονται για υψηλόβαθμες θέσεις σε μεγάλες ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, resorts, tour operators, τουριστικά πρακτορεία, κρουαζιερόπλοια, κ.α.).

Τι θα μάθεις
Το πρόγραμμα εστιάζει στις αρχές και λειτουργίες της Διοικητικής Επιστήμης και πώς αυτές εφαρμόζονται στον κλάδο της Φιλοξενίας. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη στρατηγική σκέψη και την επιχειρησιακή κουλτούρα και σου επιτρέπει να κατανοήσεις σε βάθος όλες τις συνιστώσες του διοικητικού έργου (στρατηγική διοίκηση, συμπεριφορά οργανώσεων, μάρκετινγκ, διοίκηση ανθρώπινων πόρων).

Προσφέρει μια σφαιρική εικόνα των αλληλεπιδράσεων μεταξύ της διοίκησης και του ευρύτερου οικονομικού περιβάλλοντος και αντλεί παραδείγματα από διαφορετικά επιχειρηματικά πλαίσια φιλοξενίας, όπως ξενοδοχεία, εκθέσεις, φεστιβάλ, αθλητικά γεγονότα, λανσαρίσματα προϊόντων, κ.α.

Επιπλέον, η διπλωματική εργασία σου δίνει την ευκαιρία να ειδικευτείς σε ένα τομέα της Διοικητικής Επιστήμης στο χώρο της Φιλοξενίας, μέσω εκπόνησης πρωτογενούς έρευνας.

Πληροφορίες

Οι απόφοιτοι του προγράμματος κατέχουν τις γνώσεις και έχουν αποκτήσει τις απαραίτητες δεξιότητες ώστε να ηγηθούν ομάδων ή τμημάτων σε επιχειρήσεις του κλάδου φιλοξενίας, στο ελληνικό ή διεθνές επιχειρησιακό περιβάλλον. Διαθέτουν επίσης τα εφόδια να ξεκινήσουν τη δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα ενώ όσοι το επιθυμούν, μπορούν να συνεχίσουν περαιτέρω σπουδές για την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος.

Συγκεκριμένα οι πτυχιούχοι μπορούν να σταδιοδρομήσουν:
- σε εμπορικά τμήματα τουριστικών επιχειρήσεων
- σε ξενοδοχεία
- σε resorts
- σε θεματικά πάρκα
- σε κρουαζιερόπλοια
- σε μονάδες εστίασης
- σε tour operators
- σε τουριστικά γραφεία
- σε συμβουλευτικές εταιρείες
- ως ελεύθεροι επαγγελματίες/ επιχειρηματίες 

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.