Μεταπτυχιακά: Μηχανολογία & Τεχνολογία

MSc Civil Engineering and Construction

ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024, Φεβρουάριος 2025
1-2 έτη
Master
Πλήρους, Μερικής
Αγγλικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:
Απόφοιτους Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ, Κολλεγίων και Πανεπιστημίων της αλλοδαπής με προπτυχιακό τίτλο Πολιτικού Μηχανικού ή συναφούς αντικειμένου

Δικαιολογητικά εγγραφής:

  • Αντίγραφο τελευταίου τίτλου σπουδών
  • Αντίγραφα επαγγελματικών πιστοποιητικών και βεβαίωσης εργασιακής εμπειρίας (αν υπάρχουν)
  • Βιογραφικό σημείωμα (στα αγγλικά)
  • Συστατικές επιστολές (2)
  • Ικανοποιητική γνώση Αγγλικών (επίπεδο IELTS 6.5 ή αντίστοιχο) *
  • Ακαδημαϊκή Συνέντευξη
  • Φωτογραφίες (2)
  • Αντίγραφο ταυτότητας/ διαβατηρίου

*Οι υποψήφιοι που δε διαθέτουν επίσημο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας από κάποιο φορέα, μπορούν να υποβληθούν στο εσωτερικό τεστ αξιολόγησης Αγγλικής γλώσσας του Mediterranean College (placement test).

Περιγραφή

Το MSc Civil Engineering & Construction έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με το University of Derby, TOP30 Βρετανικό Πανεπιστήμιο (Guardian University Guide, 2020). Η παρουσία του στην καρδιά της αγγλικής βιομηχανίας και η διασύνδεσή του με εταιρείες κολοσσούς, όπως η Toyota, η Rolls Royce, η Bombardier και η JCB, το έχει καθιερώσει ως πανεπιστήμιο υψηλής καινοτομίας, με παραγωγή έρευνας αιχμής και προγράμματα σπουδών άρρηκτα συνδεδεμένα με την αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα σύγχρονο, ενσωματώνει γνώσεις από όλους τους βασικούς τομείς δράσης του Πολιτικού Μηχανικού, ενώ παράλληλα περιέχει τις τελευταίες εξελίξεις της επιστήμης και την εφαρμογή τους σε πραγματικά, σύγχρονα προβλήματα. Σκοπός του είναι να σε εφοδιάσει με τις τεχνικές δεξιότητες και το απαιτούμενο θεωρητικό υπόβαθρο για τον σχεδιασμό και την κατασκευή νέων, πολύπλοκων έργων, έργων υποδομής ή την αναβάθμιση υφιστάμενων κατασκευών.

Παράλληλα, σου δίνει την ευκαιρία να διεξάγεις προσωπικό ερευνητικό έργο, με την επίβλεψη έμπειρων καθηγητών, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε δημοσίευση σε διεθνές ερευνητικό συνέδριο ή ακαδημαϊκό περιοδικό, ή να χρησιμοποιηθεί από συνεργαζόμενες εταιρίες κατά την μελέτη ή κατασκευή πραγματικών projects.

 

Τι θα μάθεις
Ο πολιτικός μηχανικός του σήμερα πρέπει να είναι σε θέση να κινείται εξίσου άνετα σε εργασιακά περιβάλλοντα που ασχολούνται με την έρευνα και ανάπτυξη, το σχεδιασμό πολύπλοκων κατασκευών, τη διαχείριση εργοταξίων, ενώ παράλληλα συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Μέσα από το πρόγραμμα θα αποκτήσεις εις βάθος γνώση σε διαφορετικά πεδία θεωρίας και πρακτικής της επιστήμης, όπως o βιώσιμος σχεδιασμός έργων υποδομής, η διαχείριση του πλημμυρικού κινδύνου και τα αντιπλημμυρικά έργα, τα βιώσιμα υλικά κατασκευής και οι βιώσιμες κατασκευαστικές μέθοδοι, οι μέθοδοι εκτίμησης περιβαλλοντικού κινδύνου, οι στρατηγικές διοίκησης και διαχείρισης έργων και μονάδων, ο αντισεισμικός σχεδιασμός κατασκευών από δομικό χάλυβα και οπλισμένο σκυρόδεμα καθώς και η σεισμική μηχανική. Οι δεξιότητες που θα αποκτήσεις δεν είναι μόνο τεχνικές, αλλά και διοικητικές, όπως ηγεσία, εργασία σε ομάδες, αποτελεσματική επικοινωνία και παρακίνηση ατόμων.

Η εκτενής επαγγελματική και ερευνητική εμπειρία της διδακτικής ομάδας και οι επισκέπτες ομιλητές από τον τεχνικό κλάδο, θα σε φέρουν σε επαφή με σύγχρονες, πραγματικές κατασκευαστικές προκλήσεις και θα σου παρέχουν ισχυρή δικτύωση με εταιρείες του χώρου.

Πληροφορίες

Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να κάνουν αίτηση για την εγγραφή τους σε κάποια Βρετανική Επαγγελματική Ένωση (π.χ. ICE, Institution of Civil Engineers) ή να ισοτιμήσουν τα πτυχία τους από τις ελληνικές αρχές. Ως πτυχιούχοι, έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε:

  • Τεχνικές/ κατασκευαστικές εταιρείες & γραφεία
  • Μελετητικές εταιρείες & γραφεία
  • Εταιρείες εμπορίας δομικών υλικών και μηχανημάτων
  • Επισκευαστικές εταιρείες
  • Εργαστήρια
  • Εταιρείες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών
  • Ως ελεύθεροι επαγγελματίες

Επίσης, οι απόφοιτοι έχουν δυνατότητα ακαδημαϊκής συνέχισης των σπουδών τους για διδακτορικό αλλά και δυνατότητα επαγγελματικής αποκατάστασης στο εξωτερικό.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.