Μεταπτυχιακά:
Τουρισμός & Ναυτιλιακά

MBA Global Shipping

Μοιράσου το
Φορέας Εκπαίδευσης:
Mediterranean College
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2022, Φεβρουάριος 2023
2 έτη
Master
Πλήρους
Ελληνικά, Αγγλικά

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Το MBA Global Shipping σχεδιάστηκε για να προσφέρει σε υψηλόβαθμα στελέχη, αλλά και σε όσους επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν σε ανώτερες διοικητικές θέσεις ναυτιλιακών εταιριών και οργανισμών, τη δυνατότητα ακαδημαϊκής και επαγγελματικής ανάπτυξης. Απευθύνεται σε όλους όσους έχουν ως στόχο να διευρύνουν και να εμπλουτίσουν την υπάρχουσα διοικητική τους εμπειρία και να αναπτύξουν περαιτέρω τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους στο management, στον κλάδο της Ναυτιλίας.

Κριτήρια εισαγωγής:

  • Πτυχίο Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ ανεξαρτήτως ειδικότητας
  • Διοικητική εμπειρία 2 ετών
  • Απολυτήριο Λυκείου & σημαντική διοικητική εμπειρία (για στελέχη χωρίς 1ο πτυχίο)*
  • Καλή γνώση της Αγγλικής Γλώσσας για το Αγγλόφωνο πρόγραμμα (CAE, IELTS 6.5, TOEFL 220 ή αντίστοιχο επίπεδο Β2)**

Δικαιολογητικά εγγραφής MBA:
- Αντίγραφο τελευταίου τίτλου σπουδών*
- Βιογραφικό σημείωμα (στα αγγλικά)
- Συστατικές επιστολές (2)
- Φωτογραφίες (2)
- Αντίγραφο ταυτότητας/ διαβατηρίου
- Ακαδημαϊκή Συνέντευξη

* Υποψήφιοι που δε διαθέτουν πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών ενθαρρύνονται να κάνουν αίτηση στο πρόγραμμα. Παράγοντες όπως, κατοχή επαγγελματικών πιστοποιητικών, αποδεδειγμένη διοικητική εμπειρία και ένδειξη δέσμευσης για πανεπιστημιακές σπουδές συντελούν στην αποδοχή μη πτυχιούχων στο ΜΒΑ.

** Υποψήφιοι που δε διαθέτουν επίσημο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας από κάποιο φορέα και επιθυμούν να παρακολουθήσουν το αγγλόφωνο πρόγραμμα, μπορούν να υποβληθούν στο εσωτερικό τεστ αξιολόγησης Αγγλικής γλώσσας του Mediterranean College (placement test).

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Business School του Mediterranean College είναι από τα πρώτα που ιδρύθηκαν στην Ελλάδα (1977) και το 1ο που προσέφερε MBA το 1989. Το MBA Global Shipping έχει σχεδιαστεί από τη Σχολή Ναυτιλιακών Σπουδών του Mediterranean College και το University of Derby, TOP10 Βρετανικό Πανεπιστήμιο σε σπουδές Management, σύμφωνα με την πανεπιστημιακή κατάταξη Guardian University Guide, 2020.

Πρόκειται για σύγχρονο, πλήρως επικαιροποιημένο πρόγραμμα, το οποίο ανταποκρίνεται στις ανάγκες των σύγχρονων Managers για διευρυμένη αντίληψη όλων των λειτουργιών μιας επιχείρησης, ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων και προσαρμογή στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς διεθνώς. Η κατεύθυνση Global Shipping δίνει τη δυνατότητα επιπλέον ειδίκευσης σε θέματα Διεθνούς Ναυτιλιακής Διοίκησης. Μοναδικό χαρακτηριστικό του προγράμματος είναι ότι παρέχει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να πιστοποιηθούν ως Internal Auditors ISM-ISPS-MLC for Shipping Companies, σε συνεργασία με τον με τον γερμανο-νορβηγικό νηογνώμονα DNV-GL.

Τι θα μάθεις
Το πρόγραμμα εξελίσσεται σταδιακά, επιτρέποντας να αναπτύξεις και να εφαρμόσεις δεξιότητες κριτικής ανάλυσης και σύνθεσης, στρατηγικής σκέψης και έρευνας. Σημασία δίνεται στη σύνδεση της θεωρίας με την πράξη, μέσω διασυνδεδεμένων μαθημάτων που ενσωματώνουν όλο το φάσμα των επιχειρησιακών λειτουργιών, με έμφαση σε αυτές της Ναυτιλιακής Διοίκησης (Διεθνές Εμπόριο, Ναυτιλιακά Οικονομικά, Ναυτικό Δίκαιο, Ναυλώσεις). Τα μαθήματα δεν έχουν σχεδιαστεί μεμονωμένα, για να καλύπτουν συγκεκριμένες επιχειρησιακές λειτουργίες. Αντιθέτως, ενσωματώνουν ένα ευρύτερο περιεχόμενο, που καλύπτει την αλληλεπίδραση των διαφορετικών διοικητικών πεδίων εντός μιας επιχείρησης (π.χ. το marketing με την παραγωγή, τη χρηματοοικονομική με τη στρατηγική διοίκηση).

Ξεχωρίζουν τα 2 καινοτόμα μαθήματα ανάπτυξης ‘soft-skills’ (Transforming Personal Skills και Career Coaching & Mentoring), τα οποία σε βοηθούν να ενισχύσεις την αυτογνωσία σου, να εξελίξεις τα δυνατά σου σημεία και να σχεδιάσεις την επαγγελματική ανάπτυξη και την καριέρα σου.

Επιστέγασμα του προγράμματος είναι η διπλωματική εργασία, μέσα από την οποία αναπτύσσεις περαιτέρω τις ικανότητές σου στην έρευνα και την επίλυση προβλημάτων στο χώρο της Ναυτιλιακής Διοίκησης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι απόφοιτοι, με βάση την ελληνική νομοθεσία, είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού, επαγγελματικά ισοδύναμου των Πανεπιστημίων και μπορούν να ισοτιμήσουν το πτυχίο τους από τις Ελληνικές αρχές (μέσω ΣΑΕΠ).

Ως κάτοχοι ΜΒΑ έχουν αποκτήσει τις απαραίτητες δεξιότητες ώστε να ηγηθούν ομάδων, τμημάτων, επιχειρήσεων και οργανισμών, στο ελληνικό ή διεθνές επιχειρησιακό περιβάλλον και να διεκδικήσουν διοικητικές θέσεις με υψηλές απολαβές. Διαθέτουν επίσης τα εφόδια να ξεκινήσουν ή να ενισχύσουν τη δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα.

Όσοι το επιθυμούν, μπορούν να συνεχίσουν περαιτέρω σπουδές για την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος DBA ή PhD.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας