Μεταπτυχιακά: Ψυχολογία

MSc Counselling and Psychology in Educational Settings

ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024
2 έτη
Master
Πλήρους, Μερικής
Αγγλικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Προϋποθέσεις εισαγωγής:
Aπόφοιτοι πανεπιστημίου ή κολλεγίου με προπτυχιακό τίτλο σπουδών Ψυχολογίας ή Παιδαγωγικών.
Απόφοιτοι πανεπιστημίου ή κολλεγίου με προπτυχιακό τίτλο σπουδών στις κοινωνικές επιστήμες ή σε τομέα που περιέχει σημαντικό στοιχείο της Ψυχολογίας.

Δικαιολογητικά εγγραφής:
Αντίγραφο τελευταίου τίτλου σπουδών
Βιογραφικό σημείωμα (στα αγγλικά)
Συστατικές επιστολές (2)
Καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας (επιπέδου IELTS (6.5) ή αντίστοιχο *
Αντίγραφο ποινικού μητρώου
Ακαδημαϊκή Συνέντευξη
Φωτογραφίες (2)
Αντίγραφο ταυτότητας/ διαβατηρίου

* Υποψήφιοι που δε διαθέτουν επίσημο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας από κάποιο φορέα και επιθυμούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, μπορούν να υποβληθούν στο εσωτερικό τεστ αξιολόγησης αγγλικής γλώσσας του Mediterranean College (placement test).

Περιγραφή

Η Σχολή Ψυχολογίας του Mediterranean College διαθέτει τη μεγαλύτερη εμπειρία στην Ελλάδα στην παροχή πανεπιστημιακών σπουδών Ψυχολογίας. Το μεταπτυχιακό Σχολικής Ψυχολογίας & Συμβουλευτικής έχει επικυρωθεί από το University of Derby (26th, Guardian University Guide 2020) και προετοιμάζει τους φοιτητές για να εργαστούν αποτελεσματικά ως εκπαιδευτικοί ψυχολόγοι με παιδιά, νέους, δασκάλους, γονείς και άλλους επαγγελματίες, αποκτώντας βασικές θεωρητικές και εμπειρικές γνώσεις καθώς και βασικές δεξιότητες συμβουλευτικής, με έμφαση στη Συστημική Θεραπεία.

Το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ώστε να πληροί τα κριτήρια συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στη Σχολική ή Εκπαιδευτική Ψυχολογία, όπως αυτά έχουν οριστεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (αριθμός πρωτοκόλλου: 342/19-01-2017).

Τι θα μάθεις
Μέσα από το πρόγραμμα, θα είσαι σε θέση να εφαρμόζεις τις γνώσεις σου ως προς τη πρόληψη και αντιμετώπιση των ποικίλων δυσκολιών που διαμορφώνονται και εκφράζονται στο σχολικό περιβάλλον. Επιπλέον, θα εκπαιδευτείς στη μεθοδολογία και τις τεχνικές ανάλυσης που χρησιμοποιούνται στην έρευνα Σχολικής Ψυχολογίας.

Το περιεχόμενο έχει αναπτυχθεί με βάση το τοπικό πλαίσιο, ενώ παράλληλα συστήνονται τα ευρωπαϊκά και παγκόσμια πλαίσια & νομοθεσίες. Πρόκειται για πρόγραμμα που επικεντρώνεται στην άσκηση του επαγγέλματος, με τη χρήση παραδειγμάτων πραγματικής ζωής, περιπτωσιολογικών μελετών και πρακτικής άσκησης, ενώ παράλληλα ενσωματώνει πλάνο προσωπικής ανάπτυξης και καλλιεργεί την έννοια της δια βίου επαγγελματικής ανάπτυξης & μάθησης στους φοιτητές. Η πρακτική άσκηση (κατ’ ελάχιστο 100 ωρών) διεξάγεται σε πλήθος συνεργαζόμενων πλαισίων και συνοδεύεται από εσωτερικά οργανωμένη εποπτεία 20 ωρών.

Πληροφορίες

Οι απόφοιτοι του προγράμματος έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε διαφορετικά πλαίσια, όπως:

  • σχολεία και παιδικοί σταθμοί
  • συμβουλευτικά κέντρα
  • μονάδες κοινοτικής στήριξης
  • ανθρωπιστικές και αναπτυξιακές ΜΚΟ
  • μονάδες υγείας
  • ως ελεύθεροι επαγγελματίες – σύμβουλοι

Επίσης, οι απόφοιτοι έχουν δυνατότητα ακαδημαϊκής συνέχισης των σπουδών τους για διδακτορικό αλλά και δυνατότητα επαγγελματικής αποκατάστασης στο εξωτερικό.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.