Μεταπτυχιακά: Πληροφορική

MSc Big Data Analytics

ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024, Φεβρουάριος 2025
1 έτος full-time ή 2 έτη part-time
Master
Μερικής
Αγγλικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ, Κολεγίων και Πανεπιστημίων της αλλοδαπής, με πτυχίο στην Πληροφορική, τις Θετικές Επιστήμες,
  • απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ, Κολεγίων και Πανεπιστημίων της αλλοδαπής στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.
  • Επίσης, απόφοιτοι Θεωρητικών Επιστημών (κοινωνικών, ανθρωπιστικών) ή επιστημών Υγείας, μπορεί να γίνουν δεκτοί στο πρόγραμμα με την προϋπόθεση επιτυχούς ολοκλήρωσης σύντομου, γεφυροποιού, προπαρασκευαστικού προγράμματος (bridge courses) που προσφέρεται από τη Σχολή Πληροφορικής του MC.

Δικαιολογητικά εγγραφής:

  • Αντίγραφο τελευταίου τίτλου σπουδών *
  • Αντίγραφα επαγγελματικών πιστοποιητικών και βεβαίωσης εργασιακής εμπειρίας (αν υπάρχουν)
  • Βιογραφικό σημείωμα (στα αγγλικά)
  • Συστατικές επιστολές (2)
  • Ικανοποιητική γνώση Αγγλικών (επίπεδο IELTS 6.5 ή αντίστοιχο) **
  • Ακαδημαϊκή Συνέντευξη
  • Φωτογραφίες (2)
  • Αντίγραφο ταυτότητας/ διαβατηρίου

* Οι υποψήφιοι που δεν διαθέτουν πρώτο πτυχίο πληροφορικής ενθαρρύνονται επίσης να υποβάλλουν αίτηση εγγραφής στο πρόγραμμα. Προσόντα όπως, η κατοχή πτυχίων άλλων ειδικοτήτων ή άλλων επαγγελματικών πιστοποιήσεων, η αποδεδειγμένη εργασιακή εμπειρία στην πληροφορική, και η αφοσίωση στη συνεχή προσωπική και επαγγελματική βελτίωση, συνεισφέρουν στην τελική αποδοχή του υποψηφίου στο πρόγραμμα.

** Οι υποψήφιοι που δε διαθέτουν επίσημο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας από κάποιο φορέα, μπορούν να υποβληθούν στο εσωτερικό τεστ αξιολόγησης Αγγλικής γλώσσας του Mediterranean College (placement test).

Περιγραφή

Τα Μεγάλα Δεδομένα είναι γύρω μας. Κάθε μέρα, 2,5 πεντάκις εκατομμύρια bytes δεδομένων δημιουργούνται, με το 90% αυτών μόνο τα δύο τελευταία χρόνια. Συνεπώς, η απαίτηση επεξεργασίας αυτών των δεδομένων και η απόκτηση γνώσης από αυτά απαιτεί ένα σύνολο δεξιοτήτων, για τις οποίες υπάρχει διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση από την αγορά εργασίας.

Το MSc Big Data Analytics είναι ένα άρτια δομημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στο οποίο οι φοιτητές αποκτούν το ακαδημαϊκό υπόβαθρο και την πρακτική εξειδίκευση γύρω από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και εννοιών που αφορούν στην Ανάλυση Μεγάλων Δεδομένων. Έχει σχεδιαστεί από το University of Derby, TOP30 Βρετανικό Πανεπιστήμιο (Guardian University Guide, 2020), σε συνεργασία με τη SAS, έναν ηγετικό πάροχο λογισμικού κατάλληλου για εξόρυξη δεδομένων και επιχειρησιακή νοημοσύνη, ευρέως χρησιμοποιούμενου από τη βιομηχανία και από την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Τι θα μάθεις
Η κύρια θεματική του προγράμματος είναι η εξαγωγή, ανάλυση εκμετάλλευση και διαχείριση της πληροφορίας από μεγάλα δεδομένα, με τη χρήση πλήθους επιστημονικών τεχνικών και εργαλείων λογισμικού. Είναι ένα από τα λίγα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα στην Επιστήμη Δεδομένων, που ξεχωρίζει γιατί επικεντρώνεται παράλληλα σε επιχειρησιακά και σε επιστημονικά δεδομένα, δημιουργώντας ολοκληρωμένους επαγγελματίες.

Η δομή του προγράμματος και οι επιδιωκόμενοι μαθησιακοί στόχοι έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με τη SAS, οπότε οι φοιτητές αποκτούν θεωρητικές και πρακτικές δεξιότητες μέσα από την χρήση των εξειδικευμένων εργαλείων ανάλυσης δεδομένων SAS Analytics Tools, αλλά και της χρήσης των κατάλληλων – για την ανάλυση δεδομένων και την εξαγωγή γνώσης – γλωσσών προγραμματισμού, όπως η R και η Python.

Πληροφορίες

Οι απόφοιτοι του προγράμματος, είναι κάτοχοι αναγνωρισμένου πανεπιστημιακού πτυχίου μεταπτυχιακού επιπέδου και εφόσον επιθυμούν, μπορούν και τυπικά να αναγνωρίσουν το πτυχίο τους από τις ελληνικές αρχές. Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την αναγνώριση σπουδών.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους, έχουν τη δυνατότητα να εισέλθουν στην αγορά εργασίας σε υψηλές θέσεις και με υψηλές αμοιβές, και με τις δεξιότητες που θα έχουν αποκτήσει μπορούν να σταδιοδρομήσουν ως ειδήμονες επαγγελματίες αναλυτές επιχειρησιακών ή επιστημονικών δεδομένων, έχοντας αποκομίσει τις απαραίτητες δεξιότητες να αναγνωρίζουν, να αναλύουν και να μοντελοποιούν πολύπλοκα επιχειρησιακά σενάρια, καθώς επίσης και πολύπλοκα τεχνικά, βιολογικά, χημικά, βιομηχανικά και χρηματο-οικονομικά προβλήματα.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.