Μεταπτυχιακά: Εκπαίδευση

MA Education (TESOL): Teaching English to Speakers of Other Languages

ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024, Φεβρουάριος 2025
2 έτη
Master
Μερικής
Αγγλικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

 Το πρόγραμμα απευθύνεται:

  • Σε πτυχιούχους ανώτατης εκπαίδευσης (ΑΕΙ/ΤΕΙ, Κολλεγίων και Πανεπιστημίων της αλλοδαπής) στην Αγγλική Φιλολογία ή συναφών ειδικοτήτων.
  • Σε κατόχους Certificate of Proficiency in English (επίπεδο Γ2-C2) με σημαντική διδακτική εμπειρία στο αντικείμενο σπουδών.

Δικαιολογητικά εγγραφής:

  • Αντίγραφο πιο πρόσφατου τίτλου σπουδών
  • Βιογραφικό σημείωμα (στα Aγγλικά)
  • Συστατικές επιστολές (2)
  • Καλή γνώση Αγγλικών (επίπεδο IELTS 6.5 ή αντίστοιχο)
  • Ακαδημαϊκή Συνέντευξη
  • Φωτογραφίες (2)
  • Αντίγραφο ταυτότητας/ διαβατηρίου

Περιγραφή

Το MA Education: TESOL – Teaching English to Speakers of Other Languages έχει σχεδιαστεί από το University of Derby, TOP-20 βρετανικό πανεπιστήμιο στις Επιστήμες της Αγωγής (Guardian University Guide, 2020) και στοχεύει να αναπτύξει τις δεξιότητες αλλά και την εμπιστοσύνη που αισθάνονται οι φοιτητές κατά την άσκηση των επαγγελματικών τους καθηκόντων και τη συνεργασία τους με άλλους.

Απευθύνεται σε νέους πτυχιούχους ή εν ενεργεία εκπαιδευτικούς, που επιθυμούν να απασχοληθούν ως εκπαιδευτικοί της Αγγλικής Γλώσσας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εργαζόμενοι με διαφορετικούς πληθυσμούς: μαθητές, διεθνείς φοιτητές, επαγγελματίες, μειονότητες.

Τι θα μάθεις
Στο μεταπτυχιακό θα ολοκληρώσεις δύο μαθήματα κορμού, δύο μαθήματα εξειδίκευσης και δύο μαθήματα γενικής παιδαγωγικής κατάρτισης, ενώ με τη βοήθεια επιβλέποντος καθηγητή, θα εκπονήσεις διπλωματική εργασία σε θέμα Διδακτικής της Αγγλικής ως Δεύτερη/Ξένη Γλώσσα, άρρηκτα συνδεδεμένο με τα εργασιακά σου ενδιαφέροντα και το επιθυμητό αντικείμενο εξειδίκευσης.

Μέσα από το πρόγραμμα, θα αποκτήσεις υπόβαθρο στην εφαρμοσμένη γλωσσολογία, θα κατανοήσεις τη διαδικασία εκμάθησης δεύτερων/ξένων γλωσσών και το πώς ο εκπαιδευτικός ανταποκρίνεται στις μαθησιακές ανάγκες εκπαιδευομένων από διαφορετικά γλωσσολογικά περιβάλλοντα, θα εκπαιδευτείς σε σύγχρονες μεθοδολογίες και πρακτικές διδασκαλίας της Αγγλικής στην τάξη.

Επιπλέον, θα εξελίξεις τις γνώσεις σου στις αρχές και μεθοδολογίες επιστημονικής έρευνας, στα ποιοτικά και ποσοτικά εργαλεία συλλογής και ανάλυσης δεδομένων, αποκτώντας το υπόβαθρο για συνέχιση σπουδών σε επίπεδο διδακτορικού.

Ο σχεδιασμός των μαθημάτων και η αλληλεπίδρασή σου με άλλους εκπαιδευτικούς – φοιτητές και καθηγητές – θα σε εφοδιάσουν με ενδιαφέρουσες ιδέες σχετικά με την παιδαγωγική σου προσέγγιση και πρακτική, ενώ παράλληλα θα ανακαλύψεις ευκαιρίες βελτίωσης του τρόπου που διδάσκεις σε διαφορετικούς μαθητικούς πληθυσμούς.

Πληροφορίες

 Προοπτικές

  • Με την ολοκλήρωση του MA Education (TESOL), οι απόφοιτοι είναι κάτοχοι αναγνωρισμένου μεταπτυχιακού τίτλου, επαγγελματικά ισοδύναμου με μεταπτυχιακό εγχώριου Πανεπιστημίου.
  • Μπορούν να αποκτήσουν επαγγελματική ισοδυναμία του πτυχίου τους μέσω του ΣΑΕΠ (Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων).
  • Έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν ως υψηλά καταρτισμένοι εκπαιδευτικοί της Αγγλικής Γλώσσας σε ποικίλα περιβάλλοντα, όπως ιδιωτικά σχολεία, ΜΚΟ (διδασκαλία της Αγγλικής σε πρόσφυγες), φροντιστήρια ξένων γλωσσών, international summer schools ξένων Πανεπιστημίων, με ανήλικους και ενήλικους εκπαιδευόμενους, ενώ τους ανοίγονται οι ορίζοντες για διεθνή καριέρα σε international schools στο εξωτερικό ως καθηγητές της Αγγλικής γλώσσας.
  • Επιπλέον, μέσω της υψηλής επιστημονικής και ερευνητικής κατάρτισής τους, μπορούν να προχωρήσουν σε απόκτηση διδακτορικού διπλώματος σπουδών.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.