Μεταπτυχιακά: Ψυχολογία

MSc Forensic Psychology (with Psychotherapy)

ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024, Φεβρουάριος 2025
2 έτη
Master
Πλήρους
Αγγλικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

 Το MSc Forensic Psychology (with Psychotherapy) είναι κατάλληλο για σένα, αν έχεις πανεπιστημιακό πτυχίο Ψυχολογίας ή κλάδου που περιλαμβάνει σημαντικό στοιχείο Ψυχολογίας και καλό επίπεδο γνώσης της Αγγλικής γλώσσας.

Το απαιτούμενο επίπεδο Αγγλικών αντιστοιχεί σε IELTS 6.5 (C1). Εάν δε διαθέτεις πιστοποιητικό γλωσσομάθειας, θα συμμετέχεις στο διαγνωστικό τεστ Αγγλικής γλώσσας του Κολλεγίου.

Επιπλέον, θα σου ζητηθεί να καταθέσεις βιογραφικό σημείωμα, συστατικές επιστολές από εργοδότες ή καθηγητές και αντίγραφο ποινικού μητρώου. Τέλος, θα κληθείς σε ακαδημαϊκή συνέντευξη με τον υπεύθυνο σπουδών.

Περιγραφή

Η Σχολή Ψυχολογίας του Mediterranean College διαθέτει τη μεγαλύτερη εμπειρία στην Ελλάδα στην παροχή πανεπιστημιακών σπουδών Ψυχολογίας. Το μεταπτυχιακό Εγκληματολογικής Ψυχολογίας με Ψυχοθεραπεία έχει επικυρωθεί από το University of Derby (26th, Guardian University Guide 2020) και προετοιμάζει τους φοιτητές για να εργαστούν αποτελεσματικά ως εγκληματολογικοί ψυχολόγοι, με δράστες, θύματα και άλλους επαγγελματίες, αποκτώντας βασικές θεωρητικές και εμπειρικές γνώσεις καθώς και βασικές δεξιότητες συνθετικής ψυχοθεραπείας.

Οι απόφοιτοι θα μπορούν να εργαστούν σε νοσοκομεία και κλινικές, ως ερευνητές, σε ΜΚΟ, σε εγκληματολογικά πλαίσια, σε υπηρεσίες διαχείρισης παραβατών, ως ελεύθεροι επαγγελματίες (δουλεύοντας με ομάδες ρίσκου, παραβάτες και θύματα).

Τι θα μάθεις
Το πρόγραμμα παρέχει στους συμμετέχοντες τις θεωρητικές, πρακτικές και ερευνητικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να μπορούν να τις εφαρμόζουν σε εγκληματολογικά πλαίσια. Οι φοιτητές θα ενισχύσουν επίσης τις ψυχοθεραπευτικές τους δεξιότητες, εστιάζοντας στη συνθετική προσέγγιση, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί σε παραβάτες και θύματα. Τέλος, θα εξοικειωθούν με εγκληματολογικές αξιολογήσεις, αποκαταστατικές παρεμβάσεις και με τις βασικές αρχές της ψυχολογίας της εγκληματικής συμπεριφοράς και θυματολογίας, ώστε να είναι σε θέση να συσχετίσουν τη θεωρία και την έρευνα με αυτές.

Το περιεχόμενο έχει αναπτυχθεί με βάση το τοπικό πλαίσιο, ενώ παράλληλα συστήνονται ευρωπαϊκά και παγκόσμια πλαίσια & νομοθεσίες. Πρόκειται για πρόγραμμα που επικεντρώνεται στην άσκηση του επαγγέλματος, με τη χρήση παραδειγμάτων πραγματικής ζωής, περιπτωσιολογικών μελετών και πρακτικής άσκησης, ενώ παράλληλα ενσωματώνει πλάνο προσωπικής ανάπτυξης και καλλιεργεί την έννοια της δια βίου επαγγελματικής ανάπτυξης & μάθησης στους φοιτητές. Η πρακτική άσκηση (κατ’ ελάχιστο 100 ωρών) διεξάγεται σε συνεργαζόμενα πλαίσια και συνοδεύεται από οργανωμένη εποπτεία 20 ωρών.

*Πρόγραμμα υπό έγκριση

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.