Μεταπτυχιακά: Πληροφορική

MSc Cyber Security

ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024, Φεβρουάριος 2025
1-2 έτη
Master
Μερικής
Ελληνικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Το MSc Cyber Security είναι ιδανικό για σένα, αν είσαι πτυχιούχος Πληροφορικής ή κάτοχος επαγγελματικών πιστοποιήσεων/ διπλωμάτων επαγγελματικής κατάρτισης στην Πληροφορική, με αποδεδειγμένη εργασιακή εμπειρία.

Το απαιτούμενο επίπεδο Αγγλικών αντιστοιχεί σε IELTS 6.0 (Β2+). Εάν δε διαθέτεις πιστοποιητικό γλωσσομάθειας, θα συμμετέχεις στο διαγνωστικό τεστ Αγγλικής γλώσσας του Κολλεγίου.

Επιπλέον, θα σου ζητηθεί να καταθέσεις βιογραφικό σημείωμα, συστατικές επιστολές από εργοδότες ή καθηγητές και θα κληθείς σε ακαδημαϊκή συνέντευξη με τον υπεύθυνο σπουδών.

Περιγραφή

Το MSc Cyber Security έχει σχεδιαστεί από το University of Derby, TOP30 UK University, σύμφωνα με τον Guardian University Guide 2020, σε συνεργασία με ηγέτιδες εταιρίες Πληροφορικής, προκειμένου να διδάξει στους φοιτητές τις πιο πρόσφατες τεχνικές προστασίας πληροφοριών. Παρέχεται αυτούσιο στην Ελλάδα από τη Σχολή Πληροφορικής του Mediterranean College, του εξειδικευμένου Κολλεγίου σε σπουδές Δικτύων Υπολογιστών & Ασφάλειας και πιστοποιημένης ακαδημίας της Cisco.

Το hacking, το κακόβουλο λογισμικό και η διαρροή δεδομένων καθιστούν την κυβερνοασφάλεια απαραίτητη για τον σχεδιασμό, ανάπτυξη και υλοποίηση πληροφοριακών συστημάτων. Η ταχύτητα εξέλιξης του internet και του διαμοιρασμού δεδομένων έχει ξεπεράσει αυτή της ανάπτυξης ασφαλών υποδομών. Το MSc Cyber Security βοηθά στην κάλυψη αυτού του κενού και στελεχώνει τον κλάδο με επαγγελματίες εξειδικευμένους στην ασφάλεια συστημάτων.

Τι θα μάθεις
Το πρόγραμμα θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις τεχνικές και διοικητικές δεξιότητες στην ασφάλεια πληροφοριών, συστημάτων και επιχειρήσεων/ οργανισμών. Αυτό περιέχει θέματα διαχείρισης ρίσκου και συμμόρφωσης, διασφάλισης δικτύων και δοκιμών διείσδυσης σε συστήματα.

Παράλληλα με την εκπαίδευση σε καθιερωμένες πρακτικές προστασίας από παραβιάσεις ασφάλειας, το πρόγραμμα συστήνει καινοτόμες εφαρμογές που έχει αναδείξει η τελευταία επιστημονική έρευνα. Θα εκπαιδευτείς στο Ethical Hacking, ώστε να είσαι σε θέση να ανταποκρίνεσαι καλύτερα σε κυβερνοεπιθέσεις. Με την εκμάθηση των τεχνικών που χρησιμοποιούν οι κακόβουλοι εισβολείς (hackers), θα μπορείς να περιορίζεις τους κινδύνους και να αποτρέπεις πιθανές επιθέσεις.

Επιπλέον, το πρόγραμμα, σου δίνει τις δεξιότητες εκείνες που απαιτούνται για τη λήψη κρίσιμων διοικητικών αποφάσεων, που σχετίζονται με την ολιστική προστασία και ασφάλεια ενός οργανισμού.

*Πρόγραμμα υπό έγκριση

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.