Μεταπτυχιακά: Ψυχολογία

Μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική και Θετική Ψυχολογία

ΑΘΗΝΑ
Οκτώβριος 2024, Νοέμβριος 2024
1 έτος
Master
Πλήρους
Αγγλικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

 Για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, οι φοιτητές πρέπει να έχουν:

  • Καλό επίπεδο αγγλικών (IELTS 6.0 και άνω).
  • Πτυχίο Bachelor στην Ψυχολογία ή σε συναφή τομέα, με βαθμό 2,1 ή ανώτερο (όσοι έχουν βαθμό 2,2 μπορεί να γίνουν δεκτοί μετά από επιτυχή συνέντευξη).
  • Εμπειρία σε υποστηρικτική ιδιότητα σε ρόλους ατομικής βοήθειας.
  • Δύο ικανοποιητικές συστάσεις (μία ακαδημαϊκή και μία από τον εργοδότη / οργανισμό εθελοντισμού).
  • Τα προσόντα συμβουλευτικής θα αποτελέσουν πρόσθετο πλεονέκτημα, αλλά όχι απαραίτητη προϋπόθεση.

Περιγραφή

 Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc Counselling and Positive Psychology του University of Bolton είναι ένα πρόγραμμα πλήρους φοίτησης, διάρκειας 18 μηνών, το οποίο περιλαμβάνει την ολοκληρωμένη μελέτη επιλεγμένων τομέων της συμβουλευτικής και της θετικής ψυχολογίας σε προχωρημένο επίπεδο, καθώς και την απόκτηση προηγμένων επαγγελματικών πρακτικών και ερευνητικών δεξιοτήτων.

Τα θέματα που καλύπτονται περιλαμβάνουν τη θεωρία, την έρευνα και την πρακτική της Θετικής Ψυχολογίας, τη θεραπευτική συμβουλευτική και τις ερευνητικές μεθόδους για τη συμβουλευτική και το coaching. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 120 ώρες εποπτευόμενης κλινικής πρακτικής. Οι απόφοιτοι θα είναι σε θέση να εφαρμόσουν τις δεξιότητες που μαθαίνουν σε αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα, σε περιβάλλοντα υγείας και κοινωνικής φροντίδας, στην ιδιωτική πρακτική, στην έρευνα και τη διδασκαλία, καθώς και σε διοικητικούς ρόλους που εστιάζονται πρωτίστως στην εργασία με τους ανθρώπους.

Οι απόφοιτοι μπορούν να γίνουν μέλη της Βρετανικής Ένωσης για τη Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία (BACP), της Διεθνούς Ένωσης Θετικής Ψυχολογίας και της Ελληνικής Ένωσης Θετικής Ψυχολογίας (κατόπιν ατομικής αίτησης).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:

  • Θεραπευτική Συμβουλευτική
  • Θεμέλια της Θετικής Ψυχολογίας
  • Η θετική ψυχολογία στην Πράξη
  • Εποπτευόμενη Συμβουλευτική Πρακτική 1
  • Ποιοτική έρευνα
  • Μέθοδοι έρευνας για τη Συμβουλευτική και το Coaching
  • Διατριβή Θετικής Ψυχολογίας.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του μεταπτυχιακού προγράμματος είναι η ευελιξία του, καθώς τα μαθήματα πραγματοποιούνται μόνο τα απογεύματα της Παρασκευής και τα Σάββατα, ώστε οι επαγγελματίες να μπορούν να συνδυάζουν τις μεταπτυχιακές σπουδές με την εργασία τους. Όλα τα μαθήματα παραδίδονται στην αγγλική γλώσσα.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • Οδηγεί σε επαγγελματικά προσόντα συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας.
  • Θα αποκτήσετε πρακτική επάρκεια στη συμβουλευτική και τις ψυχοθεραπείες για κοινά προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως κατάθλιψη, άγχος, στρες, τραύμα.
  • Θα λάβετε υψηλής ποιότητας κλινική εποπτεία και θα συμπληρώσετε 120 ώρες πρακτικής άσκησης στον τομέα της συμβουλευτικής, της ψυχοθεραπείας και της θετικής ψυχολογίας.
  • Αυτό το πρόγραμμα πλήρους απασχόλησης, διάρκειας 18 μηνών, μπορεί να συνδυαστεί με την εργασία - τα μαθήματα γίνονται μόνο τα απογεύματα της Παρασκευής και τα Σάββατα.
  • Δύο προσλήψεις ανά έτος, τον Φεβρουάριο και τον Οκτώβριο.
  • Οι απόφοιτοι μπορούν να συνεχίσουν με διδακτορικό στην Ψυχολογία.

UNIVERSITY OF BOLTON
Το κρατικό πανεπιστήμιο του UNIVERSITY OF BOLTON εδρεύει στην περιοχή του Greater Manchester της Αγγλίας, με ιστορία από το 1825, και αναδείχθηκε πρόσφατα ως ένα από τα 4 κορυφαία πανεπιστήμια της Βρεταννίας όσον αναφορά στο κριτήριο «ικανοποίηση φοιτητών», σύμφωνα με τη διαβάθμιση του Complete University Guide της Guardian. Το 2021, σύμφωνα με τη Guardian, το βρίσκει να θριαμβεύει στη 46η θέση στη γενική λίστα διαβάθμισης των Βρετανικών Πανεπιστήμιων. Το New York College έχει σύμβαση franchise agreement σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και το πτυχίο που θα λάβετε στο τέλος των σπουδών σας απονέμεται από το συνεργαζόμενο Πανεπιστήμιο.

 

Πληροφορίες

Καριέρα
Αυτό το μάθημα έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει την πρακτική και να διευκολύνει την εύρεση απασχόλησης και την εξέλιξη της σταδιοδρομίας στη συμβουλευτική και τη θετική ψυχολογία σε χώρους υγείας και κοινωνικής φροντίδας, στην ιδιωτική πρακτική, στην έρευνα και τη διδασκαλία, καθώς και σε διοικητικούς ρόλους που εστιάζονται πρωτίστως στην εργασία με τους ανθρώπους.

"Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Συμβουλευτική και τη Θετική Ψυχολογία προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους φοιτητές να αποκτήσουν ικανότητες από δύο επιστημονικούς κλάδους και, συνεπώς, την ευκαιρία να έχουν μια μεγάλη ποικιλία εργασιακών ρόλων στην πρακτική, την εκπαίδευση και την κατάρτιση, τις επιχειρήσεις, την υγειονομική περίθαλψη, τα φιλανθρωπικά ιδρύματα και τις κυβερνητικές υπηρεσίες."

Marsha Koletsi, CPsychol, AFBPsS Ψυχολόγος, Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια και Διαπιστευμένη Επόπτρια της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας.

"Η ικανότητα των αποφοίτων να παρέχουν συμβουλευτική βασισμένη στη θετική ψυχολογία, θα τους καταστήσει ιδιαίτερα επιλέξιμους στην ελληνική αγορά, η οποία έχει ήδη δεχτεί και χρειάζεται περισσότερους επαγγελματίες θετικής ψυχολογίας".

Δρ. Αγαθή Λακιώτη, Κλινικός Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπευτής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας.

 

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.